新一輯...聖鬥士星矢Ω

作為續作,lost canvas 好睇得多....
車田正美自己反而唔該唔好再掂番星矢,佢真係out哂
唔明白今日少年漫同二十年前係兩件事

第二話, 小宇宙分為七種屬性: 風 雷 土 水 火 光 暗.
過客 發表於 9-4-2012 21:13
我覺得這套已經不是聖鬥士星矢完全feel唔到佢啲小宇宙.....應該叫"光G聖鬥士"or"聖鬥士do,ra,me"...
以下是我睇後感想:
1)以前星矢小宇宙可以力敵海王,冥王,大陽神...但竟然打唔贏"戰神"...(仲有佢套神聖衣呢?..上次件射手座不是在冥界給睡神粉碎了嗎?...)

2)點解"聖衣箱"會變了石和"紙"一樣薄嘅聖衣...

3)剎娜每次出招,後面條好有氣勢嘅毒蛇去咗邊...T_T 出拳變咗出"龜波"完全無拳勢,以前聖鬥士"有名堂絕招"呢?
(現在真係feel唔到佢啲小宇宙...power起碼都要表達到好似"獅子座"出"等離子光速拳"個種呢...)

4)不明白為何有屬牲??
聖鬥士力量是來自小宇宙~除了自身青銅,白銀,黃金來驅分power級數,最重要是燃燒小宇宙去突破
第六感>七感>八感去提升力量!!!!!>_<
以前點解青銅可以打贏黃金or神級,就係因為星矢他們將燃燒小宇宙突破五感>六感>第七感=黃金聖鬥士級數~b (要千辛萬苦先可以打贏....)

5)人設見到紫龍之子他們實在"太萌"....已經無咗以前聖鬥士星矢個種美感&power..冥王神話仲好睇過佢

評分次數

• zodicko

"動漫世界"雖然不是真實,
但因為看過"動漫"而使你:開心,感動,哀傷,這些感覺是真實的^_^
真係好對唔住,見到d咁萌既畫功我就完全重拾唔到心中既小宇宙,而家d動漫全部都萌化幼兒化,聖鬥士如是、龍珠如是、金田一如是、史上最強弟子兼一如是。
我覺得這套已經不是聖鬥士星矢完全feel唔到佢啲小宇宙.." />...應該叫"光G聖鬥士"or"聖鬥士do,ra,me"...
以下是我睇後感想:
1)以前星矢小宇宙可以力敵海王,冥王,大陽神...但竟然打唔贏"戰神"...(仲有佢套神聖衣呢 ...
Mon.Hun. 發表於 10-4-2012 12:15
1)所以當佢係聖鬥士GT咁睇就可以了。
2)聖衣箱係聖衣不可分割既一部分,居然冇佐??
3)唔只剎娜、仲有魔鈴隻鷹都好有氣勢,而家..... (艾奧尼實在太型太有氣勢喇,我地千萬唔好對萌動有所期待!)
4)呢套所謂聖鬥士屬於萌系,有屬性都好正常。
片段好熱血,感謝分享。
呢段黄金聖鬥士出招合集好感人...

評分次數

• zodicko

呢段黄金聖鬥士出招合集好感人...

FEoqg_gN0qA
soscc2007 發表於 11-4-2012 22:10
thanks zodicko & soscc ^_^ 呢啲先係聖鬥士~feel到小宇宙
"動漫世界"雖然不是真實,
但因為看過"動漫"而使你:開心,感動,哀傷,這些感覺是真實的^_^
睇左笫一集同gay片無異,我唔明點解D聖衣設定甘膠,個主角著左似洛克人-.-
,衣套野同我細個睇個套甘本兩回事

第二話, 小宇宙分為七種屬性: 風 雷 土 水 火 光 暗. " />
過客 發表於 9-4-2012 21:13
寵物小精靈-.-

第三話: 美少女戰士出場, 無聊咗啲.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• zodicko

第三話: 美少女戰士出場, 無聊咗啲.
過客 發表於 15-4-2012 10:46
何止Sailor Moon...仲有春麗!

仲有哈里波特...的寄宿學校風味!