今天我成了一個十惡不赦的魔鬼

她被版主fukdim揭破曾是todayhehehaha之分身,現已可共聲討之了,還等待什麼?
X3F 發表於 1-11-2010 18:50
cam有乜其他分身, 關糊糊塗塗乜事?
cam有乜其他分身, 關糊糊塗塗乜事?" /> " />
噓暈 發表於 1-11-2010 21:30
That is I want to know also.
That is I want to know also.
23561234 發表於 1-11-2010 21:40
問題係既然忽癲版主BAN得人, 理應有CAM係糊塗既分身既證據, 可惜到依家都攞唔出, 最叻只係話CAM係另一戶口既分身。

不過話時話, 幾時話過分身者必被ban既規則呢?
問題係既然忽癲版主BAN得人, 理應有CAM係糊塗既分身既證據, 可惜到依家都攞唔出, 最叻只係話CAM係另一戶口既分身。" />

不過話時話, 幾時話過分身者必被ban既規則呢?" /> ...
噓暈 發表於 1-11-2010 21:53
這可能是獨立版主的權力, 無須向外公告...........
不是加分的問題, 而是名譽和公正的問題, 如果是得了公道, (我說是如果), 閣下會否收回之前的言論?......
23561234 發表於 2010-11-1 20:19
麻煩你同我搵下,我邊D言論係需要收番,無論佢地係咪真身、分身?我似乎冇一篇直接回應過佢地咁喔。
貓姐對糊塗既指控有兩點:
1. 話糊塗一文多貼, 仍叫她代貼
2. 話糊塗玩分身

於是話佢自毀誠信
一個自毀誠信的人 -- 糊糊塗涂 (P.17 -161# : Tempest's Story)

貓姐曾經答應糊糊塗涂貼他駁斥《一零憲章》的文章﹐ 因為糊糊塗涂佢話這裡版主會刪。
我依照承諾幫他貼了﹐ 但原來他係一文多貼﹐ 我於是就由得版主刪貼。
這是他其中貼的一處﹕
http://www.hkreporter.com/talks/thread-1012824-1-1.html

因為這樣﹐ 我出貼說﹐ 他這樣不誠實﹐ 我不可能履行諾言了﹕
http://www.hkreporter.com/talks/thread-1013513-1-1.html

這裡﹐ 有一版友 carmeliali 在#21-#25呼籲人家駁斥糊糊塗涂的文章﹐ 但自己唔肯寫
http://www.hkreporter.com/talks/thread-1012653-3-1.html

我開估喇﹐ 某人分身分到頭暈眼花﹐ 我一出“糊糊塗涂 -- 履行承諾﹐ 但唔認為有必要繼續”一貼﹐ 話糊糊塗涂一文多貼﹐ 冇耐就收到此PM﹕

看官判斷﹐ 就解釋到為何carmeliali 唔會反駮糊糊塗涂既文章喇。
唉﹐ 做人如此﹐ 何必呢﹖

2 評分次數
本主題由 fukdim 於 30-10-2010 09:09 提升

大黃傻貓姐 發表於 28-10-2010 03:42
麻煩你同我搵下,我邊D言論係需要收番,無論佢地係咪真身、分身?我似乎冇一篇直接回應過佢地咁喔。
takeshichan 發表於 1-11-2010 21:58
這是閣下精明之處, 在下學不來, 不過公道自在人心, 人在說, 天也在看, 閣下羞辱別人的說話, 我想你自己也清楚吧, 總不能自己沒有說過.......
這可能是獨立版主的權力, 無須向外公告...........
23561234 發表於 1-11-2010 21:58
依照你既假設延伸, 假如有個人開了兩個戶口, 一個只在毓X版發言, 另一個則只在非毓X版發言, 咁應唔應該被ban?
貓姐對糊塗既指控有兩點:
1. 話糊塗一文多貼, 仍叫她代貼
2. 話糊塗玩分身
於是話佢自毀誠信

噓暈 發表於 1-11-2010 22:02
對於第一點, 貓姐所提供既證據, 根本唔成立, 因為果帖只係忽癲版主所移既帖。再且糊塗有冇一文多貼, 忽癲版主亦應心裏有數 , 可是忽癲版主查既時候, 只著墨於第二點既分身問題 , 對第一點隻字不提, 偏袒之心昭然若揭!
依照你既假設延伸, 假如有個人開了兩個戶口, 一個只在毓X版發言, 另一個則只在非毓X版發言, 咁應唔應該被ban?nion24:" />" />
噓暈 發表於 1-11-2010 22:10
我也不清楚, 這幾天, 我不發言, 也是怕俾人ban, 我在這試了幾次, 都沒問題, 才敢出聲, 另一版, 我就不敢去, 已有幾個被ban了.........