請別歧視

阿東,

你好!聽過2月24日隨意門的節目,感到憂慮。

沒有那國人是想逃離自己的家園,想去影響別人的生活,如果他們吃的奶粉沒問題,他們會去香港買嗎?如果他們的生活很安逸很有尊嚴,他們會希望他們下一代到他 ...
Wasser 發表於 25-1-2013 09:25
咁請問樓主嘅高見呢? ..................
多事
"If nobody hates you,
You're doing something wrong."
House
你可唔可以話我知點解80年代香港人因中共暴政逃至香港冇好似今日咁惹人反感?
You're doing something wrong."
House
針唔吉到肉就唔知到痛!!!
自由,民主萬歲!!!

其實樓主講得無錯,大陸人係仆街,係蝗蟲,
但邊個將呢D仆街蝗蟲引入香港 ?係政府 !
明知佢鍾意隨處便溺,你都請佢到你屋企,你既責任佔9成 !
你開間酒店,最多住一百人,你居然招呼一萬人入住,
然後叫原本住客將就D,包容D,同人孖鋪,我屌你呀 !!!!

諗深一層,大陸人質素低,唔可以處處怪佢,佢生出黎就冇人教。
但係,你質素低係你既事,唔可以處處叫我容忍,香港人旅遊移民,懂得遵守當地規矩,而外國亦有足夠空間容納全部香港移民。

但係,大陸人唔遵守香港規矩,香港亦冇足夠空間容納佢,呢個時後就
唔再係包容問題。處處叫我包容,唔通要我教佢大小便 ?
無能特首的班子,有那一個有能力解決問題的,不添煩、加亂、已經好好。   
一盤散沙、不知所謂。官咼、哈哈哈。!!!吳能掂
也許你可以去問問祖父輩,當年的上海老和廣府人之間的故事。有時蕭生的節目也有拿來說玩笑的。今天回頭去看,大家都記得好的,不想去回憶矛盾的那部份了。。。回顧歷史,上海人亦在香港作出很大的貢獻

我小孩也吃奶粉,也上學,針,我是扎到了,但別把自己當成一支針去扎人,由其是苦難的人。謝謝!
誰是香港的朱高正

千祈唔好保障自己利益,
唔好抗議,
你只要唔接受,
就必然被打為歧視!

一句講晒,係共產黨嘅錯,
囤積奶粉呢個一定係黨員嚟o架,
強國人要飲奶,大陸d奶有事,d人民真係好鬼死春無辜o架,
所以佢d人民選擇犧牲他人,保全自己,都係無辜o架!!!
House

又係黨員做o架啦可?
唔關強國人事o架啦,right?
House
也許你可以去問問祖父輩,當年的上海老和廣府人之間的故事。有時蕭生的節目也有拿來說玩笑的。今天回頭去看,大家都記得好的,不想去回憶矛盾的那部份了。。。回顧歷史,上海人亦在香港作出很大的貢獻

我小孩也吃奶 ...
Wasser 發表於 25-1-2013 12:08
點解唔好歧視佢哋啫?係佢哋歧視我哋喎,你冇睇新聞嘅咩?政協都話大陸人有錢過香港人,如果冇共產黨,香港人就死嘅喇 ...

冇香港人大陸佬會有今日?大陸嘅經濟發展到今日,係邊個幫佢哋從廢墟中,爛攤子中站起來0架?

我祖父輩係咁認為嘅:共產黨冇良心
多事