送給比提姐

哎呀! 最慢系我添!無計啦, 我去現場 countdown嘛。

祝大家 2012年新年快樂, 新體健康!
影得好矇矓...唔知點搞.
betty-cheong 發表於 31-12-2011 19:19
不知師姐用什麼模式拍攝?
你的相片曝光時間是 1/10秒,是好容易因手震而令照片矇矓的。
多謝Betty姐, 遲來的祝福, 等到你地新的一年開始時, 已有貓意了, 忘了同各位拜年, 騎騎....也祝你新年快樂, 身體健康
史丹兄, 你唔係最遲果個, 我先係第一....由尾數上....哈哈....

評分次數

悲觀者追求快樂,樂觀者避免不快樂。
There is neither good nor bad, only thinking makes it so.
祝大家。。新年好。。

評分次數

要  留  青  白  在  人  間
[quote]影得好矇矓...唔知點搞.
betty-cheong 發表於 31-12-2011 19:19
恭喜妳了,現在妳正在攝影的三叉路口!

妳可已選擇行一條傻妺的道路。以後在相機上用AUTO 制,乜野都唔使煩!

又或者做個攝影入門生,由基本學起,路途當然是長的了。

現在我上載了你相片的資料給妳看,往後再作解釋。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
艾毒德輸小,李市下握哦丫!
狼兄,二師姐,t c 兄青蛙哥,百步兄,燈塔兄,川流兄,獅兄,史丹兄,貓咪...還有Carmeliali Tempest 有人唱兄,馬來西亞兄,王金甲兄,Onlooker兄,各位新年快樂!
betty-cheong 發表於 1-1-2012 01:04
難得 Betty姐 知道在天賜玄機 版不是很活躍的會員比如 onlooker 的存在 .

幸會 幸會 !!!
難得 Betty姐 知道在天賜玄機 版不是很活躍的會員比如 onlooker 的存在 .

幸會 幸會 !!!
onlooker 發表於 1-1-2012 11:04
老友 你知就好啦 ...
老友 你知就好啦

湖海洗我胸澿...
ve1215 發表於 1-1-2012 11:16
聽翻首歌先 :

楚留香

http://www.youtube.com/watch?v=Nfqd3yXNDAU

湖海洗我胸襟
河山飄我影踪
雲彩揮不去卻不去
贏得一身清風
*塵沾不上心間
情牽不到此心中
來得安去也寫意
人生休說苦痛
#聚散匆匆莫牽掛
未記風波中英雄勇
就讓浮雲輕拋劍外
千山我獨行不必相送。
^啊啊啊啊啊啊
獨行不必相送
獨行不必相送

不知師姐用什麼模式拍攝?
你的相片曝光時間是 1/10秒,是好容易因手震而令照片矇矓的。
stanchh 發表於 1-1-2012 03:08
史丹兄,我是企係度,揸住相機影嘅. 1/10秒=F7.4...那麽F2.8是幾秒?

這幅F2.8
影得好矇矓...唔知點搞.
恭喜妳了,現在妳正在攝影的三叉路口!

妳可已選擇行一條傻妺的道路。以後在相機上用AUTO 制,乜野都唔使煩!

又或者做個攝影入門生,由基本學 ...
狼皮羊 發表於 1-1-2012 08:57
哈哈!多謝狼兄.......