[風也蕭蕭] 毓民 he still doesnt get it , 忠實戰友離開,毓民仍沒好好反醒

3月22, 從此以後, 無憂無求.
毓民, 人力, 等激進派, 散左.
所有蛇虫鼠蟻, 飯焦, 大囗豬, 吳香聞, 啤啤, 白髮妖,
全部出來, 打壓普選.
結果激進派收聲, 8078未知進展如何?
歡迎狂插 ...
laipas 發表於 11-4-2013 05:20
歡迎狂插?????呢條友唔插得,一插佢就發癲???佢係塵雲青山院友!!!!
自由,民主萬歲!!!

你的推論有點問題。
現實是毓民未攻擊佔中已先輸了。
陳雲的論調不可能受香港人青睞,本土運動與暴力掛鈎在香港是注定失敗的。

我較贊成kameyou的講法,如果共產黨係要同化香港人,做成香港的族群撕裂,或許毓民可成為本土運動的帶頭人。

唯望毓民的本土論述版本,可以省卻陳雲思想當中恐怖的成份。
不是君子, 也不一定是小人; 但君子, 是有真偽之分。
這篇文是用了另一角度講出我的七成原則問題。但世界上還有很多人不相信因為原則問題而做這件事。在最後一晚《風也蕭蕭》的那個星期五,長毛打了5次電話給我,想勸我關於人網的事。而我的回答是:這是兩個大的原則問題,要香港成為一個公義社會,所以我們需要一個民主的制度。而這個民主的運動一定要凌駕黨派的利益和私人恩怨之上。第二點是本土利益可以維護,而我們一直都是這樣做,但是我們不能夠用鼓吹仇恨和暴力,因為這樣是將本土利益凌駕於普世價值之上。而我是絕對相信香港的核心價值就是普世價值,這是至高無上。最後,長毛是同意我所講,也同意我的決定。
大哥呀, 聽咗毓民咁多年都捉唔到佢既優點?

只要他認為你是朋友, 仍然不是對家時, 什麼都可以美言幾句再加大聲舉例, 那麼即使是臭到你仆街都可以變為香過香水.

示範一(圍內) : 李柱銘只是講出佢既構思, 又不是代表我們同中共談判, 佢點出賣香港呢? 唔同政見好閒, 唔可以咁就攻擊人, 佢只不過是一界書生, 點賣香港呢?

示範二 (對家): 陳雲成日講要有武力革命的準備, 又話靜坐是銷耗民意的行動, 香港永遠唔會有民主. 佢有冇諗過唔好噏得就噏, 好撚多靚仔我唔想佢地有案底, 佢有冇同人地父母諗過呀. 依個正仆街冚家剷, 咁撚英勇佢唔走去自焚, 啱唔啱呀各位, 你話係咪咁講台長?
有如此高質的文章,人網討論區的確有存在的價值。
宜家佔中鳩化中,蕭生有咩應對???
宜家佔中鳩化中,蕭生有咩應對???
ufojeremy 發表於 11-4-2013 13:00
尋日就應對左, 李柱銘e個自稱佔中願意第一個被拉的不代表任何人, 而且評價佢個方案都稱得上係一個民主進步方案
當日毓民力主要出 "民主黨賣港實録" 真是起了好大的威力
Apple008 發表於 11-4-2013 02:31
淨係聽毓民成日講呢本野好大威力,就已經覺得佢自我陶醉得好緊要
就選舉工程黎講,呢本野絕對失敗
第一,泛民支持者不喜歡自相殘殺,票債票償運動失敗已經證實
就算你唱衰到白鴒黨,d票大多數都只會投俾其他泛民,而唔係人力
第二,自呢本野推出後,白鴒黨聯合肥佬黎作出鋪天蓋地抹黑來反擊
人地有主流傳媒,點同人鬥,結果因抹黑又流失左好多選票
大舊講過:呢本野我一本都冇派過,已經說明晒
真係好心啦
煽動、不斷煽動、毛澤東也是這樣(那些剝削我們的資產階級),希特拉也是這樣(那些猶太人是寄生蟲),陳雲也是這樣(那些離地的工會領袖,自滅的社運左膠,無法轉型到本土政治的即將消萎的民主派)
3月22, 從此以後, 無憂無求.
毓民, 人力, 等激進派, 散左.
所有蛇虫鼠蟻, 飯焦, 大囗豬, 吳香聞, 啤啤, 白髮妖,
全部出來, 打壓普選.
結果激進派收聲, 8078未知進展如何?
歡迎狂插 ...
laipas 發表於 11-4-2013 05:20
用8078攻擊蕭生被共產黨收賣搞散人力, 其說法等同話毓民因個仔坐監而
被共產黨收賣去搞散泛民...根本係陰謀論! 而且兩個都係極為無恥的指控!