標題: 成為確認會員的程序 [打印本頁]

作者: 愛明    時間: 14-3-2011 15:06     標題: 成為確認會員的程序

會員登入後,到個人中心選擇我有意成為香港人網的確認會員,並且準確填寫以下個人資料,然後填寫以下個人資料
-
身分證中文姓名
-
身分證英文姓名
-
出生日期 (yyyy-mm-dd)
-
可聯絡之電郵地址
-
可聯絡之手機號碼 (如非香港電話號碼請提供國家區號)

[attach]239388[/attach]

[attach]239389[/attach]

[attach]239390[/attach]

填妥以上6項資料後,將會收到電話確認,由於申請繁多,一般需等候兩星期,若希望優先處理,可PM “確認小組表示閣下已填妥有關申請資料。

確認會員可享以下優惠:
~
累積金幣, 在人網當現金使用;
~
優先獲贈人網免費送出之禮品及優惠;
~
會員專享優惠將不停更新。

*
香港人網及管理員保留最終決定權

*確認會員資料絕對保密
作者: ayumili1007    時間: 15-3-2011 01:06

I come from Macau and I have applied to be the member of HK reporter,but it's not yet confirm yet and I would like to reserve two seats (tickets) of the three d movie which will be shown on 22nd Mar (Tuesday) at seven pm, is it okay? Or is it already full house? Looking forwards for your reply. Thank you.
作者: ayumili1007    時間: 15-3-2011 01:10

Sorry, it should be six pm not seven pm....
作者: 起錨撞飛機    時間: 15-3-2011 01:22

收過電話啦~好彩舊年都碓認唔倒!多謝唒那嬌滴滴的清甜少女聲音!
可令我今天有這麼多銜頭
作者: ultimania    時間: 15-3-2011 01:47

聽講登記後,愛明會親自打俾你confirm個會藉,
想聽愛明把聲即刻登記啦!
作者: 起錨撞飛機    時間: 15-3-2011 02:08

我唔信~舊年聽到的好像....係非常甜美的!未必是教主大人.....
作者: 愛明    時間: 15-3-2011 22:27

聽講登記後,愛明會親自打俾你confirm個會藉,
想聽愛明把聲即刻登記啦!
ultimania 發表於 15-3-2011 01:47
唔係我嚟架,唔係我負責的。
作者: 愛明    時間: 15-3-2011 22:28

I come from Macau and I have applied to be the member of HK reporter,but it's not yet confirm yet and I would like to reserve two seats (tickets) of the three d movie which will be shown on 22nd Mar  ...
ayumili1007 發表於 15-3-2011 01:06
你填妥晒六項個人資料未呀?或者你PM比(確認小組)問問。
作者: chingching66    時間: 16-3-2011 01:22

我其實都想做確認會員感覺會親切D,不過想問下點解要身份證號碼呢?電話號碼同e-mail
有咩問題可否解答.希望唔好介意
作者: 愛明    時間: 16-3-2011 11:57

我其實都想做確認會員感覺會親切D,不過想問下點解要身份證號碼呢?電話號碼同e-mail
有咩問題可否解答.希望唔好介意
chingching66 發表於 16-3-2011 01:22
不需要提供身份証號碼的,至於電話及電郵,是因為有同事會跟你確認身份。
作者: lhol8888    時間: 17-3-2011 06:27

I have registered and filled my personel information long time ago,
but still not become a " Confirmed Member"
Can someone help me? Thanks...
作者: 愛明    時間: 17-3-2011 12:32

I have registered and filled my personel information long time ago,
but still not become a " Confirmed Member"
Can someone help me? Thanks...
lhol8888 發表於 17-3-2011 06:27
你直接 pm 比(確認小組)。
作者: 愛明    時間: 17-3-2011 12:34

I come from Macau and I have applied to be the member of HK reporter,but it's not yet confirm yet and I would like to reserve two seats (tickets) of the three d movie which will be shown on 22nd Mar  ...
ayumili1007 發表於 15-3-2011 01:06
了解過,你電郵地址一欄只填寫了 Nil。
作者: mouling1    時間: 17-3-2011 19:55

己申請!
等咗N個星期全無下文!得唔得都通知聲la好無!!!
作者: hazel0222    時間: 18-3-2011 22:58

我填好資料同埋PM左拉
作者: MYMOK    時間: 18-3-2011 23:23

夲人是初級會員, 但登入時都顯示我還未成為確認會員, 並不能在聊天室發出訊息.  請赐教怎麼辦?
作者: kan    時間: 20-3-2011 15:29

夲人是初級會員, 但登入時都顯示我還未成為確認會員, 並不能在聊天室發出訊息.  請赐教怎麼辦?
MYMOK 發表於 18-3-2011 23:23
http://www.hkreporter.com/talks/thread-890486-1-1.html
呢到有講~
作者: billybob11    時間: 20-3-2011 19:28

i just don't understand why people would give out personal info so you get more perks on a forum..........
作者: 確認小組    時間: 21-3-2011 14:20

14# mouling1

唔好意思,要你等候~我們已致電給你~謝謝。
作者: 確認小組    時間: 21-3-2011 14:26

15# hazel0222

你好,我們曾致電給你~請你check pm及回覆。謝~
作者: 確認小組    時間: 21-3-2011 14:29

16# MYMOK

由於閣下的帳戶仍未進行認證,故未能進行確認會員程序。

請到閣下登記時所填寫的電郵帳戶,尋找較早前由香港人網發出的相關郵件進行認證。如果該電郵已刪除,可登入香港人網,在個人中心要求重新送出認證郵件。

完成認證後,請pm “確認小組,以加快確認程序。

作者: cyton2    時間: 22-3-2011 00:52

我登記左好電話號碼都一段時間喇,係咪因為我係海外用戶,所以個程序會放後少少處理架?
上唔到chatroom傾計囉.....
作者: 起錨撞飛機    時間: 22-3-2011 01:38

15# hazel0222  

你好,我們曾致電給你~請你check pm及回覆。謝~
確認小組 發表於 21-3-2011 14:26
好靚女啊~小姐!
作者: gdqylyg    時間: 22-3-2011 10:28

10# 愛明
愛明,你好!我註冊名系:gdqylyg  我想成為確認會員,但我註冊時填寫的系假既手機號,據我所知,要成為確認會員,系要你地電話聯繫確認的,請問點樣將正確手機號碼改正過來,儘快成為確認會員?我聯繫既電郵地址系:lyg328@163.com    請賜教,Thank  You。
作者: 確認小組    時間: 22-3-2011 12:05

22# cyton2

請看pm。
作者: 確認小組    時間: 22-3-2011 12:08

24# gdqylyg

請看pm及回覆pm。
作者: hazel0222    時間: 22-3-2011 20:06

終於通過了.........多謝,辛苦曬確認小組了,
作者: mouling1    時間: 22-3-2011 20:38

19# 確認小組
很高興能得到確認.謝謝!
作者: 起錨撞飛機    時間: 22-3-2011 21:10

19# 確認小組
很高興能得到確認.謝謝!
mouling1 發表於 22-3-2011 20:38
咁你重唔嗱嗱臨打賞多些分數俾確認正~小姐;一來是多謝;二來是開齌(送分);三來....我又要(提醒咗你喎)~呵呵[attach]242789[/attach]
作者: donalducky    時間: 22-3-2011 22:53

我都註冊左好耐啦,有 時登入時又要我再註冊,係咪海外會員要等耐D架?
作者: 起錨撞飛機    時間: 22-3-2011 23:04

我都註冊左好耐啦,有 時登入時又要我再註冊,係咪海外會員要等耐D架?
donalducky 發表於 22-3-2011 22:53
哈~哈! 咁嘅情況,我都次次發生~哈~哈! 不過,我喺香港喎[attach]242807[/attach]
作者: cwkui    時間: 23-3-2011 12:50

我填左表半年有多,没人打俾我?
作者: 確認小組    時間: 23-3-2011 14:43

32# cwkui

請看pm,因為你有資料填錯。
作者: 起錨撞飛機    時間: 23-3-2011 16:56

我填左表半年有多,没人打俾我?
cwkui 發表於 23-3-2011 12:50
呵~呵,填錯嘢重講確認唔倒,抵   [attach]243179[/attach]    打!
作者: m6player    時間: 23-3-2011 17:20

我親身試驗過,只需3日就被確認.....
作者: 起錨撞飛機    時間: 23-3-2011 17:31

我親身試驗過,只需3日就被確認.....
m6player 發表於 23-3-2011 17:20
由幾時到幾時先得架;我唔使一星期夠有來電咯!
作者: m6player    時間: 23-3-2011 17:39

由幾時到幾時先得架;我唔使一星期夠有來電咯!
起錨撞飛機 發表於 23-3-2011 17:31
收到電話,點解確認唔到?
作者: sheree.cai    時間: 27-3-2011 21:01

我系大陸 已經send左mail咯
作者: m6player    時間: 29-3-2011 00:37

我系大陸 已經send左mail咯
sheree.cai 發表於 27-3-2011 21:01
恭喜,妳而經是確認會員....
作者: phyllisya    時間: 30-3-2011 12:25

email去確認小組重快同方便等電話.
個零鐘都唔駛就成確認會員喇.
好多謝樓上個位管理員幫助.
作者: 楊過    時間: 31-3-2011 01:16

我知道不應在這裡發問,但尋遍論壇也不知如何SET CV給人網.煩請爰明告知小弟,謝!
昨晚聽節目蕭生正招聘員工,小弟亦相當興趣,請問聯絡方法.
作者: fung1213    時間: 5-4-2011 18:44

just reg here and will wait confirmation group's double confirm
作者: 起錨撞飛機    時間: 5-4-2011 19:55

梗係做才決專完好啦~可以低B思想都有權-殺~殺~殺~殺...新丁
作者: june4tik    時間: 6-4-2011 14:22

上星期已經set左有意加入成為確認會員,but仲未收到電話T_T!我都好想快d在線係chatroom同大家傾計.............
作者: wing2008    時間: 7-4-2011 01:11

本人已填上以上的資料,奈何總顯示資料不足,請查查!
作者: m6player    時間: 7-4-2011 04:52

上星期已經set左有意加入成為確認會員,but仲未收到電話T_T!我都好想快d在線係chatroom同大家傾計.............
june4tik 發表於 6-4-2011 14:22
如果太耐都收唔到電話,可以PM確認小組再確認。

我估個確認名單好長,
甘岩妳miss左個電話,人地唯有確認第二個先.....
作者: june4tik    時間: 7-4-2011 12:59

46# m6player

剛啱今日收到電話確認^^
等我快d儲夠30分先~~
作者: deer    時間: 9-4-2011 15:14

請問是否確認會員捐錢才有金幣加?
作者: 大中國人    時間: 13-4-2011 02:32

我超過半年前申請確認, 電話也收過, 都係冇確認, 真係唔知點算好 >.<"""

正要 PM ==> 確認小姐
系統就話 ===> 收件人不存在或存在重複,請修改。

真的不知點算好~~~
作者: rommel    時間: 13-4-2011 14:07

應PM給 確認小組, 不是確認小姐.
作者: 大中國人    時間: 13-4-2011 22:06

50# rommel
感謝指正, 已成功發出PM XDDD
作者: 起錨撞飛機    時間: 14-4-2011 00:35

請問是否確認會員捐錢才有金幣加?
deer 發表於 9-4-2011 15:14
這個當然~唔係啲名人版主怎會有嗰幾百塊金 !! 要預五十元一金幣到喇
作者: killershk    時間: 19-4-2011 00:47

我仲未確認呀!!!要我等幾奈
作者: 確認小組    時間: 19-4-2011 15:57

53# killershk

個人資料填錯~已pm你~
作者: ocltls    時間: 19-4-2011 16:48

請問確認我嘅登記未呢? 1# 愛明
作者: 晚晚壹    時間: 19-4-2011 17:06

我已經填寫了申請,希望盡快確認!
作者: 夜貓    時間: 19-4-2011 17:36

isp唔係好記得!點算
作者: 大中國人    時間: 19-4-2011 21:03

终於確認左啦
作者: meow7027    時間: 20-4-2011 10:53

我想問 edmond 個電郵 address 係咩? 我有事提供
作者: 確認小組    時間: 21-4-2011 16:26

57# 夜貓

請查看pm
作者: 確認小組    時間: 21-4-2011 16:29

55# ocltls

請查看pm
作者: SandGlass    時間: 25-4-2011 02:13

我只係想上聊天室吹吓水...上次聽個節目見到人發言自己冇得出聲好唔HAPPY
作者: pw1288    時間: 25-4-2011 02:25

!!! I'm wait very long time!!!!
作者: pw1288    時間: 25-4-2011 11:42

I'm waiting few month ago!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 確認小組    時間: 26-4-2011 12:22

64# pw1288

資料未填齊~請查看pm
作者: 確認小組    時間: 26-4-2011 12:23

62# SandGlass

請查看pm
作者: anna0702    時間: 29-4-2011 03:38

我等咗都有好幾個月,還是未確認會員,可否再查看或再call me.
作者: rocky2011    時間: 29-4-2011 04:07

朋友,我等緊你地打比我,我已經寫晒佢需要既資料
作者: 確認小組    時間: 30-4-2011 13:18

67# anna0702

已經打過比你的~你沒有聽~請查看pm
作者: 起錨撞飛機    時間: 30-4-2011 21:14

67# anna0702  

已經打過比你的~你沒有聽~請查看pm
確認小組 發表於 30-4-2011 13:18
有沒有替咁多人辦....覺得煩惱......
作者: 確認小組    時間: 4-5-2011 17:07

70# 起錨撞飛機

不會,這是我的工作ma....
作者: kimkikids    時間: 4-5-2011 22:24

我係咪仲有野未寫?
作者: ikeyfong    時間: 5-5-2011 01:05

請問點邊到搵到確認小組?
我登記左好耐, 但就好似冇人打過黎, 去到個人中心
六項都是灰色的不能更改又打哂*********
點算??
請幫幫忙...謝謝
作者: m6player    時間: 5-5-2011 01:22

請問點邊到搵到確認小組?
我登記左好耐, 但就好似冇人打過黎, 去到個人中心
六項都是灰色的不能更改又打哂*********
點算??
請幫幫忙...謝謝
ikeyfong 發表於 5-5-2011 01:05
妳咪已經係確認會員囉.......

係咪用唔到chatroom?
要有30分才可以使用......
作者: support_yukman    時間: 5-5-2011 21:22

Just fill in the form. What to do next?
作者: VaniceB    時間: 6-5-2011 00:27

正在等緊確認AR
作者: 起錨撞飛機    時間: 6-5-2011 00:38

背景是在那兒飲茶....76#很舒適啊...
作者: 小魔女kathy    時間: 6-5-2011 19:50

>>>>>>>新會員報到^^
作者: support_yukman    時間: 6-5-2011 20:04

不需要提供身份証號碼的,至於電話及電郵,是因為有同事會跟你確認身份。
愛明 發表於 16-3-2011 11:57
我比左電話,但確認小組話打唔到啊,但係都無響過?pm 叫我用電郵,但係算好快回應!希望盡快確認到啦!
作者: 起錨撞飛機    時間: 6-5-2011 21:33

我比左電話,但確認小組話打唔到啊,但係都無響過?pm 叫我用電郵,但係算好快回應!nion17:" />" />希望盡快確認到啦!" />
support_yukman 發表於 6-5-2011 20:04
你個電話是深圳的,但你唔提醒小組idd費,由你付出,未確認咪倒....
作者: yklee    時間: 7-5-2011 11:15

哈哈 各位好 新人報到 hi hi
作者: support_yukman    時間: 9-5-2011 20:14

80# 起錨撞飛機

ok la!深圳都得啊!好有效率
作者: 起錨撞飛機    時間: 9-5-2011 21:03

82# support_yukman

恭喜             恭喜                   恭喜     
作者: support_yukman    時間: 11-5-2011 10:05

83# 起錨撞飛機

friend橋啊!
作者: 古怪基仔    時間: 12-5-2011 22:09

一般幾耐先有電話打黎確認架?
好想快d去chatroom玩
作者: abi    時間: 13-5-2011 00:09

我已經填好資料喇!電話及電郵都有,但都未確認既?點解既????
作者: 起錨撞飛機    時間: 13-5-2011 00:21

我已經填好資料喇!電話及電郵都有,但都未確認既?點解既????
abi 發表於 13-5-2011 00:09
因為~人家現估量你戒奶未咯....
作者: abi    時間: 13-5-2011 01:01

我已填好個人資料,電話同e-mail俾你地,但都未確認成為會員,好心急等你地回應
作者: 起錨撞飛機    時間: 13-5-2011 01:09

夜已深;人家早睡早起......身體好! 妳pm給....小組罷9:00AM
作者: helenyy    時間: 13-5-2011 02:08

Hi!各位請問如果miss咗個電話,例如冇電,我點樣揾確認小組?thx
作者: helenyy    時間: 13-5-2011 06:03

請問確認小組多數會係咩時間call我?好想去chatroom支持一下thx
作者: KakaC    時間: 16-5-2011 13:08

點解等左好耐都未確認得-.-
作者: 起錨撞飛機    時間: 16-5-2011 19:46

91# helenyy

去問吓Queenie嘛.....
作者: helenyy    時間: 17-5-2011 04:09

92# KakaC thx你咁邊個係Queenie
作者: helenyy    時間: 17-5-2011 04:12

93# 起錨撞飛機 thx你咁邊個係Queenie
作者: 確認小組    時間: 17-5-2011 11:41

91# helenyy

helenyy~~~你仲有資料未齊呀~你pm我~
-
身分證中文姓名
-
身分證英文姓名
以上資料絕對保密!
作者: 確認小組    時間: 17-5-2011 11:46

92# KakaC

kakaC~~尋日同今日都打過比你~你冇聽呀!

你好!

確認小組代表曾致電欲與閣下核對資料唯未能聯絡得上,請回覆方便聯絡閣下之時間以便盡快順利完成確認程序,謝謝!

請問下列哪個時段致電閣下較為方便:
1. 星期一至六  早上10:00-13:00
2. 星期一至五  下午14:30-18:00
由於有濫填資料的情況, 為保障起見, 確認小組只會用沒有來電顯示的電話致電會員,不便之處, 敬請原諒
作者: BBdream    時間: 17-5-2011 14:05

我已經填寫了申請,希望盡快確認!
作者: 確認小組    時間: 17-5-2011 15:02

98# BBdream

你好!
此乃香港人網確認小組發出之電郵,煩請盡快以 PM 形式補充以下個人資料。
- 身分證中文姓名
- 可聯絡之電郵地址
以上資料絕對保密!
作者: 起錨撞飛機    時間: 17-5-2011 19:05

96# 確認小組

確認小組小姐~好為妳開心-卒之有會員認同妳的存在-為妳加分......

歡迎光臨 香港人網 線上討論區 (http://hkreporter.memehk.com/talks/) Powered by Discuz! 7.0.0