梁振英

梁振英

係特首選舉前,大C話梁振英頂瓜瓜,依家CY剩識吹喇叭,今晚大C可唔可以講下究竟欣賞CY d 乜?
我都記得, 果陣大C仲好firm敢講,
約一年之前我都成日聴大師的節目,覺得好有見地,可能我也是喜歡唔跟大圍的做法,但發覺大師在樓市,人民幣及CY等問題的分析完全錯晒,所以無聴好久了。
呢個死肥係架死穴係親支那反美思維對世事財經都係佢架假想世果推演.
大C本身有無買樓?  如果無,以他收入買唔到麼? 還是炒股輸錢買唔起,還是睇錯市先?  他唱淡樓市已經有兩年幾,次次節目都說半年內樓市會跌,結果是大漲小回,如果你兩年前買樓,層樓都升左幾成,即使日後跌,最多都是打和,但至少賺左租。如果美國未加息,借錢買樓的隨時賺1倍,錢搵錢,個市跌又如何,只是蝕番之前賺的。如果兩年前他有得沽空中原指數,今天他補倉都補到傻。

我朋友兩年前三百個入,供9K多,依家估價到五球,真喺跌四成才打和。

6# 祈揚
聽個死肥height點,你會輸身家.隻死肥屍架死穴係佢架親匪反美日思維.好懷念黃偉康點踼呢隻死height羅友時架功架.
當時大師話梁生會為金融界做d野,到依家好似都係空頭支票。
very good comment, I also did not listen to this big C for several mont.