黃毓民的忽然本土派,才是老千!

citibk兄聽得比我清楚, 明白

YM要反共都系 ... 9講+9做 .. 多
freeman2k13 發表於 28-5-2013 10:37
佢根本完全沒想過會去做!!!!

佢純粹係想我地去信柒佢 "中共釘蓋,民主就來。中共健在,一切無望" 這個講法。如果我地信,咁我地自然會推個人出黎做帶頭大哥啊。 咁呢個人會係邊撚個啊? 佢明講就得啦,駛撚柒轉灣抹角咩!!!! 佢唔止想做教主,佢直頭係想同甘地和萬德拉看齊!!!!
aaaaaaaaa
真係搞撚笑, 原來兜個大彎, 最後又係要滅共。

咁請問黃毓民,自2012年9月選舉以來,你做了什麽事去反共 ?

我只見你反佔中,反蕭若元,反人網,反人力,反陳偉業,
又吩咐黃洋達幫你舔春,你再幫陳雲舔春,偶然 ...
jacklijackli 發表於 28-5-2013 11:00
如果有多D人信佢,HK真係瓜撚梗!!
aaaaaaaaa
如果有多D人信佢,HK真係瓜撚梗!!
citibk 發表於 28-5-2013 11:20
反共係藍海策畧,可以壟斷市場,政治商品化是YM点解要攬鳩達既原因,在這方面M血確係做得吾錯,錢途無限。所以奪取光環,便有機會令商品普及化。佢兩父子分工很清楚。所以佔中和協調一套為大多數人接受的政改方案,便成為競爭對手,必滅之而後快,陳雲只是被利用而矣!
兄台對黃毓民的批抨,字字珠璣,佩服!
可否也評論一下
譚耀宗和葉國謙的必然"愛國"派,是否老千!?
謝謝!
Bencan 發表於 28-5-2013 06:39
譚耀宗和葉國謙那隻是必然"愛黨"派,
不是必然"愛國"派,
他們將"愛黨"說成,"愛國"
當然是老千!
.我永遠站在雞蛋一方!

問佢點解忽然本土
佢會屌你老母
因為佢答你唔到
根本全部只係炒作
攬實陳雲
想做漢高祖

發夢無咁早!

香港人大多數人,都是以香港利益為大前題,
什麼大中華派? 純本土派?
就算對中國前途,民生之關心,都是[物傷其類],出於關懷,
2006前後,因填海,皇后碼頭,地產霸權下,舊物之拆卸,歲月神偷....
出現了所謂[集體回憶].從而自由行所產生的矛盾等等,
出了一班本土行動,再由搶奶和水貨帶上高峰,
引起香港人關心維護自己本土價值,
這些所謂本土行動,是維護關注本土價值,
亦未完全排除客觀現實香港還是一國兩制,
之後才有陳雲更兩極的城邦論,關門同中國隔絕,
完全否定中國在香港的角色!

若小弟沒有記錯,
黃毓民的[忽然本土派]老屈別人[大中華派]
是在佔中議題出現後,才完全高舉,
他老千在於,一腳踏兩船,兩面不是人,
只是一種順手沾來,借來一用,
因應政敵所生的政治手段!
一方面又要干涉中國,高呼打倒中共,
結束一黨專黨之大中華思想,
一方面又椰榆政敵[大中華派],
自己自稱[本土派],去討好一班埋怨自由行的香港人.

相比陳雲這個真心膠極端本土,黃毓民完全是個政棍,
可惜他同老毛還差太遠,更比不上陳水扁.

正如小弟說,
香港人大多數人,都是以香港利益為大前題,
什麼大中華派? 純本土派?
就算對中國前途,民生之關心,都是[物傷其類],出於關懷,
你能完全否定中共在香港之角色嗎? 除非武裝革命,
否則只是黃老千自己一廂情願,掩耳盜鈴,
黃毓民對中國事情[物傷其類],就是本土派?
政敵對中國事情[物傷其類],就是大中華派?
真可笑..........
.我永遠站在雞蛋一方!
如果舉幾百條[本土,民主,反共]的直幡和Banner,就可以爭取到民主,信你嘅真係被你千到啦,返去呃你班小學畢業的經血公民吧!
leeric 發表於 27-5-2013 22:00
勇武兄, 你在何處?  蕭生陽光時務一個簡單的問題就收了你的皮?

本土,民主,反共,無勇武

碌撚話蕭生講提名委員會既組成 , 唔可以同美國總統選舉類比 , 碌撚既講法話中共可以操控委員會委員 , 係斷章取義既講法
蕭生講既係根據名單得票比例入選既委員係唔可以轉軚既 , 碌撚係偷換概念 , 企圖扭曲左人地既說話 , 誤導聽眾 , 十分之卑鄙!!
2013年03月23日 - Apple daily
黃毓民多次重申感激蕭若元,「蕭若元先生多次施恩於毓民,毓民沒齒難忘」。
沒齒難忘

2013年05月28日
黃毓民話蕭若元係老千
I support PP and HK R
碌撚話蕭生講提名委員會既組成 , 唔可以同美國總統選舉類比 , 碌撚既講法話中共可以操控委員會委員 , 係斷章取義既講法
蕭生講既係根據名單得票比例入選既委員係唔可以轉軚既 , 碌撚係偷換概念 , 企圖扭曲左人地既 ...
子丑寅卯 發表於 28-5-2013 13:59
黃毓民話就算一人一票的提名委員會 , 都唔可以同美國總統選舉類比 ,
因為人地美國政黨,有執政黨,政黨輪替!

小弟想說,黃毓民真是鳩嗡,
你畀香港人有真民主,就會自然會出現執政黨,政黨輪替啦!
香港現在未有真民主,誰給你政黨執政政黨輪替?
這種講法真是當人人都白癡.

再說,若立法,提名委員會必須遵守承諾,
那就是變相接近美國式間接選舉.
.我永遠站在雞蛋一方!