百步撞鬼(向蕭生及人網致敬!)

係你怕啫,我從來唔怕鬼神嘅所以我啲符對你啲鬼冇乜作用。梗係要你自己畫啦。

deusnonest 發表於 10-6-2012 09:22
我畫?唔係唔得,係唔敢拿出來姐,我驚佢地會笑我!(笑)
一見笑三少,百步哭不了。
笑百步 發表於 2012-6-10 09:27

啲鬼見到驚咪掂囉!

想當年,只得當年想;望明天,方有明天望。
笑百步 發表於 2012-6-10 09:27

笑你嗰啲係鬼,讚你嗰啲先係人。

啲鬼見到驚咪掂囉!

deusnonest 發表於 10-6-2012 09:30
驚佢地笑我!唔制!(笑)
笑百步 發表於 10-6-2012 11:27
百步符一出, 邊隻鬼咁笑, 我出貓拳去打鑊佢
悲觀者追求快樂,樂觀者避免不快樂。
There is neither good nor bad, only thinking makes it so.

deusnonest 發表於 10-6-2012 09:31
感謝老師,呢句係我全年聽到最精警,最有力,最真實,最好聽,最千真萬確的人話!(笑)

deusnonest 發表於 10-6-2012 09:31
老師,我要準備治鬼法器,學生先行告退!(笑)
感謝老師,呢句係我全年聽到最精警,最有力,最真實,最好聽,最千真萬確的人話!(笑)
笑百步 發表於 2012-6-10 09:37

咁重講咁多鬼話做乜?動手啦。

咁重講咁多鬼話做乜?動手啦。

deusnonest 發表於 10-6-2012 09:42
他山之石,可以攻玉!(笑)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
老師畫符,拜得神,見得人,又嚇得鬼。

百步只會笑,自己笑,令人笑,被人笑。

真箇是不識畫符鬼神笑!(笑)