標題: 關於6月2號節目,我想講幾樣野~~~ [打印本頁]

作者: NicSo    時間: 2-6-2012 15:12     標題: 關於6月2號節目,我想講幾樣野~~~

第一,條女係我通過Model公司請返黎既,當接個工作而已,同佢開既條件係一個鐘頭工作,幾多錢~~~(主要工作係幫助主持倒下酒,因成人節目關係,Dress Code係比較性感,因節目方向出位,所以可能會響言語上輕薄下你,但保證唔會有身體接觸既,放心)~~~呢個係我同佢開出黎既條件,所以點玩都得,一郁手郁腳就唔得,呢個係我既宗旨,唔係咩道德撚~~~而我已經講過不只一次,唔好郁手郁腳既,Model響節目唔出聲,只係人家夠專業。另外,如果我不能做到我同人保證既野,我諗以後都唔會再請到人上黎~~~(我唔知自己係真小人定偽君子,我只係知道講得出要做得到!)
第二,我心入面,大家想睇既"互動"我誤會為言語上出位既“互動”,原來有啲聽眾係想睇肉體上既“互動”,呢方面真係好對唔住,如果讓大家失望,請移玉步到各大鹹Site睇四仔~~~
第三,我覺得冇理由成個節目都唔知做緊咩既,而我不停睇住個電話係想睇住大家聽眾既反應,琴晚我相信好多人都覺得我地不知所謂,我既失控,都有呢個成份向度既,係我唔夠專業,不過我從來都唔係專業,如果大家真係覺得我有問題既,Sorry~~~(BTW,其實我唔明點解用電話睇chatroom就有問題,用電腦睇chatroom大家就唔覺有問題。)
第四,好多人覺得,請得佢上黎就預咗佢係咁。但係響我立場,再過份都要有個底綫,而響我眼中,佢唔係精神病人,精神病人失常,我能理解同諒解,而扮失常既,再影響節目進度,再要廣大聽眾睇佢既類似什麼儀式,再要差不多用成個節目黎唔知講啲咩,我不能接受。(而事實我爆發完之後,佢所講既野,可聽性高好多。)但如果閣下係堅想睇呢啲咁既儀式同同佢扮癡埋一份既,大可入佢既Flight Club~~~
第五,我關閉Facebook既原因,係因為高登Post我女朋友既相,我唔想影響到我女朋友既正常生活,所謂禍不及家人,要搞就親自黎搞我,唔好搞到我身邊既人,唔該~~~而我一向明人不做暗事,我既衰野,我自己都響節目中都講曬出黎,Facebook同微博所登出既野,都係正常野,想知我唔正常既野,可以直接問我,我從來都唔介意公開我既過去~~~
作者: Beckham    時間: 2-6-2012 15:19

1# NicSo
絕對同意歷穌講法!!!條友真係.....

小弟只有一個要求....你爆鳩個冚家剷係喺 Part 2第幾分鐘???我真係頂唔順成個節目俾個粉腸咁玩,冇聽晒。更加快速地想聽到下你點爆佢!!!!!
作者: 崩雷手    時間: 2-6-2012 15:24

睇到傻佬搵手抹咀果下,我已覺佢比人郁左
作者: johnson613    時間: 2-6-2012 15:25

我都對龍心講既野都有興趣,但今次撐歷蘇,今朝我齋聽重温都覺得唔好再比佢亂黎,個女仔唔係比佢咁玩法,癲唔癲都要阻佢啦
作者: nglineline    時間: 2-6-2012 15:32

哈哈,做得好撐你!
作者: hello64kitty89    時間: 2-6-2012 15:34

作者: 沈萬三    時間: 2-6-2012 15:38

其實琴晚真係比龍心騎劫左個節目,我諗亦只有佢先做得到,下次如果再上黎,都要諗下點樣控制返,或者唔好有下一次(條友唔係真傻)

電話睇CHATROOM無問題,NICSO只係出手得太遲,比人覺得你唔知係度做乜

仙樂都真係幾專業!!+LIKE
作者: hello64kitty89    時間: 2-6-2012 15:39

作者: NPT    時間: 2-6-2012 15:43

我唔係確認會員 , 不能在chatroom留言 . 我認為歷蘇初時唔同條友癲 (跪地), 做得好 , 後來發火窒佢亦盡了責任 .
平心而論 , 主持們原本想請條友上節目講下點樣溝鬼妹係新綽頭 , 因為講返大陸溝北妹已經無新意 , 奈何遇人不淑 , 萬眾期待嘅節目被條癲佬攪壞 . 希望主持們不要氣餒 , 繼續做好個節目
作者: nglineline    時間: 2-6-2012 15:45

幾時有視像重溫呀???
作者: twinklestar    時間: 2-6-2012 16:00

歷蘇係 真漢子,我好早期已喜歡他的敢言和率直,

玩或玩,做節目就要認真和有個底線,而且影響節目流程和可聽性,

這樣先對唔住廣大觀眾和 上次近二百位出席星期五冇女網聚既朋友,

咁夜都重有過三千觀眾在場,真係破晒紀錄,但明白節目和人開始受注目,

隨之而來可能會受到 批評或騷擾,願各位網友手下留情,繼續支持蘇哥和他的好朋友
作者: tshdiana    時間: 2-6-2012 16:15

Support Support NicSo
作者: itune    時間: 2-6-2012 16:23

支持您的處理方法,加油!!!NiCSO!
作者: foon0921    時間: 2-6-2012 16:24

作者: alexharpl    時間: 2-6-2012 16:27

支持星期五無女!!唔使理啲柒頭9up!
作者: foon0921    時間: 2-6-2012 16:28

作者: kellyciou    時間: 2-6-2012 16:34

歷蘇, 多謝你幫我吊九條撚樣, 幫我講左我想同佢講嘅嘢. 依D撚樣, 應見個吊個. 講完.
作者: alexharpl    時間: 2-6-2012 16:42

歷穌你叫忍得喇
比第二個,第一節就打柒佢喇
至於有人話想聽佢講乜,唔該去葵涌醫院啦,果度大把呢類人
foon0921 發表於 2-6-2012 16:28
我肯定係第一個忍唔住打柒佢!!!
作者: Sasha@    時間: 2-6-2012 17:02

聽眾呀強係咪你搵返黎屌柒佢呀....?
佢屌完條撚樣你即刻開火, 配合得好好 !
作者: mankk    時間: 2-6-2012 17:06

我唸已後小請這類似真顛/假顛嘅人上離做節目,如果條友特然做D傻野,不單佢有事,最怕連人網及各主持都比牽連!
作者: kirkma    時間: 2-6-2012 17:16

歷蘇無問題, 有問題的是"阿東". 又唔見歷蘇, 鱷魚及NOEL跟個傻佬一起癲.

如果阿東當時不跟他癲及去廣告, 廣告時間時與傻佬講清楚規矩, 下半部就不會噉尷尬.

好彩是個網台節目, 要是大眾電波的節目, 隨時下週就無戲. 好不容易將個節目留下來, 讓一口個傻佬攪跨就不值.
作者: rodman1234    時間: 2-6-2012 17:24

唔好再比個能樣上節目
作者: 杏加橙    時間: 2-6-2012 17:33

歷蘇講得好,支持你,

其實全場龍心講咩都無咩所謂,到左佢一次又一次再一次........多次抽女水,我就發火,好在有歷蘇叫停佢,
如果要睇肉,睇4仔就得啦,
如果要仆野,就去禁鐘仔,
如果來得就係代表係預左,咁d人一出街就代表預左所有會發生既事,可以比人殺/ 可以比人打/ 可以比人強姦/可以比車車死..等等等等...唔洗報警...咩都可以?大陸丫?
如果女女係ok既,就唔會有咁既反應,就以上次 現場 打茄輪無咩問題,個女女都接受,大家都有眼睇,個女有d咩反應.但現場仆野就唔好,因為香港政府都時一定要人網關閉都似,唔好唔記得,最想人網關閉既係有d咩人,個d人睇到實,睇下有咩野可做,發大佢.唔想比大家有人網咁既發到聲地方出現,
作者: okonomiyaki    時間: 2-6-2012 17:34

雖然夠in,但真係無撚為囉...我情願聽music show。
作者: asiu    時間: 2-6-2012 18:03

越來越欣賞歷蘇.........
作者: yy9999    時間: 2-6-2012 18:11

唔駛怕...大把人撐你-歷蘇!!!
一早應該KO佢啦...
作者: kimkikids    時間: 2-6-2012 18:24

其實大家都無錯, 只係有 D野估計唔到姐, 唔駛咁在意.
估計請佢黎之前你地都有同佢傾個下計. 覺得呢個人都可以帶比聽眾驚喜你地先會請姐.
或者之前同龍心講過下呢個節目係講咩都得, 所以佢先咁放姐.  
龍心真係似足個小朋友咁, 又唔聽人講, 唔話佢又繼續係咁, 話完佢佢會收, 不過會駁番你嘴.
囡囡方面, 有時 D野會唔夠膽講呢個係真, 會驚比人投訴之後無野撈. 其實歷蘇你肯出聲已經好好.
講老實, 波子強下跪我真係覺得有少少玩過火, 正所為 [男兒膝下有黃金]. 要個男人下跪除非佢真係咁值得尊重或者係無左佢唔得. 監製你地敢屌, 蕭生個節目你地敢改. 型!! 不過跪果個人就真係柒左.
作者: wai~7    時間: 2-6-2012 19:00

我跟左人網d節目都差唔多兩年,除左睇d政治節目外
唯一睇既就係有歷蘇主持既節目,因為支持佢甚至add埋佢facebook and weibo
我覺得一個人總會有過去,過去既佢係點我唔理,只係依家覺得
歷蘇有一種君子坦蕩蕩既feel ,做人做得好真,支持歷蘇

(歷蘇,我係facebook ray leong啊,可唔可以inbox me !!add番你facebook啊)
作者: wai~7    時間: 2-6-2012 19:05

1# NicSo
絕對同意歷穌講法!!!條友真係.....

小弟只有一個要求....你爆鳩個冚家剷係喺 Part 2第幾分鐘???我真係頂唔順成個節目俾個粉腸咁玩,冇聽晒。更加快速地想聽到下你點爆佢!!!!! ...
Beckham 發表於 2-6-2012 15:19
我睇佢默哀默成十幾廿分鐘已經好唔舒服,又要咩"貴"佢,真係好黑人憎!
作者: AlexFerguson    時間: 2-6-2012 19:24

支持你,歷穌!
條友唔係傻,只係想扮野抽'仙樂都'水!
作者: saimonchai    時間: 2-6-2012 19:33

歷蘇做得唔夠好,應該10分鐘就要爆佢。
作者: arkaki    時間: 2-6-2012 19:38

Part 2 應該趕條忍樣走啦!
作者: duelama    時間: 2-6-2012 19:54

應該一早打七佢 , 打能完 , 要問句答句 .
唔好玩野 , 問唔倒收多三件 .

作者: quicker    時間: 2-6-2012 20:05

其實係個嘉賓問題比較大....大家都有眼睇

反而我好欣賞個囡囡 "仙樂都" 喎.... 原來係 model 公司請番來....勁呀...

唔知要幾多錢呢??
作者: anti_ting    時間: 2-6-2012 20:38

NicSo 咁耐以黎都非常好非常冷靜, 尋晚都好正, 唔爆鳩個嘉賓成個節目就被騎劫講唔到想知既野(雖然最後都係唔知講過d 乜)

呢個故事教訓大家: 千祈唔好高估自己能夠同失常既人溝通到.
作者: freebird    時間: 2-6-2012 21:13

龍心/絕心小評:

佢係唔係溝鬼妹特別把炮?? 肯定係, 但佢一直以為自己真係乜9教主唯我獨尊, 所以佢有心帶人遊花園無意對大家教路, D對話完全9唔搭7;

佢係唔係傻?? 肯定唔係, 條友D轉數不知快過幾多人, 做同諗o既野一般人完全估佢唔到, 就算係都祇會佢扮出o黎玩9人;

佢係唔係有心揩條女?? 唔洗問都知係, 其實未入直播室之前班主持feel到佢唔尊重女性嘉賓就應該將兩人個位置隔開, 亦唔應該叫條女幫佢扶mic楂機拍野及斟酒, 保持距離令傷害性盡量減低;

幾位主持面對呢隻騎呢動物, 不知所措及最初嘗試配合佢D怪異行為係可以理解, 大家都唔知個節目由佢主導之下會攪成點, 滿足佢少少無理要求希望佢老人家有mood交流多D呃蝦條心得亦係無可厚非, 不過佢就得寸進尺越玩越串; 真係抵佢畀歷蘇及phone-in個師兄開聲屌臭佢, 起碼要將佢個精神狀態拉回現實世界, 要佢明白晌人地主場係唔可以為所欲為, 想玩就死返去自己個乜9 fucking club搵班豬扒陪佢點玩都得。
作者: tsang39    時間: 2-6-2012 21:24

歷蘇做得好.. 撚人不知所謂 .
作者: dbb    時間: 2-6-2012 21:41

歷蘇吊得好!我真喺想你打柒條撚樣!
非常同意你,我都覺得成集都冇主題,無聊同悶撚到爆!

強烈要求不要再請lee d咁撚無聊,又control唔到嘅所謂嘉賓!
作者: 李斯特    時間: 2-6-2012 21:43

個女仔真係唔好彩, 本來應該好安全(最多咪俾人視姦) , 點知撞正條淫蟲, 成晚擔驚受怕
作者: samuel20051999    時間: 2-6-2012 22:56

support! support!

作者: Babysoftpink1    時間: 2-6-2012 23:32

I don't why the heck 龍心 acts like he is a manic mental.  The key is that he acts like it to attract attention, he is a stupid jerk but definitely not crazy.  1) no one should be touching the girl model. I don't like it if guys at work touches my shoulder or my wrist, or my waist.  I live in the U.S... people are liberal.  But work is work and I am not that close to you so you cannot touch me.  Especially if I also show you my discomfort and make it known to you that it is not acceptable. So NicSo did the right thing to object.  2) If you talk like shit to white gals, they won't care for you and walk away hanging you high and dry.  What do you mean by saying to them "'suck my cock" and "lick my pussy"? White gals are so very materialist even if you are a minority, Asian, they rather suck the cock of Black guys than Asian. Both are minority but one is 1 foot long and the other is known for ....Also white guys said lots about Asian cock being substandard to pollute white girls.  I know because I was with some white guys.  No offense to all the Asian brothers here on the forum, just telling the truth. Blacks are known for the largeness/lengthiness of their instruction.  "Once you go black, you never go back"  No one cares about Asian guys in the U.S. especially in San Francisco, California (where I've lived for 15 years) Asian men are the least attractive group.  If 龍心 really uses those tactics to chase girls, I can guarantee that he or any other will be rejected in no time.  Please go and pick up a book called "The art of a pickup artist" maybe that would help more.

Also, I find it so very disgusting that he mixes religion with sex.  Religion is religion for mental purity and elevation.  Sex is bodily pleasure.  It is so very disgusting in the beginning when all that shit start mixing together.

Thirdly, 龍心 screamed those slogans and challenge all the other groups, who care about your challenge, are you really that amazing? I mean besides being known as "crazy" what is so special and amazing about your abilities.  huh? nion20:" />

~Babysoftpink
作者: daily2011    時間: 2-6-2012 23:48

算是一次好好的經驗吧,選擇適合的嘉賓上節目是很重要的..............歷蘇...support.....加油
作者: twinklestar    時間: 2-6-2012 23:59

樓上好多網友和 支持者意見好中肯和有力,我都唔多講,

但看得出歷蘇昨日好火和唔高興,而且事後又牽連到 好朋友,

故大家要明白他的感受和心情 ,歷蘇加油
作者: Maruo    時間: 3-6-2012 00:20

.

嫌 NICSO 你屌佢屌得遲咗,屌一屌個 "好安疊" 又正常番。

吹鳩脹脹!! %@#*xyz
作者: rocwong    時間: 3-6-2012 00:44

..............歷蘇...support.....加油
..............歷蘇...support.....加油

作者: Kabuto    時間: 3-6-2012 00:51

第一節就應該屌佢老母啦,
叫係跪, 佢都痴撚線
作者: cccp    時間: 3-6-2012 01:18

作者: pkpkpkip    時間: 3-6-2012 01:32

歷蘇撐你,支持X 7 D混水摸魚的友仔。
作者: 安東尼    時間: 3-6-2012 01:56

為咗上次撐100人嘅賭局,我夜媽媽打的過海,上人網;當知道夠人,都冇供入房,因為人實在太多,當一開場,就打的返歸。其實,唔係想講什麼什麼,只係因為想講,我一心撐“冇女”。

不過,有尐實話要講...主持又叫ANCHOR,俾人攪成咁,若只係講大家都未預計到佢咁攪法...老實講,即係你哋做主持既,唔未準備好囉!上次小RAINSUN,我係撐嘅,因為佢真係未做好一個監製嘅基本功夫。

今次,如果唔係NICSO一喝,真係唔知個“嘉賓”係真癲定係假扮。無論真好假好,被佢Hiject好,油佢繼續玩出格好,個人對主持嘅comments都一樣:「你哋真係未做好基本功夫。」我哋尐睇到畫面都還好,齋聽果尐,真係唔知佢哋有冇耐性聽落去。X心後面所講嘅,我諗你哋冇理由俾佢大到啩?上次小得RAINSUN,希望你哋都可以自“隊”兩嘢或每人自吹一支,好罪己身!絕對唔係摺埋!

Well,經一事,長一智啦!!
作者: grace0734    時間: 3-6-2012 02:32

有品、有原則越嚟越覺得你有型,支持你加油!支持你所有節目!
作者: grace0734    時間: 3-6-2012 02:34

有品、有原則越嚟越覺得你有型,支持你加油!支持你所有節目!
作者: lokpo    時間: 3-6-2012 02:34

我感想...

龍心係有D料到既,你聽佢最尾講D野就知,除便都講倒D人物及學術名詞出黎,同埋轉數都好快

不過開頭就過左少少火位0羅,主持一見倒佢對囡囡不專重就應該隔開佢先,

打電話入黎個聽眾又係on9咁認真做乜?咪辣慶大家0羅...你咪又係電話英雄,講乜叫雞0者~

成個節目最值得讚係阿東,和事佬角色,為左節目整體而出發.
作者: zz@myradio    時間: 3-6-2012 02:36

好明白點解你會咁火~
一集半集做得唔好唔洗介意太耐, 支持你地試多D新野.
只要你地4個主持有默契有共識就ok了
作者: yung1    時間: 3-6-2012 02:39

good!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 鬼手512    時間: 3-6-2012 02:49

作為一個女性琴晚真係睇到眼火爆!!
人地係model唔係做小姐架
琴晚係做緊節目,唔係係夜總會囉
即使係小姐都有權簡客啦下ma?!
咩叫上得去預左?咪玩啦!!!!  
唔該尊重下女性,唔好當所有女人有錢就買到
作者: samwongyt    時間: 3-6-2012 03:02

從來一件事最大影響的,並不是事情本身,而是處理事情之手法。

今次節目踩屎,係事實,但今個post nicso表明的立場,我覺得是正面的。
相比今早東哥在fan page因為「咁都有三千人」而自滿,「唔鍾意就咪撚聽」,並指不喜歡昨晚節目的網友是道德撚,這樣的態度就很難令人接受了。

蘇哥你是他兄弟,和他傾一傾吧。
作者: 張寶    時間: 3-6-2012 03:06

我覺得你地遇老千,佢一心想借節日黎出位!!!!我估你地做節目前應該有溝通,果時佢係正常但一上節目就發癲!!!佢之不過是一個想出位嘅老千!!
作者: wavelam1201    時間: 3-6-2012 04:27

意淫同行淫係唔同的.......................
作者: gordonchiu    時間: 3-6-2012 05:41

我唸已後小請這類似真顛/假顛嘅人上離做節目,如果條友特然做D傻野,不單佢有事,最怕連人網及各主持都比牽連!
mankk 發表於 2-6-2012 17:06
" /> 我同意呢位師兄嘅講法,呢件事可大可少,因呢隻"龍心"已犯了非禮罪,更有片做證據,若果仙樂都要追究,要告"龍心"非禮,恐怕[香港人網]都要上身,因可能有慫勇,包庇之嫌!
           總之,類似"龍心"之流,不請為妙啦,唔好做衰[香港人網]個招牌呀!
作者: Dataman135    時間: 3-6-2012 06:14

TOTALLY AGREE WITH YOU - NICSO.  YOU ARE PROFESSIONAL 130% COMPARED TO THE OTHER HOSTS.
作者: cbp5006    時間: 3-6-2012 06:27

support  ..............歷蘇...support...........歷蘇...
加油歷蘇........加油
You are a very nice guy. Always like your style.
作者: 少女時代    時間: 3-6-2012 07:41

撐歷蘇撐歷蘇撐歷蘇
作者: F-7MG    時間: 3-6-2012 08:47

撐歷蘇!佢做嘢光明磊落。你就算叫雞,唔係比錢就任你做乜!你試吓叫雞係未比得起錢就比你 X !
作者: destinyx2012    時間: 3-6-2012 08:55

支持歷蘇
如果係我,一早就會吊佢
條友搞到個節目奇奇怪怪
作者: nirvana    時間: 3-6-2012 09:09

首先我無收睇(聽)這集節目,睇到夲集宣傳片巳決定不看,從各種媒體報導了解到龍心是一個精神有問題的人,Nicso 你們不覺得請一個精神有問題的人上節目消費他是一件十分 PK 的事,比起你們鄙視的孫柏文更不如,比起 TVB為了收視製造的垃圾節目更不知所謂!! 希望你們作出檢討,有所為,有所不為,當然我不認識龍心,不能肯定他精神是否真的有問題,若是我錯我願意道歉!
作者: hello64kitty89    時間: 3-6-2012 09:28

作者: ncman123    時間: 3-6-2012 09:51

Nicso 支持你。其他無謂人都是想玩串人網。其他主持人都是被條七頭嚇撚咗⋯可悲
作者: simonsyho    時間: 3-6-2012 10:18

諗住終於等到星期五。有得聽星期五冇女。點知走左個傻既黎!
歷蘇呀! 我聽完part 1,真係好唔想聽part 2。我都唔知條友做乜鳩。
不停地自言自語。
我唔知你地係唔係之前已經同同其他幾位主持傾好。由條傻撚自己先自己發揮。
但係真係好撚9唔q撘8。好似前世未撚見過女人咁。一見條女就想搞!又講到自己點點點!仆鬼妹!
陰鳩公呀!
當我頂完part 1 ,我見part 2個subject 係“歷蘇真發火“我不知幾撚興奮。
我堅想聽你屌個仆街。完完全全係一個隊草隊撚到傻撚左既人。你叫佢想出位既。
出尖東裸跑啦。仆街!仆街!仆街!
真係火都黎呀。
作者: bonsonjim    時間: 3-6-2012 10:20

Fuck the other 3 hosts. Arrogant pricks.
作者: 水湄仙子    時間: 3-6-2012 11:13

我想問節目標榜無底綫,是否真的可以完全無底綫?
像自由,可以有絕對自由嗎?自由是以不影響到別人為原則的!

這節目是新節目,4位主持看來需要深入討論一下這底綫的問題來取得共識。
作者: 八面    時間: 3-6-2012 11:19

作者: coins2    時間: 3-6-2012 11:29

唔想人網變雞場和白粉場.主持人太放,遲早出事
作者: minipurpose    時間: 3-6-2012 11:33

我睇咗龍心自拍的幾條片。係未開始節目前,龍心已成日叫個女仔"仙樂都"埋佢身邊,想乘機抽水,個女仔已經避咗佢。到正式做節目,佢成日對個女仔郁手郁腳,個女仔同歷蘇都已經話咗唔好。係中段廣告時間,龍心同Neol走開咗,個女仔都講話真係驚比佢摸到,而鱷魚話如果係咁佢地會打佢,而歷蘇就話唔想個女仔比人摸咗至出手,係會防止這樣的事情發生。到後來歷蘇終於忍唔住喝罵龍心,其實已經對呢個嘉賓比晒面。
我好讚賞歷蘇的表現,我知其他主持人想個節目有突破,但唔可以要個女仔冒險,若果真有不愉快事情發生,你們才出手就太遲。
我知道各位"星期五冇女"的主持係想帶一些特別的訊息比大家的,但呢集只流於嘩眾取寵,比個嘉賓自由表演左d唔知乜東東而已。
要再讚一讚歷蘇的敢作敢為,並十份感謝和敬佩你係連續通頂之餘,仍堅持主持兩晚"五個一夜情"和"國情燊知"節目。如果咁都唔算專業,咁乜嘢先至叫專業!
作者: cccp    時間: 3-6-2012 11:36

作者: 鷓鴣菜    時間: 3-6-2012 11:52

我 Buy 歷蘇 d point....
完全認同....
歷蘇...你在我心裡 ge 評價已經大步跳升.....
撐你....撐你!!
作者: wingt    時間: 3-6-2012 12:19

小你 我係niso 出手打L左佢啦 你老母仙樂都niso叫上來 人家是模特兒 唔係雞
你早一同人講冇計 叫L左你三番四次唔好郁手郁腳你重係咁
個女仔出左四次聲叫你唔好都重係咁 小你真係俾足面啦
你們有計要創新 早講 叫私家雞上來啦 大家知咩事
你嘉賓係人 人地唔L係 唔洗尊重
作者: sandpop    時間: 3-6-2012 12:21

做得好撐你!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: yuenwah    時間: 3-6-2012 13:06

歷蘇你係佢地之中是special 的!
溝女你最多,佢地唔落club 溝唔到女,淨係識溝d雞!
唔好群埋佢地啦!
你是人網的杜紋繹,支持你!
作者: kjdh12345    時間: 3-6-2012 13:12

作者: carmencheung25    時間: 3-6-2012 13:16

做得非常好,個女仔上節目唔係比你郁手郁腳。
作者: rocket1682002    時間: 3-6-2012 13:24

After watching the video, I am sick of this fucking guy, Lung Sum. Forget this fucking guy.

Anyway, I really support Nicso. He is doing well what is fundamental point of the baseline in the programme. Other three hosts should review what are your principles.
作者: garygary    時間: 3-6-2012 13:45

support you^^ nicso^^
作者: juan_lau    時間: 3-6-2012 13:55

10# nglineline
作者: yibaiwa    時間: 3-6-2012 14:21

龍心係唔係真癲?我認為係!如果佢唔係真癲,佢唔會做d咁on9既行為。

龍心係唔係扮傻?我認為係!如果佢唔係扮傻,佢唔會咁聰明地詐癲納福。

龍心為左詐癲納福,抽人水,基本上有三招。第一招係扮惡靠嚇。第二招係扮傻扮搞笑令人鬆懈戒心。第三招係扮可憐搏同情。

龍心一開始就想完全控制個節目,佢要所有人跪佢,以達到先聲奪人、愚弄大家的目的。但佢發現只有歷蘇保持清醒而唔聽佢支笛,於是龍心就用第一招,想兇歷蘇令佢就範。龍心多次出口批評歷蘇睇手機,又走埋歷蘇度搞佢個頭,無非係想用言語同動作,恐嚇歷蘇。但歷蘇一眼識穿佢籠野,根本冇被嚇倒。

龍心於是用第二招,扮傻扮搞笑,等人放鬆對佢既戒備,又分散人注意。但其實佢呢個時候既真正意圖,已經轉移左去抽女仔水,以滿足佢搏懵既心態。呢個龍心根本係滿口廢話歪理,講野毫無誠意,完全冇point,只係靠故弄玄虛黎愚弄人,佢本質上只係一個cheap精、騙子、神棍。

終於歷蘇嚴肅鬧爆龍心,呢個龍心即刻用第三招扮死狗,又跪又扮負荊請罪。但好明顯,呢個龍心毫無誠意,毫無悔意,佢只係扮可憐搏同情,轉移大家視線。佢跟住講既野,其實仍然係好虛偽,言不及義,逃避現實,冇面對自己,更加冇面對其他人。

為左人網,為左星期五冇女,鄭重要求,唔好再請龍心呢種真癲假傻既人上黎嘞。
作者: rogue_rogue    時間: 3-6-2012 14:59

全撐歷So!!
無得傾!!!!
女嘉賓你請嘅,對佢付責,保護係好應該嘅!

唔講嘉賓,浄講主持人,今集完全可以表現"學識,同品格絶非對等"~
加油,歷So~!!
作者: yee63    時間: 3-6-2012 16:02

最好不要請呢d人來做節目,我睇了一晚都不知道...做緊咩?算啦.
歷so,最好不做這節目.我都不想睇.
作者: 安東尼    時間: 3-6-2012 16:30

為咗上次撐100人嘅賭局,我夜媽媽打的過海,上人網;當知道夠人,都冇供入房,因為人實在太多,當一開場,就打的返歸。其實,唔係想講什麼什麼,只係因為想講,我一心撐“冇女”。

不過,有尐實話要講...主持又 ...
安東尼 發表於 3-6-2012 01:56
睇完一尐EGOFUCKCLUB post上YOUTUBE尐片。再加上個comment:「小心俾人擺上枱!」
作者: starter    時間: 3-6-2012 16:35

Support Nicso!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: somamo88    時間: 3-6-2012 17:58

我未試過聽星期五冇女聽到扯火...
條龍心好撚乞人憎,
衰撚過曾蔭權...

歷so,你屌得佢好...支持...

另外,拜託,唔好再比條撚樣上黎,
唔係我又少一個節目聽....
作者: wai~7    時間: 3-6-2012 18:08

我未試過聽星期五冇女聽到扯火...
條龍心好撚乞人憎,
衰撚過曾蔭權...

歷so,你屌得佢好...支持...

另外,拜託,唔好再比條撚樣上黎,
唔係我又少一個節目聽.... ...
somamo88 發表於 3-6-2012 17:58
有段片好似話佢仲想上 !
作者: dan2006    時間: 3-6-2012 19:50

我明白NicSo  好多人當佢吾傻,所以加加埋埋系想屌!! 但我自己又吾會怪另外主持人!

好多人都知NicSo吾系傳統所謂專業傳媒人,但中意你既特式,有火有創意先系網台!
作者: billyng1310    時間: 3-6-2012 19:56

支持nisco
比著我都唔知有冇勇氣同個癲佬嘈
good job
作者: hung888    時間: 3-6-2012 20:29

作者: ICE_AGE    時間: 3-6-2012 20:41

Is Lung Sum insane? I don't think so. I believe he is just a poor mutt seeking attention, and constantly under the influence of drugs.

The 3 hosts who took side with him were plain stupid and disgusting.
作者: ICE_AGE    時間: 3-6-2012 21:08

Perhaps Lung Sam does possess some hypnotic power. See how he manipulated those three idiots.
作者: marcopolo    時間: 3-6-2012 21:55

歷蘇支持你! 見義勇為!!!!
作者: lingsze    時間: 3-6-2012 22:04

當時都想打上黎吊條粉腸!唔係因為佢抽水!係佢邊撚位要
人跪?!真係火都黎Q埋!!!又問非所答,唔知佢上埋做咩Q,可能其他主持覺得我地D聽眾唔夠高我地理解唔到,!我自問理解唔到佢做D咩,成晚似邪教講道,覺得佢TAKE左野TAKE到傻Q左,同埋扮高囉!!我鐘意你地
因為你地係"風流唔係下流",斷古你地唔會強行揸條女掛
!!而最失望你地以往「有理直吊唔使比面」性格冇晒!

作者: middlefinger    時間: 3-6-2012 23:12

support NicSo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: ronodi    時間: 3-6-2012 23:30

支持 曆穌, 其他兄弟好好反醒!
作者: leosiu    時間: 3-6-2012 23:47

大家應該上youtube睇下條友自己ul的片,佢一早已經對條女起痰

呢鑊真係要diu7個龍心

你仆街喇!!!!!行為藝術唔係唔可以,但係你就將比你講自己係一個乜人的機會搞到成為個人show,咁又同自己ul片上youtube有乜分別?行為藝術家係需要平台為自己的藝術行為作解釋,難得有人網呢個平台,就將成個節目搞到係你的個人show,而咁做只會令人對你的行為反感,你個7頭行為藝術的水平好極都有限.

你食屎喇,保加利亞o係南歐,南歐大多D女都唔撚識英文,你同佢講suck my dick,呢D只係成日睇AV的女先會知,仲要係英文AV.另外一樣野,大多收女都唔會見你靚仔就同你bj,都要傾多兩句搞兩搞tac著先會,講o既乜春春都係9up老作.

以下將會係雞蛋裡挑骨頭,希望你地以後做呢個節目時o係請嘉賓上考慮會多D.

diu7所有節目主持人!包括NicSo!

你班廢人睇住條友開波之前係咁nil條女,落唔落慣場都知佢對條女起痰....diu la star條女仲要係咁避,Noel同鱷魚就同佢9吹,阿東同NicSo就做自己野.由於你請o左呢條撚人上來,一早就要同佢講叫佢唔好搞咁7多野,講好個節目點run,如果唔係搞串個party,呢集唔好聽唔在講,之後會唔會走人都唔知.呢個係節目之前做唔好.

節目中,條撚人要騎劫個節目,你地係要唔比佢騎劫,講你地認為正的野,第一節時有邊個做過呢樣野?都係由9得佢亂來,diu你喇呢個係節目o黎ga,你見佢太over反客為主,就要反制返佢.

我唔知NicSo你有冇同D人開波前講過,條女係請返來,唔可以郁手郁腳,如果你冇撚講過,係你唔夠pro囉,唔好話自己唔夠pro節目中鬧嘉賓好似好撚威,唔夠pro包好多野:條女你請返來,你同佢講好條件,你做乜春唔同D仔講?你明知你請個嘉賓係做行為藝術,而佢的行為藝術睇都唔睇下,btw睇過佢D片的人都知,佢的行為除o左係反抗日常生活之外係冇其他明確的信息的,佢會唔會節目中搞事摶出位都唔知,就以社會的norm去估佢唔會亂來,咁你咪係唔pro囉,出事係因為你唔pro囉.Nicso你要做護花使者唔係條女比人非禮之後先做,係你睇落去,見勢頭唔對就o係之前阻止佢.

蕭生o係自己節目中已經表示concern,但係應該叫雨陽去睇下,同D嘉賓吹兩句,唔好比個節目出亂子.

NicSo,你o係節目中diu7佢係好英雄,但係你有冇諗過佢搞呢鑊野有好大noise都係負面!而且有機會牽連人網,你地,包括阿東Noel鱷魚,有冇為個節目同人網諗清楚?呢度唔係比你mess around之後就走人,而呢個亦唔係一個男人為自己同為人地負責的行為.

你地比錢叫D女上來做下大男人,比你地言語上調戲下,咁就係咪「無女」的宗旨?無女係教人做一個真男人:鱷魚的大佬型,Noel的搞笑親和型,Nicso的sound bite搞笑型,阿東的搞笑主持才華型.

其實主持本身都已經好好聽,嘉賓只可以用來點綴.由於有不少人冇視訊,叫女上來就要叫D可以言語上互動到的,好似20集o個個重慶女咁,你叫個花瓶上來唔識講野的,整體上o係個節目的可聲情係完全冇幫助的.就算係有視訊,多個花瓶只會side track個主題,唔會令個節目更好.

由於好多人撐NicSo,唔想你以為自己無錯所以要diu你一下,唔好以為自己做o岩晒,如果唔係以後唔會有進步.

悲劇的發生唔係一件獨立的事件,而係一連串可以犯的的錯誤都犯了.

歡迎光臨 香港人網 線上討論區 (http://hkreporter.memehk.com/talks/) Powered by Discuz! 7.0.0