良朋益友

言下之意是死前時才肯定誰是良朋益友?
咁在生時冇覺得有朋友?咁一定生存得好寂寞喎!點解咁執著呢?" />
212770 發表於 18-6-2011 13:09
唔係我執著,睇,政府,政客可以出賣國民,商人可以欺騙人民,
朋友今天對你好,唔等於明天唔會為利益出賣你,所以,真心朋友係要到生命最後才知囖。
其實,一言二句又點會講得明白啵,就當我講錯左啦。對不起!
Take My Breath Away horses and bayonets^^
雖然生性不懂名利,但都知商場那有良朋益友?
往日書信往來成明日黃花,同意!惟電話聯繫是不會過時的
朋友今天對你好,唔等於明天唔會為利益出賣你,所以,真心朋友係要到生命最後才知囖。
:s ...
Ewm 發表於 18-6-2011 13:24
各人的朋友觀不同,那有對錯之理,l小師妹莫過言重,更不用道歉,閒談交朋友之道而矣!
:s ...
Ewm 發表於 18-6-2011 13:24
今天才真正認識你,小妹佩服.......
社交的朋友大多是泛泛之交 ,

很容易 out of sight out of mind .

往日書信往來成明日黃花,同意!惟電話聯繫是不會過時的
QQQQ 發表於 18-6-2011 13:28
電話快靚正添,但有時人去樓空,找不著人便在電腦中交往訊息有後備。
電話快靚正添,但有時人去樓空,找不著人便在電腦中交往訊息有後備。
212770 發表於 18-6-2011 13:32
你唔用Mobil 啫..........................
今天才真正認識你,小妹佩服.......
betty-cheong 發表於 18-6-2011 13:31
hello betty美麗的 師姐,對我唔好用小妹啦,會嚇親我啵,
我快人快語,嚇親你添,sorry la !
Take My Breath Away horses and bayonets^^
你唔用Mobil 啫..........................
betty-cheong 發表於 18-6-2011 13:35
生性儉樸,身邊人有手提,家裹有電話。
慣了冇用手提多年。