[風也蕭蕭] 你希望人力或老蕭新網台, 有什麼新節目?

其實真係可以咁樣wor。

好似對家,扮Q晒不吃人間煙火,整個[食屎在笑] (借用alanwli的創意),結果根本就係無幾多人受落。
citibk 發表於 27-5-2013 13:45
老蕭好似講過訓練蕭瑤瑤將來參政,
可能是講笑!
但當訓練蕭瑤瑤,做節目係時候!

[食屎在笑] 真係令我失望,
拖長重複,空洞,粒幾兩粒鐘,
都講未完全講出重點.
小弟奉勸晒兩粒鐘聽教主嗡,
不如睇書好過!
反而以前陳耀南教授還有可聽性,
出口成文,內容不累不悶,
而具學術性.

教主強項還是嗌咪和煽動力,
學術上還..................!!
.我永遠站在雞蛋一方!
老蕭好似講過訓練蕭瑤瑤將來參政,
可能是講笑!
但當訓練蕭瑤瑤,做節目係時候!

[食屎在笑] 真係令我失望,
拖長重複,空洞,粒幾兩粒鐘,
都講未完全講出重點.
小弟奉勸晒兩粒鐘聽教主嗡,
不如睇書好過!
反而以前陳耀南 ...
aswda 發表於 27-5-2013 15:28
翻聽老蕭講中國近代史同清朝的皇帝吧

我最近先翻聽咗一次

講到文革個段真係同今次人力事件好似

"擁抱黃毓民"根本就係"學雷鋒"

鳩達既行為同林彪文革時期所做既一撚樣

劉嗡既文章根本係劉少奇既天津講話

屌鳩劉嗡提出既唔係普選, 指責佢為小圈子選舉背書云云, 同指責劉少奇鼓吹剝削有功論一樣

真係歷史在笑鳩誰
翻聽老蕭講中國近代史同清朝的皇帝吧

我最近先翻聽咗一次

講到文革個段真係同今次人力事件好似

"擁抱黃毓民"根本就係"學雷鋒"

鳩達既行為同林彪文革時期所做既一撚樣

劉嗡既文章根本係劉少奇既天津講話

屌鳩劉 ...
gigigirl 發表於 27-5-2013 15:48
所以咪話左[炮打司令部]lor!
講開老蕭[中國近代史]雖然較簡單,
但好聽又熱鬧,不拖泥帶水,
一般重要事件都提到,不失為入門之選,
聽番以前一大班人同老蕭,真是令人懷念,
亦令人感歎一句[朋友易得知己難求]!
.我永遠站在雞蛋一方!
希望有一個像"不能說的真相"那樣的節目,

等大家對禍害認識多D!
希望有早朝天下,傾偈會,笑死朕,毓民踩場
希望有多些關於文史哲的節目,例如世界通史、世界文學欣賞,另外有些經濟史、經濟理論的節目。
人網有咁多博士
唔係冇得諗
最緊要五日都有可聽既時事節目,最好係90分鐘!!之後就有小文姐既娛樂大家, 愛明播音樂! 其他未諗到!!

評分次數

• marctsoi

不在沉默中爆發 就在沉默中滅亡
10# thunder 開個節目比毓民認錯
我只係想要番曬~ 財經節目~~~~大師講左唔番黎~ 要番白戶,歌神,文昌,FRANK個幾個節目都好呀~