[風也蕭蕭] 面面觀:黃毓民炮轟劉嘉鴻

大部分人好似都將件事side-track了去其他地方... 劉主席是否辭職並非宏旨, 是否炮打司令部也不是, 黃議員是否退出人力也不是。大部人所講的, 好像都「上綱上線」, 講了其他事情。

我覺得事情的宏旨是, 人力成員間對 ...
mfh 發表於 14-5-2013 20:15
毓民直情否定聯合國一貫對普選既定義喎

"間選唔係普選"哩個重新定義, 真係創世之舉
前專員花咁多時間寫咁大篇文章來分析目前局勢, 小弟佩服.

小弟用八個字就可表達我的睇法: "順我者倡 逆我者亡"

評分次數

• kameyou

5# mfh  
於3月尾發動叛變,原來就是要逼毓民接受特首選舉提名委員會!現
在劉嘉鴻要強姦毓民接受提名委員會,即人民力量已陷於滅亡邊沿。
無論如何,我們都要支持毓民和普羅! ...
dennisbywong3 發表於 14-5-2013 20:17
Oh god,

又將D野撈埋黎講

又話黨爭, 除了毓民, 誰搞黨爭?

評分次數

註:
以聖光氣實化為甲冑--幽遊白書中人物仙水忍,能夠以聖光氣實體化為氣罡鬥衣。
馬敬東 發表於 14-5-2013 20:18
仙水有七重人格,

毓民都有兩重, 前後七日, 立場可以完全相反

如毓民像加美由兄所言般, 係貞潔聖徒, 咁真係唔適合同人合作, 唔適合加入組織, 更加唔適合講民主,

做思想家就最啱
如果毓民系100%的第二類人, 還比較好.
不過, 他吾系 ... lor

評分次數

如果係要相信成個世界都要迫害黃毓民既,就信過夠啦,
從來係人力呢條路上,無人迫佢做咩,
話肥仔主席無保護佢,
黃毓民係大佬黎嫁,有咩都係自己搞啦,
去到好似小學生咁問呢D問題,
去到E家,當你黃毓民講個D野全部岩哂,
...
刃霧要 發表於 14-5-2013 20:25
係, 加美由兄文中留了老蕭一環, 毓民昨晚炮轟理據之一係指控劉嗡受老蕭指派黎搞黨爭

加美由兄請思考中間細節, 毓民劍指老蕭背後真象為何
5# mfh  
於3月尾發動叛變,原來就是要逼毓民接受特首選舉提名委員會!現
在劉嘉鴻要強姦毓民接受提名委員會,即人民力量已陷於滅亡邊沿。
無論如何,我們都要支持毓民和普羅! ...
dennisbywong3 發表於 14-5-2013 20:17
於3月尾正本清源,就是要毓民接受聯合國對普選既定義!
在黃毓民要強姦劉嘉鴻下台,即人民力量已陷於滅亡邊沿。

無論如何,我們都要反對毓民和普羅! ...

屌, 學你D邏輯寫文, 寫完都覺得羞恥
你隻冚家剷狗閪
屌死左你2獲
而家就用3號仔
上黎受屌呀
" />" /> " />" />
ccbenny 發表於 14-5-2013 20:38
屌你吹得我賬ar,你band我one two 我就three four.
我係咁小學雞啦但你屌得死我咩
事實唔怕講,你咪繼續band我account反正我大能把email等住用棃開account
IS TIME TO PLAY YOUR MOTHER FUCKER
屌你吹得我賬ar,你band我one two 我就three four.
我係咁小學雞啦但你屌得死我咩
事實唔怕講,你咪繼續band我account反正我大能把email等住用棃開account
IS TIME TO PLAY YOUR MOTHER FUCKER ...
dennisbywong3 發表於 14-5-2013 20:59
我仲意為你大撚把老母比人屌?????
自由,民主萬歲!!!
我唔同意,毓民實質建立既係教會,樹既敵係合作過既人,無做過實質理想社會的工作。如毓民寫過一本關於社會民主主義的書,還沒有在政策層面去提倡,已經打倒昨日世界大同的自己,改走本土主義。

所謂共匪只係「邪靈」,如果為提名委員會背書要下台,點解要同為共產黨背書的民建聯一同考察?這是認同了他們議員的身份啊!以稱大陸人為蝗蟲,梁特首為689書記的邏輯下,毓民自己都有原罪,都是通匪,實際上共匪只是一個「概念」,他們自己見到共匪,鏡頭後也是會禮禮貌貌的。

信仰就是他們政治路線的一切,到最後也只有信仰,所以我認為黃毓民跟本做不出什麼來,他們只想有萬十無一的信徒,有能力完成大業,老祖宗沾光而已。

評分次數

• whitehead

• kameyou