今天我成了一個十惡不赦的魔鬼

hahahahahaha~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"那怕正義只伸張了一點論"

都係個句
以大王的心理狀態
還是不上網比較好

又反去同一問題
你d文
真係說服唔到人

就算其他人點錯
都唔會變左你岩咖
你編文又唔係未俾人見過
就算點講情形只係變成
因為兩人的膠文
膠論相近令到貓姐誤會
又因版主"大意"or"其他原因"
而程序出錯
點都唔會將編膠文變好文咖
借你比喻一用
屎還是屎
金還是金
金沾了屎是金
屎沾了金
還是屎
見死不救
罪等同謀
看看這種假惺惺的説話吧,看了非要作嘔不可。一個人的心裏明明有鬼,偏偏還要裝出這般輕描淡寫,顧左右而言它的樣子,真相大白的一天,看你還有何面目面對世人? ...
糊糊凃凃 發表於 31-10-2010 23:16
為什麽沒有面目對世人?皆因此人面I皮厚過大笨象,搽了層層之面懵膏,詞鋒犀利轉移視線,又話曾是某大機構人事經理,連起碼之人事管理學之基本名詞也唔識,唔够料以事理反駁carmeliali就屈人之人格有問題,法理,情理和事理一概不理,講歪理就牙尖咀利,誠信是叫他人守而不是自己守的,真係做政客之好材料.
[quote]
你今天失去的不是一場辯論,而是失去了你的人格。
糊糊凃凃 發表於 1-11-2010 01:21 [/quote 對冇人格之賤人說人格,簡直自討苦吃,大可慳番,冇人格的人永遠沒有人格可失,A crook has no personality to lose.
請說清楚一些,我知道你也是圍毆中有份的一個人,什麽是“人先自侮,而人侮之”?要的是事實真相,而不要單單打打!
糊糊凃凃 發表於 1-11-2010 01:36
他是單單打打譏諷出帖話人係分身嗰個女網友,唔好捉錯用神呀.
講真相?你問下傻貓姐,她究竟知不知道真相?她有什麽充分證據說我有人網分身account?她知不知道公開指証一個人有惡劣行爲是十分嚴重的事件?
如果沒有事實依據又損害到他人聲譽會構成什麽行爲? ...
糊糊凃凃 發表於 1-11-2010 03:05
「傻」字是免責條欵的用字,話明係傻嘅,就可以隨意屈人,鬧人,眨低人,侮辱人,陷害人.
請你放心,我並不相信人網這個地方公義會讓人劫持,用不了多久,真相就會大白。
糊糊凃凃 發表於 1-11-2010 03:21
有理冇理鬧咗你先,屈咗你先,貶低咗你先,侮辱咗你先,陷害咗你先,到真相大白時,就側側膊,唔多覺,到時自然有一大班人出來打圓塲啦.
“每個時代、每個組織都有關注點,也有限制和盲點,完善之法,只能是人人宜自省,自我完善。”
同意這個觀點,人皆知要善行,卻往往不能恒守之,皆因“貪、嗔、痴”三戒難除。貪者,是對於喜好的過分偏執;嗔者, ...
糊糊凃凃 發表於 1-11-2010 11:05
同癲狗傻貓信徒講佛理,簡直對牛彈琴,他們怎樣會明白呢?連「檄」文都唔知係乜嘢,說什麽「憲章」?自我吹噓搏人唔識解就用呢两個勁猛字眼來嚇鬼咯.
網上朋黨不足為慮,唯公權力的使用應有分寸,以道和理為準繩,小節不應計較,大節卻不能忍讓。雖則說“只要係講道理的自有公論”,但當無妄之災來臨時,卻也是“沒有抗爭那有改變?”
比如那位李太(carmeliali), ...
糊糊凃凃 發表於 1-11-2010 11:18
朋黨橫行,必有所恃,有版主撑腰,有老細射住,駛乜怕.
李生也是一個卑微之弱者,但忠於對妻子求婚時許下之承諾,要保護和愛護她.但已心力交瘁,愧對嬌嬈,唯有憑曲(牡丹亭之曲詞)寄意.
我倆既為人網確認會員,故出席捧塲人網活動.
應該你要做,不怕孤立,才可獨立。
獨立於我們之中的個體。
人民力量·遍地開花
我打個比方就好易明,比如,食環署要告一個人隨地哦屎,甘距就可以到現場影低篤屎同埋有足夠證據證明係個個人哦,甘就可以入罪。如果食環署唔比證據,罰佐個人先,然後叫個人自己去證明冇隨地哦過屎,你話點證明? ...
糊糊凃凃 發表於 3-11-2010 03:50
Quote"仲有,貓姐話我“要求”距代發貼,點解又唔儸個證據出來呢?大家想下係點解啦。" unquote
我想(只係想)因為是她們的偶像屈得屈教落,身體力行偶像教條而已.