呀陶講野

原帖由 ANDY123 於 19-6-2008 04:33 發表
作為主持人之一,rephase/reconstruct 有乜問題,証明有補充、修正意見。而譚博加句「呢句唔係我講」好正常,可見節目有火花。唔好當譚博係神好唔好? ... [/quote]

小朋友幫大教授rephase? 曲解=補充/修正?
如果抱住兩害相權取其輕既心態我會投畀姑爺仔,情況就猶如當日投畀陳太既港島選民一樣;

將選票投畀保皇派或者投廢票就一定後患無窮,而選白鴿黨或公民袋佢地又太過錫身未必夠疆為大家盡力爭取應有人權。
唔好當香港人係lulu先得架!!!!!!!!!!
最大問題我發覺佢冇咩世界觀,做節目果陣一講到香港以外o即問題時就要成日問阿譚sir架喇
好多時提高語氣,扮曬驚奇, 口才好過天使梁小小啦。
I'm ready
昨日講馬時亨, 阿陶講嘢太唔厚道。聽到譚博士同台長都可能在搖頭。
原帖由 周星星 於 25-6-2008 10:30 發表
昨日講馬時亨, 阿陶講嘢太唔厚道。聽到譚博士同台長都可能在搖頭。
同意!阿陶講野唔經大腦!
我聽到都覺得過份左 ~~
Agreed, Ah To is too cynical. Fred Ma is one of the better Secretaries, except for the 'Cents stock' controversy.

That aside, Ah To is a very enthusiastic member of the LSD; great if he can turn his cynicism into something positive.

開個節目比阿陶啦!阿陶唔係好掂,講嘢唔經大腦, 不如開個節目比佢自己講晒, 等我地聽阿譚時唔駛再聽到佢亂呷。