古唔到佢會做鴨

她壹個人靜靜的在角落裏,皮膚很白,估計是北京的!......

Ewm 發表於 7-5-2011 12:55

如果是我執筆,我會改了這句子為:

她靜靜的在角落裏,皮膚很白,估計是北京的!...... ...
狼皮羊 發表於 8-5-2011 06:07
英明,改得好,亞狼版主,謝謝你……^_^
Take My Breath Away horses and bayonets^^
佢今日要去做鴨了,佢決定把難忘的經曆說出來。
佢說;像我這樣長相的男人不應該去做鴨的,是因爲讓人壹看就覺得我難以完成這種事情的!
不過我想,女人可以做雞,那男人爲什麽不可以做鴨呢??!!
我並不是因爲錢 ...
Ewm 發表於 2011-5-7 12:55

師妹做乜突然對鴨咁有興趣?

想當年,只得當年想;望明天,方有明天望。
師妹做乜突然對鴨咁有興趣?

deusnonest 發表於 8-5-2011 08:53
因為睇到燈塔老師響『廣東話……』版既笑話所賜……玄機……溫哥華鴨店應該有來自北京個渦……
Take My Breath Away horses and bayonets^^
因為睇到燈塔老師響『廣東話……』版既笑話所賜……玄機……溫哥華鴨店應該有來自北京個渦……
Ewm 發表於 2011-5-8 09:02

咁又係,個個週末都好多美國嚟嘅唐人係呢度食燒鴨,重買埋隻返歸添。你幾時過嚟食番隻呀?

好明顯系老作——講古佬。
gg
咁又係,個個週末都好多美國嚟嘅唐人係呢度食燒鴨,重買埋隻返歸添。你幾時過嚟食番隻呀?

deusnonest 發表於 8-5-2011 09:07
放暑假掛,其實,我唔係幾鐘意食鴨既,鐘意食三文魚多d ^^
gdqylyg 發表於 8-5-2011 09:19
嘻嘻嘻…………^_^
gdqylyg 發表於 8-5-2011 09:19
叻仔 估中 不過無獎...
gdqylyg 發表於 2011-5-8 09:19

講唔定係隻鴨親口講佢聽噃。

靚女姐姐玩誤導啵。
多D關心流浪貓!