[風也蕭蕭] 外人看黃毓民

鞭辟入裏, 觀察入微
jacklijackli 發表於 14-5-2013 23:16
實在不得不認同呢

1# NbyNW

開首說自己是局外人, 却完全了解其為人及組織, 分析有序, 仲係新accont; 看來閣下像局內人多些!
論斷人容易, 做時勢者難! 不如你有透露下你係邊位, 咁可能更有說服力!
時窮政經亂,激進又何妨。
1# NbyNW

開首說自己是局外人, 却完全了解其為人及組織, 分析有序, 仲係新accont; 看來閣下像局內人多些!
論斷人容易, 做時勢者難! 不如你有透露下你係邊位, 咁可能更有說服力! ...
batmancc 發表於 14-5-2013 23:54
你都on99, 樓主又冇爆料,
D資料google有齊哂啦,  努力follow post咪得囉,

駛撚係局內人咩

batmancc : 外人做到這水平不難,你由龍門陣時代,留意YM的新聞,將社記事件互罵兩邊客觀地聽一次就可以。我前面說過,冒犯地講,我將這當成長期追看的娛樂。

說服誰人,我不敢想像。不過看了這麼久,很多朋友再消磨下去事少,真係憤而走頭,甚至對政治諗法變得更極端那就事大。
算是略盡綿力。

jacklijackli : 網上多鬼,有差疑原是正常,特別是現在被毓民搞一輪,人人都會緊張起來。其實今日,平常心聽一次當時分裂事件雙方講乜,也很是有趣,有幾何一個團體公開打得那麼熱烈? 你可以看辯論、可以看心理,可以看戰術。也可以對照當時各人,今天怎樣,在做甚麼,講甚麼話... 當年看事,看人有無看錯...
你都on99, 樓主又冇爆料,
D資料google有齊哂啦,  努力follow post咪得囉,
駛撚係局內人咩
jacklijackli 發表於 15-5-2013 00:15
都唔需要你來傻戇鳩的答, 唔係問你, 唔好做8婆!
都唔需要你來傻戇鳩的答, 唔係問你, 唔好做8婆!
batmancc 發表於 15-5-2013 00:30
咪撚on9啦,  根本唔係答你, 係屌柒你之嘛
好文章!!!!

14# NbyNW

咁講真句, 少有你這水評的分析,. 網上都多是低水平, 流氓充斥, 如"jacklijackli"這種網上游魂.
事到如今, 現在都已分成兩派: 一派仍支持黃毓民, 另一派是蕭若元派!
至於誰對誰錯, 每人寫多一萬字都徒勞無功, 誰都無法說服誰.
即使誰消滅了那一派, 又如何? 香港民主便出現曙光?
消滅異政見會產生政治利益?
我相信只有一事肯定, 香港反對勢力必然瓦解; 憎恨黃毓民/ 或蕭若元者, 借此圖一時口舌之爭, 盡情發洩!
分裂瓦解幾成定局, 任憑你如何分析通透, 這樣對大局有何卑益?
樓主分析好透徹,好客觀,高水平文章
想起那一夜, 你對我的承諾@月亮說
超人都唔可以一個打晒, 最後都要組成正義聯盟

而美國隊長就組成復仇者