標題: 感謝各位還相信和支持我嘅網友 [打印本頁]

作者: yiukoontung    時間: 6-6-2012 03:21     標題: 感謝各位還相信和支持我嘅網友

各位親愛嘅網友,真的很感謝大家一直以來對我「肥仔東」」「火東」「夢東」「波子強」嘅支持。更多謝你地肯聽一個像我這樣無輪無廓嘅素人做節目。我真係衷心感謝。
我真係一個好真嘅人。
我從來都會當網友係真正嘅朋友,唔會只當大家係fans。
我諗大家上街或出嚟撐人力運動嘅時候,見過面嘅都會知。
做了職場年幾,
頭先睇到大家一啲留言,好次真係一個真嘅人响我隔離拍一拍我膊頭一樣感動。堅warm。尤其一啲長期捧場嘅老友,如沈爺,twinkle,仲有rynko等。
衷心多謝大家。
星期五當晚發生嘅事...及之後不斷演化的事...
我唔係唔想回應,只係希望由人網統一回應同處理事情。
作為人力支持者,我明白這時候,大局絕對大於個人榮辱。
可惜現在情形已經唔係我所能控制。
我只能同各位好朋友講,
對唔住。
那晚我沒有好好盡我做主持嘅責任。
亦失理性地批評了一個終生兄弟。
說了些不該說的話。
對唔住。我亦守唔住節目。
亦為人網帶來了不必要的風波。
錯已犯,再說甚麼都是徒然。
這幾天我都不斷和雨陽同其他人盡力拆解這危機。希望可以減輕事件的衝擊。
希望大家相信我。
這件事我絕對會面對並盡力承擔。
再一次感謝各位親愛的網友。
辜負了大家,
僅此致歉。
作者: lifoonyung    時間: 6-6-2012 03:58

各位親愛嘅網友,真的很感謝大家一直以來對我「肥仔東」」「火東」「夢東」「波子強」嘅支持。更多謝你地肯聽一個像我這樣無輪無廓嘅素人做節目。我真係衷心感謝。
我真係一個好真嘅人。
我從來都會當網友係真正嘅朋 ...
yiukoontung 發表於 6-6-2012 03:21
此致歉?

僅通只,此僅不同彼謹
作者: fekey101010    時間: 6-6-2012 04:40

東哥,撐你!我無其他野講!
作者: tgm278    時間: 6-6-2012 04:55

人誰無過......
say左sorry....無下次咪得囉....
we can understand...keep up the good work......
作者: wilsonl    時間: 6-6-2012 05:01

1# yiukoontung 总算似番個男人,不要放弃
作者: tsang39    時間: 6-6-2012 05:15

東 ... 從職場起義  knowing you  心照啦  .. 加油..  支持你 .
作者: 呆了    時間: 6-6-2012 05:15

1# yiukoontung

聽眾冇咗,其他節目可以搵番

節目無咗,可以做其他類型

兄弟得來不易,從來冇患難之交冇嘈過,總要出下事 修補番咁先可以歷久常新,先會堅固

老實講,我真係唔多支持你,件事太離譜

但睇得出你自己都覺有問題,人誰無錯吖嘛...

點都好,節目拆彈交比雨陽啦

你宜家最應該做嘅係拉番段友情番嚟

講真如果我係歷蘇,真係好傷下

宜家仲嚟得切
作者: discreter    時間: 6-6-2012 05:29

有承担,好野~~~~~~~~~~~
作者: cccp    時間: 6-6-2012 05:44

作者: mulan950    時間: 6-6-2012 05:50

support!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: sunfy8    時間: 6-6-2012 05:53

Hope you can still continue your show on Thursday!!
good luck amigo!!
作者: harhar    時間: 6-6-2012 06:01

在那裡跌倒後,便從那裡起番身,move on and don't look back , brother!
作者: Gak    時間: 6-6-2012 06:01

不要因為一個傻佬搞到大家唔開心,.
心照啦  .. 加油..  支持你 .
作者: Astounder    時間: 6-6-2012 06:01

OK la, just learn a lesson. it is a growing pain.

Take Care!
作者: 五百完人    時間: 6-6-2012 06:09

阿東星期四睇黎要炮打番自己司令部啦...

作者: cwcheung1126    時間: 6-6-2012 06:13

有甚麼大不了,所謂經一事長一智.......頂住呀,阿東!
作者: 崩雷手    時間: 6-6-2012 06:16

撐,並希望吳係支持星期五無女主持的網友不要在這處回應
作者: mcgradyip    時間: 6-6-2012 06:20

波子強支持你,
面對精神病人,
唔係人人懂得應付,
我相信大家會體諒及明白的,加油呀。
作者: hydra    時間: 6-6-2012 06:22

頂住呀,阿東!
作者: shu98006    時間: 6-6-2012 06:36

不要為一個癲佬傷了人網,更傷了兄弟感情,只要是真兄弟,大家講清楚自會明白,也不會放在心裡,節目停播也是好事,集中資源應付九月選舉,過後可重新策劃新的節目,東兄在職場起義做得很好,會繼續撐你,加油!
作者: linka944    時間: 6-6-2012 06:37

十分支持你,希望可以快D 解決件事
作者: wilcokwan    時間: 6-6-2012 06:53

支持波子強,支持歷穌,支持人網.
作者: Dataman135    時間: 6-6-2012 07:06

Glad to know how you feel. Hope you and Nicso are doing fine.  Support!
作者: GAMEBOY    時間: 6-6-2012 07:15

Support everthings is fine. ........
作者: JimmyJean    時間: 6-6-2012 07:25

Mistake is part of our life and just learnt from it. Support you all the time.
作者: silentair    時間: 6-6-2012 07:27

有甚麼大不了,所謂經一事長一智.......頂住呀,阿東! X2
作者: donwong98    時間: 6-6-2012 07:29

有承担, 支持你 .. 加油
作者: wuyiuming    時間: 6-6-2012 07:42

作者: ronodi    時間: 6-6-2012 08:32

承擔, 一定 support 你, 希望你吸取教訓, 我們明白你當曰是被動, 才得失曆穌. 我不知鱷魚和 Noel感覺如何 ? 但我在 YouTube 看到 6 月 4曰 Noel 同這個龍心在酒吧, 討論很多人 (網友) 都沒他們道得多高, 傻人還說要跟 Noel. 網友不會期代傻人回應, 只是 Noel 令支持你的人太失望, 一點內疚都沒. 你所謂的道得是出賣兄弟, 人格破產.
作者: nglineline    時間: 6-6-2012 09:22

你同nic so 兄弟情緊要呀!
作者: warrenishere    時間: 6-6-2012 09:36

甘失策,走漏眼俾條扮傻嘅龍心非禮左條女. 只好面對現實, 拆掂單野.
支持你.
作者: kimgunmo66    時間: 6-6-2012 10:35

Ah Tung, really don't know what to say but u got my 相信和支持
作者: morrison2138    時間: 6-6-2012 10:39

作者: heman007    時間: 6-6-2012 10:44

人誰無錯 !!
無謂俾條友搞到兄弟分化!!
加油..
作者: zactlion1899    時間: 6-6-2012 10:51

心照啦.....................撐你!
作者: easonchan5    時間: 6-6-2012 10:53

有承担,
支持你,
頂住呀!
阿東!
作者: hello64kitty89    時間: 6-6-2012 10:55

作者: hklo    時間: 6-6-2012 10:59

支持, 支持................................
作者: marcopolo    時間: 6-6-2012 11:01

同歷蘇好好傾下啦,節目無左咪做第二個囉...兄弟得來不易,支持你
作者: morrison2138    時間: 6-6-2012 11:04

作者: dannykk    時間: 6-6-2012 11:06

一直很喜歡聽阿東做節目,特別係職場起義既炮打司令部,如果因為星期五冇女事件而令阿東無得再做節目,我會覺得好可惜囉..!
作者: Faithfully    時間: 6-6-2012 11:09

support !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: hylmaggie    時間: 6-6-2012 11:11

真心的感謝你做好的節目
加油..  支持你
作者: 口欠蕭    時間: 6-6-2012 11:13

作者: laymanho    時間: 6-6-2012 11:14

我最鍾意係你地嘅節目份真情,支持你哋。支持職場,俾心機繼續做好節目。
作者: 是但你NG    時間: 6-6-2012 11:21

節目生存是為娛樂大家,
預期相信已達到,帶過給大家歡笑。
只要仍有一顆心,
任何形式仍可再帶給別人無限歡樂!
加油吧!
作者: syma100    時間: 6-6-2012 11:25

1# yiukoontung 多謝你好有勇氣行出來道歉!!年輕人、咪當係一個人生經驗!下次就會點樣處理危機啦!!有失必有得!!!請各位兄弟姊妹、唔好再討論這件事啦!大家應該向前看!無謂曬時間再講啦!!
作者: 小由888    時間: 6-6-2012 11:32

可以當冇事發生嗎?

真是很無辜。
經一事長一智。 東哥仔。 支持你。其他主持及雨陽都要撐住。 大家都是只想將節目做好。

可能龍心出小小名。 被生果炒大。 順便踩多幾腳。
當晚如果只是一個嘉賓就較易控制場面。2個或以上嘉賓會產生另外的化學作用。 以後是要考慮。

以前龍門陣大班毓民+新聞大姐。如果請多2位嘉賓。 都會有六國大風相。 多數毓民開炮。 大班間中開炮。 有時大班連毓民都轟。總之勁!
新聞大姐在炮火中說喝茶。 然後賣廣告。
當然電台節目是有監制全程睇實。 叫停即停。局外人在旁監控當然較理想。

冇女做了半年。 一直都冇事。 以前更多出位鏡頭及口水。
今次是有人存心搞大。 當然疑似無同意身體接觸導致道德非議。同時又再衍生疑似欺凌精神病患和弱質女員工的議題。

從社會學角度。 是很一值得討論的議題。

冇女只是一個小眾的節目。說得難聽一點。 是一班雞蟲不知廉恥勇敢地將真我顯示人前。 我是男人。我就是咁賤。又如何!
作者: desbase    時間: 6-6-2012 11:38

有些事要走遠一點, 才看得清楚。
身處現場, 有時是會判斷錯誤。
事後反省, 知曉得失, 人才會進步。
希望你主持的節目越做越好~~~
作者: Ruby8    時間: 6-6-2012 11:42

亞東  我還是十分十分支持你  錯左下次就會小心嘅啦 。
作者: Ruby8    時間: 6-6-2012 11:49

為左個癲佬 停左個節目 人網真係要停左佢 真係唔順呀 。
作者: unclelei    時間: 6-6-2012 11:51

support!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: NicSo    時間: 6-6-2012 12:03

兄弟~~~在心中~~~振作!!!
作者: 小由888    時間: 6-6-2012 12:06

第48帖續篇:

冇女是小眾節目。 是幾位雞蟲坦白勇敢地說出真心話。
所有有男人喜歡聽。 女士更加要聽, 令你對男人有更多認識。令自己較少執着睇開一點,對處理兩性關係,與枕邊人相處。 教仔。都會有所得着。
當然。 有些人始終放不下有色眼鏡。無謂勉強。若遇時機。 或可開竅。

香港。華人文化仍是性抑壓。 性。 人人會做。 但不准講。
請問香港有幾多位男教師真的不看咸片咸書?
請問有幾多位男教師看過咸書咸片。 可以向學生。家長。 校長。公開承認自己看過咸書咸片?

說完。 沒有合理解釋。 當然會請君辭職。

這就是社會規範。 道德倫理。

正人君子與正淫君子並非絕對和對立。 多數有程度上的差異。

很多道貌岸然的正人君子。 原來也有淫賤的一面。那隻香檳雞蟲鴿就是其中一例。
專業雞蟲見到賤男向女同事抽水搏懵。都會喝止。 叫他自己去俾錢叫雞。
誰是真小人。偽君子?

我相信真正不淫邪的男人。 至多2成。 可惜 社會道德倫理卻要人做君子。 就如阿媽想個仔考第一。可惜一班40人只有一人考第一。結果有39位阿媽失望。有39位孩子被扣上冇鬼用的帽子。

這就是香港的中華文化。性壓抑的社會規範令個人思想都被壓抑。 影響創意。
日本。 除了性開放。 其他體制仍是封建。 尤如清朝的封建。 可能性得到解放。 日本人的創意領域是容許天馬行空。

冇女今次的爭議。 有幾類立場。
1、支持冇女繼續的。
2、担心冇女影響選情而同意停播的。
3、保守的網友。基本上不喜歡人網有這類情色粗口節目
4、五毛。 阿爺打手
5、生果之流。 乘機興波作瀾。唯恐天下不亂。制造新聞
6、政敵。 鴿。 社記有限公司。季公公。齋蛇。 陶狗 輩 之流。

所以第2~6類成了大多數。
我是第1~2類。
聽冇女是很多男性很private很窩心的愛好。 冇女可助推廣人網。 拓寬聽眾群。 功德無量。
個人認為不會影響選情。

但有人擔憂。 特別是影響候選人。 骨幹。 義工的情緒。 停播無可厚非。 沒有異議。 不會堅持。 一切以大局為重。

今次已令很多人認識星期五冇女。 聽重溫足以挨到9月。
一直冇女的節目沒有問題。 沒有踩鋼線。 只是今集出事。 被人搞大。

停播與否。 尊重人網決定。  但是很多事還要跟進。
1、當然要與妹妹聯絡。 看其立場。我相信他想長做主持。 他的聲線似Vienna. 龍心把聲似黃子華。
原來龍心在美國涉嫌強姦被扣獄中被重犯打到blackjack。 所以都同情他變成癲狂。

2、與妹妹傾完。 處理龍心。 如果家豪可以。 可與龍心做1-2集訪問。 錄影。 主要回顧他的路歷程。 訪問過程已是一種心理治療。 據聞龍心讀過碩士。 冇碩士都讀過college。 他做得到。
作者: 豬神    時間: 6-6-2012 12:06

雖然我很少聽那個節目 亦無重聽那晚的事 但我覺得樓主懂得事後自我反醒 對在那 錯在那
和願意為自己的錯向所有聽眾道歉..有承擔!..如果樓主下次再開節目本人一定會去聽聽撐你!
作者: jingboy    時間: 6-6-2012 12:08

東哥!幾時再係其他網台開反呢個節目,到時一定捧場!
作者: pun9697    時間: 6-6-2012 12:11

44# 口欠蕭 收聲啦!
作者: rogue_rogue    時間: 6-6-2012 12:23

兄弟~~~在心中~~~振作!!!
NicSo 發表於 6-6-2012 12:03
個人對 "反骨" 行為特別恨之入骨,
但Nicso兄 都敢講,件事喺哩度就應該要完,旁觀者都無謂再出聲,
兩兄弟,加油~
作者: jerryt25    時間: 6-6-2012 12:25

Eveybody make mistake.... I support you
作者: fung1428    時間: 6-6-2012 12:29

東哥, 打起精神..醒來是新的一天...

"Life is like a box of chocolate", you never know what you're going to get..

星期四等你開 "米"..........
作者: rommel    時間: 6-6-2012 12:30

見你倆兄弟無事就好了!
替你們高興.

加油, 做多啲好節目益我地!
作者: hk_swchu    時間: 6-6-2012 12:31

東哥:激情過後,容我代入你在六月一日晚的角色和情緒時,是得多少失,特別是處理同樣情況時,多了一種參考--就是老蕭的建議是好的.

祝 海闊天空,身體健康.
作者: whitehead    時間: 6-6-2012 12:34

一時榮辱唔算係乜。還是兄弟情緊要啲。撐你同歷蘇。
作者: ducky    時間: 6-6-2012 12:40

支持東哥開咪!!!!!
作者: 番黎就郁    時間: 6-6-2012 12:42

作者: Jeffery2    時間: 6-6-2012 12:43

東哥,撐你!我無其他野講!  X 2

無言感激 ~~~
作者: winningguy    時間: 6-6-2012 12:53

1# yiukoontung
支持你!!!!!撐你!!!!!!!!
我覺得上次係技術性失誤乍.....人誰無過.......就咁就無錯 D 咁好節目....將會係所有人損失 ( 句括人網 /支持人網/力0既人/主持人 )
作者: twinklestar    時間: 6-6-2012 12:58

節目有失誤、有挫敗,經常要面對和應付,經一事長一智

但朋友......................就難能可貴,無咗就好可惜

見到歷蘇和阿東無事就ok  ,大家要重新振作、繼續為九月選舉努力
作者: 簡東男    時間: 6-6-2012 12:58

波子強
頂 能 住
撐 你 們
兄 弟 米 分 化
執 多 劑 啦

作者: quicker    時間: 6-6-2012 13:02

東哥/波子強:

本來對於你在今次事件中都很有意見, 特別係節目完了後你們三人和龍心的錄影片段, 但見你肯承擔......

那一切都過去.... 希望重新振作!

支持!
作者: table13    時間: 6-6-2012 13:16

大家男人黎嘛,平時吹到幾大係無意義,有難時點樣拆掂才緊要。
唔使悲傷,唔使埋怨,唔要婆媽,瀟瀟灑灑搞掂佢,重新上路。
加油!
作者: a.water.boy    時間: 6-6-2012 13:22

經一事,長一智.
瀟瀟灑灑, 重新上路.
作者: darren168168    時間: 6-6-2012 13:32

繼續炮打師令部!!!!
作者: ming8123456    時間: 6-6-2012 13:34

今次跌倒、好痛?
只是東哥同鱷魚好久未跌過。
起番身、拍兩野無事,再來過。
另類節目的路、是不好走的!
不過我支持各位主持。
節目另我想回十幾廿年前、同一班老友上老章、風花雪月一晚!
未風流過的人、我想是好難明白的。
無論如何、經一事、長一知、玩分輕重、風流而不下流、是H.K man的格言。
現休息一吓、九月出來慶祝我們所想的、已達成。
東哥、放暑假是我們父親的O.T開始。努力。
作者: furab2006    時間: 6-6-2012 13:34

逝去的 莫再想 路正崎嶇更漫長
何用歎息風裡望 寶貴光陰笑著量

http://hk.music.yahoo.com/album-song.html?songid=50001
莫再悲....詞:鄭國江
作者: reset    時間: 6-6-2012 13:35

阿東+oil........................
作者: prober    時間: 6-6-2012 13:39

我有睇完整個節目,坦白講,我唔覺得你“波子強”有何錯處,歷蘇亦做得啱。總之支持你喇,東哥
作者: frakenny    時間: 6-6-2012 13:40

波子東即係波子東, 敢炮打自己司令部!!!!
相信你的"一個終生兄弟"係吾會同你計較,佢都係講"雷",
好似你甘講,兄弟"大家拍一拍膊頭",咩都吾使講,
盡在不言中....
波子東+歷蘇=101支持
作者: winwin12345    時間: 6-6-2012 13:59

東哥支持你!不用講甘多聽慣職場己知你是什麼人!!
作者: morrison2138    時間: 6-6-2012 14:05

作者: samwongyt    時間: 6-6-2012 14:21

東哥,我係咁多個網友當中,鬧你哋鬧得較(最?)狠的一個。因為,我真的很痛心。

但再痛心,都比不上你作為用心機做節目的主持人,親眼看著節目毀滅。

節目毀了雖可惜,也不要毀了你們的兄弟情。

看了這篇post,我不嬲你了,因為你有誠意站出來面對大家。
至於另外兩位,我也不打算再說他們了。

由我上過職場起義做嘉賓、到在示威多次與你碰面、到幫你做你歌曲的短片、
明知無船返南丫島,都堅決參加百人聚會,我都是支持你們的。

也許正因為如此,才對你們如此憤怒。

今日見你站出來面對大家,我很欣慰。

畢竟,勇於承諾、仗義執言,才是我眼中的姚冠東。

東哥,我會繼續支持你,繼續支持職場起義。
作者: 小由888    時間: 6-6-2012 14:24

再續第54帖子:

2、請龍心與家豪做1-2節訪問。 錄影。 主要是回顧他的心路歷程。 人生和情路上令其挫敗刻骨銘心的事情。 這是一個幫助龍心的心理治療。 在回顧的過程。 他會自我治療self-therapy . 他的教育水平有能力做得到。家豪亦可以handle.
在回顧的過程。 龍心會有自省self-relection,就如一面鏡。 就如時光隧道。 最後幫他做前瞻。 往後的日子如何過。 如何做人。繼續瘋瘋癲癲?自己的人生理想是什麼?理想是否太遙遠。不切實際?達到理想的方案?如果短期內不能實踐理想。會否踏踏實實找份工作。 以免百無聊賴。 蹉跎歲月。有錢有時間有人脈。也許可向實現理想進發。

3、冇女仝人做檢討會。 人誰無過。 如何有錯。 就改囉!

給你一個小貼士。 老蕭絕少話人鬧人。 指指點點。 阿支阿左。
所以好多大哥大爺自由慣了。 尤如冇王管。不期然變種成為“縱壞了”

以後蕭生開口。 你班友不要死撐。頂心杉。
有不同意的收住把火。 點頭說收到。 現在唔識答。 等你回家想清楚才回應蕭生。
即是pending. 是有誠意地hold住件事。 不是拖不是hae。
回頭再細意咀嚼蕭生的說話。 動機。目的。 可與人商量。 肥蘇之類熟識老蕭老脾。 又好人。會幫到你。
最好是用文字回應交待你的想法。 讓蕭生有時間處理。

你班大帝對住老蕭起桿。 莫非你期望蕭生硬食。 出來社會待人接物。要有社交禮儀。 不是在家。 對住自己老母任小。 任小人地老母。

老蕭好好老脾。 你對他硬來。老蕭還拖不是太過?
況且近來蕭生為何而煩。 大家都知都明。 可否體諒?

這件事已討論夠。 各方觀點立場已表明。 繼續 只會讓歪心之徒傷害人網人力。