[個案求助] 祖先位和神像共坐同一層 & 外祖問題

嘻! 我是sincere 的!
做人做事簡單d, 唔使咁煩 (所以我覺d 西餐好多裝飾, 都唔食得, 真係浪費)
'收藏' 搵到了, thanks!  但click " 我的' 只有呢個post 同上一個post, 果個搵失物post 唔見咗 " />
果個衰 ...
菠蘿油 發表於 12-11-2012 16:01
噢! 我當然相信妹妹是sincere的!
所以我咪份外覺得很窩心囉, 嘻嘻
對, 我都是崇尚實而不華的事物, 極不喜愛諸般花巧, 最鐘情簡約...

阿懵豬豬, 祇要你click入討論區【個案求助】果欄的#2, 係咁碌到大約第39行, 便會出現搵失物個post 架喇, 明嘛?

你出晒錢同個神棍farewell而累埋其他人俾佢搵笨, 皆因你為人太直!
所謂樹大有枯枝!切勿誤以為Christian定必是良民...
其實, 當中經常遇到滿口仁義道德, 但卻佛口蛇心, 極為貪婪的壞份子!
這也是我屢見不鮮的親身體驗!

Professor坐得呢個位, 該係experienced ge dentist !
但你有否將埋口的情況告知他? 因每個case背景不同!
而照你所說 "係深造緊牙周病學dentist" 幫你洗牙? 非他本人!
Dentist祇是依照professor的指示而幹, 沒有考究你OK未 !?
油油, '2000 Yen 有團購' 係乜東東嚟架, 聽到我一嚿雲呀...

噢! 我當然相信妹妹是sincere的!
所以我咪份外覺得很窩心囉, 嘻嘻" />
對, 我都是崇尚實而不華的事物, 極不喜愛諸般花巧, 最鐘情簡約...

阿懵豬豬, 祇要你click入討論區【個案求助】果欄的#2, 係咁碌到大約第 ...
sugarbunnies 發表於 13-11-2012 03:43
甜姐, 真係人夾人綠..... 我都係唔like 花巧 ge人...

'失物' 果post 搵番喇, 唔該晒呀

我其實都知Christian 未必係好人........我都知自己'直', 以為只係唔識奉承你, 但點知重係蠢...累埋人..

Philip Dentist 幫我洗牙ge 係洗牙員,  not the dentist, professor 係Gwei Lo (係佢仆搥收我倨 case)

last week 我個friend 去 Philip, 佢早過我去 Philip 求診, 醫生話佢可以種牙 ...

團購 係在yahoo 搵的, 2000 Yen 在 Edmond 節目賣廣告
好食懶做為食貓
甜姐, 真係人夾人綠..... 我都係唔like 花巧 ge人...

'失物' 果post 搵番喇, 唔該晒呀

我其實都知Christian 未必係好人........我都知自己'直'
Philip Dentis ...
菠蘿油 發表於 13-11-2012 15:45
油油【隔空緣】的磁場引力就是那麼不可思議...信不信由你!
常言'物以類聚', 這自然便會串連, 彼此的習性相近, 故特別投緣!
我從不介意人'直與蠢', 因真誠正氣是難能可貴無價的
最討厭那些城府深, 機關算盡 '精歸左'的聰明人...
客氣了! 知你終於搵齊d舊post, 咪開心晒囉

唔緊要妹妹, 做多日人又袋多樣嘢, 除笨有精, 賺咗架喇...

我做女時d dentist一腳踼, 邊似現在有助手分工咁嘆...
咦! 你好似講過我知種不到牙, 我有冇記錯?!
哈哈, 都話阿攣寫字阿攣識, 你不解畫, 我真不明架
油油【隔空緣】的磁場引力就是那麼不可思議...信不信由你!nion28:" />
常言'物以類聚', 這自然便會串連, 彼此的習性相近, 故特別投緣!
我從不介意人'直與蠢', 因真誠正氣是難能可貴無價的" />
最討厭那些城府深,  ...
sugarbunnies 發表於 14-11-2012 06:23
係呀, 物以類聚...... 但都要甜姐你有主動性回應我先可以傾到計....  (我其實都好主動搵人食嘢 ga...)  

但當然冇呢到我地都遇唔上啦!!!!

尋晚有個同事call 我 (佢係其中一個有份俾衰公呃ge) 問候.... 我問佢衰公有冇call 佢, 答: 有, 佢whatsapp 我話你成日叫佢請食嘢!

我話條衰公成日推, 個個月都有execuse, 都話下月先...........係佢自己話知要我地甲番$ 唔係咁好, 話遲d 請番我地, 我只係follow-up, 我重申, 既然唔當我地係friend, 點解叫我地甲$ 俾佢食佢d  favour    (This 衰公真係唔要臉 .........;%&*!@#$%^&)

'尋物' post 我再try push 睇下有冇help!

我上次係professor 話我近鼻竇, 可能種唔到....
好食懶做為食貓
係呀, 物以類聚...... 但都要甜姐你有主動性回應我先可以傾到計....   
但當然冇呢到我地都遇唔上啦!!!!
尋晚有個同事call 我 (佢係其中一個有份俾衰公呃ge) 問候.... 我問佢衰 ...
菠蘿油 發表於 14-11-2012 15:34
對呀油油, 不知何故那次回應是被【菠蘿油】這三個字吸引, 並非第一時間是個標題...

我不是所有帖都追看, 而是因你的引力, 推動著我有這耐性跟進到今天, 緣的奧秘是多麼奇妙啊!

當然, 能令我們投緣遇上要有渠道, 就是 '呢到嘞' 呵呵

真是豈有此理! 這個不要臉的寃鬼, 竟衰到貪飲貪食唔特止, 仲要食完唱咁賤X..Y..Z..

你將個'尋物'post再推出來, 希望有人可幫到妹妺啦!

上次話'可能'種唔到, 咁是否隱喻會有'機'的可能性?

對呀油油, 不知何故那次回應是被【菠蘿油】這三個字吸引, 並非第一時間是個標題...

我不是所有帖都追看, 而是因你的引力, 推動著我有這耐性跟進到今天, 緣的奧秘是多麼奇妙啊!

當然, 能令我們投緣遇上要有渠道,  ...
sugarbunnies 發表於 15-11-2012 06:59
'菠蘿油' 梗係甜姐的 '賣非佛' 喇 哈哈哈....

我like 紅豆冰多d... 好多茶餐廳d 麵包都係隔夜的, 所以都唔好食...

甜姐都要你有'心' 先同我對話.... 你看其他人都只係reply 一兩之而己....

我sent 了 email 俾個衰公:  

(1st)
亞佛哥

1/11 打俾你後冇晒消息, 我call 你幾次又留咗言又唔見你覆,( 本想this Sat 同你同Axxxx gathering)

我俾人炒咗你都快d farewll 我喇, 愈近Christmas d 嘢重貴..

我對你都唔差,一向都當你係朋友, 更何況重係幾間公司ge 同事...................我 都 有farewll 你同送你MTR ticket, 可能我係對你最好果個,好多時我都將自己份cake 俾埋你, 因我知你like cake

希望你當我係朋友, 我俾人屈都想有人聽我呻....

你不如 約定一個時間, 你想唔想約Axxxx 你自己決定 , 我唔知你咩原因, 但請你儘快回覆安排

(2nd)
亞彿哥

己 1 week 都唔見你reply, 又冇call.. 唯有再email 你!

係你自己話都知要大家夾番錢唔係咁好, 自己手緊...... '下個月' 先...

己幾個'下個月' 了, 我只是 follow-up, 唔係追你!

我己承諾你出嚟請大家tea 送你 MTR tickets 都己做到, 我唔希望我d MTR tickets 係白送,

須知友情係互動的...唔做同事都可以係朋友, 友情係要keep 住的

你上次話會call Axxxx, call 到未?     我唔可以代你約人...

Please reply ASAP.

我己好客氣.... 相信條衰公唔會reply (真想剷爆佢)

(好多人話欠人嘢今世唔還下世都要還, 但我下世都唔想再見到呢條縮骨精)

Professor 上次話要睇下牙周病治療情況先可決定....

尋物個post 冇人reply !!!!!
好食懶做為食貓
'菠蘿油' 梗係甜姐的 '賣非佛' 喇 哈哈哈....
我like 紅豆冰多d... 好多茶餐廳d 麵包都係隔夜的, 所以都唔好食...
甜姐都要你有'心' 先同我對話.... 你看其他人都只係reply 一兩之而己....
我sent 了 email ...
菠蘿油 發表於 15-11-2012 16:03

可愛的油油, 其實 '菠蘿包' 先係我的 '賣非佛' 呀  

就是因為 '菠蘿油' 的賣相似佢, 故零啥有份親切感囉!

我另一個 '賣非佛' 都係你like既紅豆冰, 神奇lei

點樣計, 都離不開個【緣】字架喇, 是'心'的橋樑嘛...

傻豬, 對於一個不重口齒的傢伙, 將之列入黑名單, 永不錄用!

唔使怕, 來世要還給你的, 會以另一身份性別出現, 互不認識的!

要處理好牙周病的情況並非三朝二日的事, 慢慢來啦...

尋物個post冇reply都無法, 因你已盡了力, 隨心吧!

可愛的油油, 其實 '菠蘿包' 先係我的 '賣非佛' 呀  

就是因為 '菠蘿油' 的賣相似佢, 故零啥有份親切感囉!

我另一個 '賣非佛' 都係你like既紅豆冰, 神奇leinion02:" />

點樣計, 都離不開個【緣】字架喇,  ...
sugarbunnies 發表於 16-11-2012 05:05
我like 菠蘿包加粗粒花生醬(多) , 我可以食3 個 呢

衰公真係冇覆.....重話every week 去宗教lunch 聽道理 , 咁厚面皮, 下世都唔方會還..(呢個衰公在推去10 月時竟唔知衰咁話: 10 月ge public holiday 要去大6 旅行, 係屋企人俾$, 唔使自己俾.... (40+ 重要人俾埋佢果份, 可能佢覺得係人都要照顧佢啦 - 佢精到搵槍手幫佢造功課 - Open U Degree, 應不是低能..... 連手機都係佢姐夫供俾佢 - 佢重話: 生日係大晒 ga ....)

如此唔要臉的人都有

租姐, 如果你的另一半係呢種人你點

我地對甜食都有共同興趣呢, 哈哈哈

Next Mon 去 洗牙..... 有d 膽心
好食懶做為食貓
我like 菠蘿包加粗粒花生醬(多) , 我可以食3 個 呢nion19:" />
衰公真係冇覆.....重話every week 去宗教lunch 聽道理 , 咁厚面皮, 下世都唔方會還..
菠蘿油 發表於 16-11-2012 16:17
嘻嘻! 食3個?! 我冇你咁刷得, 頂多2個...

最記得顛峰時將個包介開搽牛油、花生醬(幼滑果隻)加鍊奶, 好味到唔識得講
呢種面皮呎幾厚的無賴, 預咗佢唔會覆, 學乜人聽道理吖, 神棍

如果我的另一半是如此, 無鞋都執隻屐走先, 對耐一陣驚爆血

係呀, 我哋口味真啱key!  
聽老媽說我出世已愛笑, 加上喜吃甜, 所以我好易笑...

油油, 唔使緊張, 放鬆心情去洗牙就OK架喇。
嘻嘻! 食3個?! 我冇你咁刷得, 頂多2個..." />

最記得顛峰時將個包介開搽牛油、花生醬(幼滑果隻)加鍊奶, 好味到唔識得講
呢種面皮呎幾厚的無賴, 預咗佢唔會覆, 學乜人聽道理吖, 神棍" />

如果我的另一半是如 ...
sugarbunnies 發表於 17-11-2012 05:08
菠蘿包加煉奶太甜了....我like crunchy, 你like creamy !!!!

有個社工同我講, 果d 叫 Sunday 教徒 ... 看來, 宗教亦不能教好一個人ge 人格 (真想去香討唱衰佢)

last 份工令我對'同事' 失去信心
(原來同事不是朋友, 同事真係要好均真, 一毫都要計清, 唔好可憐人 - 我就係衰心軟, 以為衰公好唔掂, 為save $5 要搭bus 去 Central, then  Ferry to TST, then bus to Yuen Long  BUT NOT BY MTR FROM QUARRY BAY TO YUEN LONG......,
唔可以對同事闊綽, 唔好請人食嘢, 冇人多謝你, 自己唔食都唔好俾人 - 我自己件CAKE (同事請的) 成日都俾埋佢食.....)

好人冇好報, 不如自己顧自己好了

(我本想同請d個 舊同事食birthday dinner, 佢係當日有份俾衰公呃ge)

香港好難搵個大丈夫了.... D 男人真縮骨

早上去完洗牙, 今次是上排, 個姑娘好好人.... 我話FEEL 到 冇牙隔離果隻有D LOOSE, 但姑娘話唔係 (我自己FEELING 最真呀), NEXT 曷 Dec....

好采Philip Dentist 收我... 唔係就慘喇!!!!!  (我d friend 在樂善堂洗到流牙血)

Thu 又要去睇眼

如果 番緊工就唔可咁free 了....
好食懶做為食貓