[天下事] 鐵達尼號解密:船上共8名華人,逃命時很不光彩!

非也, 非也, 此仍卜街香港人文化, 本人與"唔係人君"正正是卜街香港人代表. 唔使理我地架啦. 因為卜街香港人就係咁卜街, D野就係咁玄. 哈哈!
faustsiu 發表於 15-4-2012 19:20
千杯酒已喝下去 都不醉 何況秋風秋雨
呀畜牲君, 卜唔卜街人地有眼睇架, 唔係你話冇就冇架, 你而家咪正正一個"死卜街"囉, 香港人點解咁卜街, 最大原因咪就係比你呢D"卜街畜牲" 影衰架囉! ...
faustsiu 發表於 15-4-2012 19:39
人類渣滓 君,你知否你越講 卜街,越證明你唔係香港人? 筆者都笑到想噴飯。

呢幾件人類渣滓,佔了救生艇,等於殺了幾個不會像牠們般自私的人,一鎗打HELP佢,算便宜左呢幾隻死賤狗。
名可名 非常名
cicada 發表於 15-4-2012 19:41
哈哈, 食花生係一個好提議!

要討論先講對手, 小弟認為有好對手一定可得益, 問題係你明知對手有幾多斤兩, 也明知當中對自己沒有任何得著, 反而勞氣傷神, 咁不如為其他人著想下, 鬧下佢, 等其他人見到可反醒自己原來咁既想法會比人鬧, 也未為是一個警世的方法.

當然如兄台想安心討論也可, 不過要另開話題, 小弟見你POST既影片就知, 與兄台討論一定會令小弟有所得著.
以佛得禪 以禪悟道 以道正法 以法行善 以善除魔 以魔還孽 以孽歸苦 以苦為樂 以樂成佛
人類渣滓 君,你知否你越講 卜街,越證明你唔係香港人? 筆者都笑到想噴飯。

呢幾件人類渣滓,佔了救生艇,等於殺了幾個不會像牠們般自私的人,一鎗打HELP佢,算便宜左呢幾隻死賤狗。 ...
雙蟲 發表於 15-4-2012 19:45
畜牲君, 我係唔係香港人由你講架咩? 你古我好想比你D畜牲影衰呀, 連我都決定唔到呀, 冇能腦!

你又點知佢地等於"殺了幾個不會像牠們般自私的人"而唔係"殺了幾個好似畜牲君的人"呢? 如果係後者, 我就真係覺得非常咁正確.
以佛得禪 以禪悟道 以道正法 以法行善 以善除魔 以魔還孽 以孽歸苦 以苦為樂 以樂成佛

1.船上有無足夠救生艇,設備,設施.
2.上船前,所有人係咪明瞭本身權利.如果免責聲明都無,今天船公司唔破產就奇.
3.女人先落船,是西方人價值取向,被套用在淘金改善生活的華人,及歐洲新移民,似不恰當.
此點正是今日文化差異,衝突時生現象.想唔排隊,走後門,就咪出國,落香港;
想有優質服務,除了消費力外,尚要明瞭本身權利,義務,禮儀.
曾雀士 拖字訣
畜牲君, 我係唔係香港人由你講架咩? 你古我好想比你D畜牲影衰呀, 連我都決定唔到呀, 冇能腦!

你又點知佢地等於"殺了幾個不會像牠們般自私的人"而唔係"殺了幾個好似畜牲君的人"呢? 如果係後者, 我就真係覺得非常咁 ...
faustsiu 發表於 15-4-2012 19:54
筆者,又怎會有資格影得衰強國的 卜街 呢?

人類渣滓 君,實在是太睇得起在下了。

筆者本來,唔係同緊你講,係你义把嘴話筆者唔係人,筆者至會得罪偉大同志,說出了偉大同志畜牲級的真面目,那也只是順理而成之章。

蓋如此事件發生於今日,幾可肯定,強國的渣滓,必會將女人小孩踢落海,以保佢條貴命嘅。
名可名 非常名
筆者,又怎會有資格影得衰強國的 卜街 呢?

人類渣滓 君,實在是太睇得起在下了。

筆者本來,唔係同緊你講,係你义把嘴話筆者唔係人,筆者至會得罪偉大同志,說出了偉大同志畜牲級的真面目,那也只是順理而成之 ...
雙蟲 發表於 15-4-2012 20:05
筆咩者OY, 畜牲君何需扮野, D人有眼睇既, 本人就睇你呢D畜牲唔順眼, 影衰我地香港人, 你都係返去豬欄學文明啦.

畜牲君腦筋未發育, 只知殺人, 而不知何為人類應有權利, 既未尊重別人權益, 反而以強權(比如用槍)以此為對, 實屬低能, 自己去搵下資料, 有幾多單外國海難係女人救既數目比男人多先啦, 畜牲君!
筆咩者OY, 畜牲君何需扮野, D人有眼睇既, 本人就睇你呢D畜牲唔順眼, 影衰我地香港人, 你都係返去豬欄學文明啦.

畜牲君腦筋未發育, 只知殺人, 而不知何為人類應有權利, 既未尊重別人權益, 反而以強權(比如用槍)以 ...
faustsiu 發表於 15-4-2012 20:16
比起強國保命第一的人類渣滓,筆者當然是低能了。
呢幾件 人類渣滓,搶救生艇位,與踢兩個女士,或三四個小孩落海有何分別?

強國價值觀,天下無敵,筆者素來都係好很欣賞嘅。
名可名 非常名
試想像....船上全是支那人....
你出生的目的係做人定做鬼?!!
醜醜醜vv醜醜醜醜醜醜醜醜醜醜醜.........................vvvvvvv醜醜醜醜醜v醜vvvvv醜醜醜醜醜.......!!!!!!!!!!!!!!!