招募版主

30# rommel

谢谢

做一個稱職嘅版主,我認為最少須具有呢幾個條件:

1。對所負責嗰版嘅題目有相當認識,但不必係專長。
2。有時間,有魄力。
3。投入但要保持客觀。
4。不慍不火。
5。手腕圓滑。
6。對事不對人,講理不講親。
7。處事分明,不要朝三暮四,左搖右擺。

唉,能夠做齊咁多嘢不易為也。

想當年,只得當年想;望明天,方有明天望。
做一個稱職嘅版主,我認為最少須具有呢幾個條件:

1。對所負責嗰版嘅題目有相當認識,但不必係專長。
2。有時間,有魄力。
3。投入但要保持客觀。
4。不慍不火。
5。手腕圓滑。
6。對事不對人,講理不講親。
7。處 ...
deusnonest 發表於 27-11-2011 04:27
如果咁先叫做稱職, 的確好難做齊. (有咁嘅條件, 小弟諗做 CEO 都係差唔多).
其實版主有唔同風格, 會唔會更多樣化, 更能吸引唔同網友呢?
小弟以為最重要係投入同不偏私的態度, 處事技巧是可以培養的.
除特別聲明外,小弟於 IT 版及版主區外討論,僅屬個人意見,與版主身份無關。
上善若水   君子和而不同
人網的事,幫得就幫,做得就做,只此而已
多謝每位一直支持香港人網的網友,為了令大家可以在更有系統及完善的討論區繼續討論,現招募版主,歡迎有興趣做版主的網友加入。

版主的主要職務包括:
1. 增加討論之吸引性及流覽量
2. 每日發帖與網友發享
3. 杜絕 ...
norrismak 發表於 14-9-2011 14:19
版主 ??? I'm a new one & hope for know your side more ...
懂得放心的人找到輕鬆
懂得遺忘的人找到自由 
懂得關懷的人找到朋友
版主 ??? I'm a new one & hope for know your side more ...
noa 發表於 9-12-2011 17:18
唔知網友想了解版主的甚麼呢? 或者講出黎, 俾小弟試下可唔可以答到呢?
除特別聲明外,小弟於 IT 版及版主區外討論,僅屬個人意見,與版主身份無關。
唔知網友想了解版主的甚麼呢? 或者講出黎, 俾小弟試下可唔可以答到呢?
rommel 發表於 9-12-2011 17:24
can deduct marks, delete post , amend post & ban the bad members ?
懂得放心的人找到輕鬆
懂得遺忘的人找到自由 
懂得關懷的人找到朋友
can deduct marks, delete post , amend post & ban the bad members ?
noa 發表於 9-12-2011 17:28
對, 在版規下, 可以行使規定內的權力.

香港人網論壇版規
http://www.hkreporter.com/rule.php
對, 在版規下, 可以行使規定內的權力.

香港人網論壇版規
http://www.hkreporter.com/rule.php
rommel 發表於 9-12-2011 17:33
Noted, thanks~
I wish for give you some suggest as the medal is poor style & type too less ~
懂得放心的人找到輕鬆
懂得遺忘的人找到自由 
懂得關懷的人找到朋友
小弟頗有興趣當版主但於詳細事務不甚了了﹐另﹐小弟亦希望參加24日上環網聚﹐
不知能否亦在此留位(一位)﹐ 如貴網青睞﹐請回覆 libragig@gmail.com.  謝謝。
Noted, thanks~
I wish for give you some suggest as the medal is poor style & type too less ~
noa 發表於 9-12-2011 17:42
sorry, what you mean by "medal"?