(8-3-13)往事如煙25: 嫁鬼佬

原帖由 Kyrie 於 30-10-2008 00:21 發表

Did you ask why he hadn't bumped other people off the list and put you on instead?
咁樣太過失威啦, 點解要做到好似我好想做佢兄弟咁呢.

評分次數

• euthyphro

原帖由 lulucomecome 於 30-10-2008 09:32 發表

他是那種極為虛有其表的一類型, 直接地說我當然冇佢咁靚仔.

不過我係得罪過佢老婆. 這是我的缺點, 見到啲女人扮天真, 扮低B, 我就忍唔住篤爆佢. 我呢方面係好罵人憎嘅. ...
No wonder you did not get invited because you have offended your friend's wife to be .

Your friend will of course listen to his boss at home and behave like a dog.

評分次數

原帖由 lulucomecome 於 29-10-2008 19:10 發表
往事如煙13: 老友結婚了, 兄弟冇預我
老友A君叫我替上, 我支吾以對, 並沒拒絕或答應. 我是否氣量不夠呢? 但我只要再收他一個電話我便會稍作大方, 欣然答允, 可兩個星期已過, 了無音訊.
失望呀!!!
可以理解.
不過兄弟就無計啦. 當得係兄弟, 就勇d 去壓下自己的不快去幫下佢囉.
退一步就會海闊天空.
友情得來不易, 咁多年的話, 就無謂放在心底.
一係講哂出蒞, 一係就更豪地忘記不快當無事.

我諗佢搞婚禮都好煩喇. 你打去問佢一聲話自己得閒,
就算佢已經搵到人頂代, 都一樣會好感激你.
好兄弟嘛, 無計啦.

評分次數

• lulucomecome

朋友(C君)話我自己攞嚟煩, 話我仲衰過啲女人, 撥個輪畀佢又唔洗錢, 就算要錢咪當豪畀佢咁話, 朋友嘛, 唔好用咁多理由去計算咁話. 雖然佢呢番話明顯係性別歧視. 但好啱聽, 明白唒. 今晚打畀佢啦.

多謝各位嘅意見.

評分次數

• euthyphro

原帖由 lulucomecome 於 30-10-2008 09:32 發表

他是那種極為虛有其表的一類型, 直接地說我當然冇佢咁靚仔.

不過我係得罪過佢老婆. 這是我的缺點, 見到啲女人扮天真, 扮低B, 我就忍唔住篤爆佢. 我呢方面係好罵人憎嘅. ...
[他是那種極為虛有其表...] 指你老友 ???? 又話係朋友 ??

[見到啲女人扮天真,...篤爆佢.] 哈..從前的我也會這樣....所以我冇乜朋友了..
原帖由 lulucomecome 於 30-10-2008 09:41 發表

咁樣太過失威啦, 點解要做到好似我好想做佢兄弟咁呢.
係! 兄台查實[好想做佢兄弟].....相信連那位C君都知....那位新郎都知..

評分次數

Is that how you really feel ? Or is that how you think you should feel ?
原帖由 lulucomecome 於 30-10-2008 13:17 發表
朋友(C君)話我自己攞嚟煩, 話我仲衰過啲女人, 撥個輪畀佢又唔洗錢, 就算要錢咪當豪畀佢咁話, 朋友嘛, 唔好用咁多理由去計算咁話. 雖然佢呢番話明顯係性別歧視. 但好啱聽, 明白唒. 今晚打畀佢啦.

多謝各位嘅意見. ...
好像C君中了你的死穴..  比人話[仲衰過啲女人] .. 所以要立刻做點東西..證明自己很大方..

評分次數

Is that how you really feel ? Or is that how you think you should feel ?
原帖由 euthyphro 於 30-10-2008 14:08 發表

好像C君中了你的死穴..  比人話[仲衰過啲女人] .. 所以要立刻做點東西..證明自己很大方..
呢單嘢我係小器, 因為我係對呢份友情有所執著. 所以必須要"大方"地承認我小器.

評分次數

• euthyphro

原帖由 euthyphro 於 30-10-2008 13:59 發表

[他是那種極為虛有其表...] 指你老友 ???? 又話係朋友 ??
指我老友(A君), 係老友又點, 佢份人就係咁.
[見到啲女人扮天真,...篤爆佢.] 哈..從前的我也會這樣....所以我冇乜朋友了..
你都咁黑人憎架? 不過呢類人比較率直.
係! 兄台查實[好想做佢兄弟].....相信連那位C君都知....那位新郎都知.. ...
睇穿唒, 真係瘀皮.

評分次數

• euthyphro

往事如煙14: 昔日瘀事成趣事

前星期一個外地朋友問, 我們這類地鐵有沒有洗手間. 大家當然知道沒有. 他再問何以火車有, 而地鐵無. 我不知道, 有誰知道呢? 請告知.

在我人生中我已有多次坐地鐵時忍屎忍尿經驗, 忍尿情況很少發生, 我發覺我的尿袋可能比他人容量大, 這方面的能耐超乎常人. 但忍屎的感覺對我來說就非常可怕, 它會令人坐立不安, 起雞皮, 心理壓力突然加大, 腎上線上升, 電話響起也無力接聽. 感覺一浪高於一浪.

最近我就把一件從未透露過, 當時認為是瘀事分享給我朋友............

大約94-96年中某一日, 忘了當日是否天朗氣青, 風和日麗, 總之是夏天就肯定了. 西裝不挺的我往葵芳拜訪客戶回程中, 肚子並沒異樣, 正當步行至地鐵站時突有"谷屁"的感覺. 路上不同於公司, 左右是否無人也毋須理會, 我就不其然把氣體迫出體外. 原本以為是氣態的物質竟以液態排出, 雖然我一發馬上收拾, 但一陳微臭已從背後傳出. 因為已經入閳及地鐵沒有洗手間提供, 我就唯有繼續往目標進發. 可幸"屎眼縮得快", 微量而已, 我應該前往車頭車廂站立.

一些瘀事發生了, 總會埋於心底, 就算好友都不會向他道出. 但過了一段長時間, 某件瘀事就成了趣事, 說了出來給朋友分享後, 往往他們也會交換"心得".

評分次數

• Tarty.

原帖由 lulucomecome 於 31-10-2008 18:12 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2541158&ptid=255950][/url]
往事如煙14: 昔日瘀事成趣事

前星期一個外地朋友問, 我們這類地鐵有沒有洗手間. 大家當然知道沒有. 他再問何以火車有, 而地鐵無. 我不知道, 有誰知道呢? 請告知.

在我人生中我已有多次坐地鐵時忍屎忍尿經驗, 忍尿 ...
Luckily it only happened after you have met with your client.

If you farted   during the meeting with  your client , imagined  how your client  would feel .

評分次數