送給比提姐

可能妳的電腦未能見到我上載的相片了,
我在729# 的相片便是

而在735#你的相機是

http://www.hkreporter.com/talk ...
狼皮羊 發表於 21-12-2011 10:03
我見過,祗不過我唔知道有多種顏色,我那個是银色的,現在這個是黑色,我便以為不同罷了.

朶花既掣,在影相之前按左佢,相機會變成可拍近鏡,有D什至可拍微距,即係話如妳想影D花既大特寫,或者想影枝鉛筆既擦紙膠頭,妳就可以用佢羅

第一個花朵制
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
艾毒德輸小,李市下握哦丫!
有朶花既掣,在影相之前按左佢,相機會變成可拍近鏡,有D什至可拍微距,即係話如妳想影D花既大特寫,或者想影枝鉛筆既擦紙膠頭,妳就可以用佢羅。

第一個花朵制
351912 ...
狼皮羊 發表於 21-12-2011 12:37
狼兄,呢個掣按一次與按第二次第三次點用法呀?

......

這個制是計時制,當你按下。

在相機的顯示器會出現2X或10X的字樣,

有些相幾什至有好似幾張文件疊在一起的圖畫。

當妳選擇了後,

便會有:2秒自動拍攝,(影夜境用)

10秒自動拍攝,(影團體相用)

幾張文件疊在一起的圖畫(連環快拍用)
狼兄,還有一樣,就是P A S M那處又怎樣的哩?
[quote]狼兄,還有一樣,就是P A S M那處又怎樣的哩?
betty-cheong 發表於 24-12-2011 03:13

哦……妳記唔記得我同妳講過相幾有些功能叫做“光圈先決”?

現在圖中是固定在AUT0,即係全自動模式,

“P”制是叫做電腦程式,

“A”制就係叫做光圈先決,

“S”制稱作快門先決

至於“M”呢?就係手動(由妳自己揀)光圈與快門。

Wishing you Merry Christmas and Happy New Year!

好幸福呀...

評分次數

如果妳對聽普通話沒有問題的話,以下短片可能幫到你的。

評分次數

• betty-cheong

• ve1215

如果妳對聽普通話沒有問題的話,以下短片可能幫到你的。

PAk8b8IfEAw&feature
狼皮羊 發表於 26-12-2011 01:25
狼兄真有妹子心意,好介紹,咱會慢慢捉摸,謝謝!