黃毓民的忽然本土派,才是老千!

本土,民主,反共 ... 基本上系3樣野, 可以分開獨立存在.
YM系吾系一定要一次過搞店3樣野先 ??? 少1樣都吾得 ???
系吾系其他人只搞其中1樣都要反對先 ???
如果一定要系香港搞反共 ... 基本上一定系9做 (無market)
YM話反共多數系9講 ... 用來千d吾用腦傻仔.

反共系take action推反共產黨 or 只系9up 講 d口號過過癮先 ???
有個問題: 結束一黨專政, 是否一家要消滅共產黨, 要共產黨消失?
曾是寂寥金燼暗, 斷無消息石榴紅。
本土,民主,反共 ... 基本上系3樣野, 可以分開獨立存在.
YM系吾系一定要一次過搞店3樣野先 ??? 少1樣都吾得 ???
系吾系其他人只搞其中1樣都要反對先 ???
如果一定要系香港搞反共 ... 基本上一定系9做 (無market)
YM話 ...
freeman2k13 發表於 28-5-2013 10:03
師兄,在YM眼中似乎已經唔係是否一定要一次過搞店3樣野或是否少1樣都吾得的問題了。佢在踩場已講到明,如果中共唔瓜柴,我地要爭取民主,基本上是在發夢。

所以,他似乎已把佢眼中的民主抗爭演譯為..."中共釘蓋,民主就來。中共健在,一切無望"。

佢大概是想話...."擺明就係要中共釘蓋,我地才有真民主的,咁你地話E+在爭取民主運動裡,邊條友係最反共和最敢反共的?你地找E條友出黎,然後推佢做帶頭大哥,就包唔會甩拖了。如果連這個帶頭大哥都無辦法幫你地爭取到民主,你地就更唔駛奢望其他人會幫到你地....。"
aaaaaaaaa
有個問題: 結束一黨專政, 是否一家要消滅共產黨, 要共產黨消失?
glennliang 發表於 28-5-2013 10:18
理論上,結束一黨專政, 只係要你侵埋其他人玩,
實際上,所謂專政,係包括繼續貪污,剝削人民,濫用天然資源,官商勾結。
所以,結束一黨專政,等於要共產黨死。
理論上,結束一黨專政, 只係要你侵埋其他人玩,
實際上,所謂專政,係包括繼續貪污,剝削人民,濫用天然資源,官商勾結。
所以,結束一黨專政,等於要共產黨死。 ...
jacklijackli 發表於 28-5-2013 10:24
師兄,是的,YM是要共產黨釘蓋。佢講到明的了。
aaaaaaaaa
樓主好文章。一針見血,中哂!
反共系take action推反共產黨 or 只系9up 講 d口號過過癮先 ???
freeman2k13 發表於 28-5-2013 10:03
9up 講 d口號,YM自己會做。take action留番比香港市民去做的
aaaaaaaaa
師兄,在YM眼中似乎已經唔係是否一定要一次過搞店3樣野或是否少1樣都吾得的問題了。佢在踩場已講到明,如果中共唔瓜柴,我地要爭取民主,基本上是在發夢。

所以,他似乎已把佢眼中的民主抗爭演譯為..."中共釘蓋, ...
citibk 發表於 28-5-2013 10:19
citibk兄聽得比我清楚, 明白

YM要反共都系 ... 9講+9做 .. 多
真係搞撚笑, 原來兜個大彎, 最後又係要滅共。

咁請問黃毓民,自2012年9月選舉以來,你做了什麽事去反共 ?

我只見你反佔中,反蕭若元,反人網,反人力,反陳偉業,
又吩咐黃洋達幫你舔春,你再幫陳雲舔春,偶然叫兩聲打到共產黨。

這邊廂,喬曉陽説特首要愛國,
那邊廂, 你起勢咁屌蕭若元。

這邊廂,解放軍霸佔中環海皮,
那邊廂, 你起勢咁屌佔領中環。

這邊廂,愛港力圍堵東區裁判署,
那邊廂,你條靚派任永強起勢咁屌陳偉業。

原來反共之前,必須先內鬥,鬥撚死你班仆街冚家鏟,才有反共既本錢。
所謂:
攘外必先安內,
反共必先滅蕭
如果舉幾百條[本土,民主,反共]的直幡和Banner,就可以爭取到民主,信你嘅真係被你千到啦,返去呃你班小學畢業的經血公民吧!