[天下事] 中國超級電腦稱王勝美國

澳門嘅成功,在於有社会共識,市民嘅包容、諒解,所以為政者較少阻力。香港俾英國佬埋下伏線,冇社会共識,人蛇混雜,市民互相猜疑、唔信任,好出頭,民心浮噪,實為政者阻力重重!(
澳門嘅成功,在於有社会共識,市民嘅包容、諒解,所以為政者較少阻力。香港俾英國佬埋下伏線,冇社会共識,人蛇混雜,市民互相猜疑、唔信任,好出頭,民心浮噪,實為政者阻力重重!( ...
zcttct 發表於 31-10-2010 11:37
通常一個全無阻力既政權死人最多,人民生活最苦,好在大陸還有人唔怕講真話,唔係呢個國家全無希望。
全無阻力既政權官商勾結,貪汙橫行
譚大仙
論述請註意準確和屬實性。杜絕汙言穢語!!!汗言穢語請離場!!!
tamtamhk10 發表於 31-10-2010 10:50
我的話汙言穢語了你嗎?

我的話這麼簡單也聽不出來,我的話說白了點,就是說,中國電腦怎麼強,也關我們香港人屁事!叫大陸人先管好自己國家的貪官後,再出來自吹自擂吧。
澳門嘅成功,在於有社会共識,市民嘅包容、諒解,所以為政者較少阻力。香港俾英國佬埋下伏線,冇社会共識,人蛇混雜,市民互相猜疑、唔信任,好出頭,民心浮噪,實為政者阻力重重!( ...
zcttct 發表於 31-10-2010 11:37
你都白痴兼低能仔!澳門真係成功既話,市民真係有包容、諒解既話,就唔會年年5.1勞動節都會有咁多人示威啦。
我的話汙言穢語了你嗎?

我的話這麼簡單也聽不出來,我的話說白了點,就是說,中國電腦怎麼強,也關我們香港人屁事!叫大陸人先管好自己國家的貪官後,再出來自吹自擂吧。 ...
i4hk 發表於 31-10-2010 13:41
公共場所汗言穢語,等同狗狗隨地排泄。不認為"屁眼有幾多條皺紋"為汗言穢語,品味太低。
譚大仙
當年美国想以庞大開支和稅收來摆脫经济衰退,現在卻搞得債務纍纍。現在我们就是他们的大債主,現在他们得給我们幹活! 哈 哈 哈!
公共場所汗言穢語,等同狗狗隨地排泄。不認為"屁眼有幾多條皺紋"為汗言穢語,品味太低。
tamtamhk10 發表於 31-10-2010 13:57
那是因為你自以為高品味,自以為衛道之士,自以為自命不凡,懶係以為自己受過高等教育,認為自己不講粗口就會比粗口的人高級一點,你這種虛偽、偽善最令我汗顏。
當年美国想以庞大開支和稅收來摆脫经济衰退,現在卻搞得債務纍纍。現在我们就是他们的大債主,現在他们得給我们幹活! 哈 哈 哈!
zcttct 發表於 31-10-2010 14:00
但我知道好多美國佬、好多日本仔都會來中國嫖玩中國妓女哦.......上海、深圳都好多這種情況的。
zcttct 發表於 31-10-2010 14:00
完全錯誤!實情係終共國人世代都要為美國佬打工幹活,所謂大債主只是自我安慰。終共正苦就是時常以自己國民的血汗錢來向外國獻媚買好處,累得自己國民的醫療、教育都比外國差,且討債都要講實力的,終共國又成功向外國討回過多少債?答案好似係無囉!