寫光繪影。割景成像

魚與熊掌 兩者真不能兼得
所以啊 我還是喜歡我的 grd
貪其輕薄貼身 當然功能及畫質就不那麼好喇

日夜交接 華燈初上
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

魚與熊掌 兩者真不能兼得
所以啊 我還是喜歡我的 grd
貪其輕薄貼身 當然功能及畫質就不那麼好喇

日夜交接 華燈初上
sevenmild 發表於 5-10-2012 20:27
獅兄, 不能與單反比較喎, 呢張相好靚呀, 冇乜noise啦, 我就係想要輕薄貼身, 否則唔會睇中 J1啦
悲觀者追求快樂,樂觀者避免不快樂。
There is neither good nor bad, only thinking makes it so.
31# sevenmild

你的同好,這位仁兄是我朋友。不過都入了一部 S記5仔玩玩。

https://www.facebook.com/photo.p ... ose_friend_activity
nex-5 剛轉新款 nex-5R 都幾貴吓
如果有n記鏡頭 不如直接買 D3200 或 D5100
始終 J1 果塊 1" cmos  真係唔湯唔水
sevenmild 發表於 5-10-2012 16:58
大機同細機係唔同玩法的,起碼可以日日帶出街玩。 J1係唔掂,所以買5N。
29# cazip511

看看人家高手用NEX的作品,會唔會增加轉會決心?

https://www.facebook.com/groups/ ... if_t=group_activity
23# stanchh
師兄, 我就係有N記 18-55 KIT鏡 同天涯鏡, 所以先想買番N記, 唔駛嘥左D鏡, 部單反就好耐冇用, 重死人了, 連去旅行都唔想拎。
因為見討論區D師兄話 N J1 +兩枝鏡都係 3XXX, 好平啫, 不過我都知 J1 嘅缺 ...
cazip511 發表於 5-10-2012 17:32
妳叫我師兄?妳叫我師兄! 妳叫我師兄?OMG! 改版改到妳傻左喇師姐!我是一粒小史丹仔咋。

kit 鏡唔多值錢,天涯鏡更加無幾可用,不用理會了!

我決定支kit鏡後備作不時之需。只配一支35mm F1.8 定焦鏡,日日帶出街玩,好輕巧啊~~~

今晚又亂影一通了

食飯

招牌菜

夜晚運動好難影

水晶

花擺設

西區舊樓

無題

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
29# cazip511

看看人家高手用NEX的作品,會唔會增加轉會決心?

https://www.facebook.com/groups/212731075414682/471182772902843/?notif_t=group_activity
stanchh 發表於 6-10-2012 04:54
幅相掂唔掂, 都好睇枝鏡同技術噃, 同埋睇吓要求咩囉, 不過, 決定唔諗 J1喇, 以前唔鍾意S記, 係因為佢只可以用自己出嘅MS 卡, 鏡頭好似又唔用得副廠, 迫住要一條龍, 所以好抗拒。依家有冇改善到, 要睇番先知。
There is neither good nor bad, only thinking makes it so.
妳叫我師兄?妳叫我師兄! 妳叫我師兄?OMG! 改版改到妳傻左喇師姐!我是一粒小史丹仔咋。

kit 鏡唔多值錢,天涯鏡更加無幾可用,不用理會了!

我決定支kit鏡後備作不時之需。只配一支35mm F1.8 定焦鏡,日日帶出 ...
stanchh 發表於 6-10-2012 05:03
哈, 尋日突然改版, 我以為部腦中左毒添, 嚇得我.....睇緊forum, 一時手快啫, 丹仔, 唔駛咁激動 , 你都傻左啦, 叫我師姐

kit鏡真係唔值錢, 依家連去旅行我都唔會走天涯了, 怕怕!

我係想搵部隨身機, 手機相真係唔係我杯茶, 突發野先會用。 我多數都係影我D仔仔女女同埋D有趣事物, 或者玩吓境深, 所以要考慮埋配咩鏡。
幅相掂唔掂, 都好睇枝鏡同技術噃, 同埋睇吓要求咩囉, 不過, 決定唔諗 J1喇, 以前唔鍾意S記, 係因為佢只可以用自己出嘅MS 卡, 鏡頭好似又唔用得副廠, 迫住要一條龍, 所以好抗拒。依家有冇改善到, 要睇番先知。 ...
cazip511 發表於 6-10-2012 07:30
我是入門級,對我影響不大。