榮德豐(109)股價討論專區

原帖由 Enterprise 於 18-7-2007 13:59 發表

要夠狠、夠快,我就做唔到喇
咪係,好似隻276咁,好多次(包括今朝)都錯過左坐過山車o既機會。
原帖由 頭文字B 於 18-7-2007 14:04 發表

咪係,好似隻276咁,好多次(包括今朝)都錯過左坐過山車o既機會。
Me 2, 上星期二就錯過一次,買左 2939 後又錯過一次
榮德豐(0109)出現大手賣出100萬股,成交價$1.61,涉資161萬
2007年7月18日   11:39:00 a.m. HKT, AA

* 一小時延遲

[大手成交]榮德豐(0109)在上午11:39出現大手賣出,成交量為100萬,成交價為港幣$1.61,涉資161萬。至目前為止,股價升1.25%,今日最高價為$1.67,而最低價為$1.48,總成交量為997.085萬股,總成交金額港幣$1.57千萬。
原帖由 Enterprise 於 18-7-2007 14:09 發表

Me 2, 上星期二就錯過一次,買左 2939 後又錯過一次
都係嗰句:蕭生送叉飯您食,您都要識爬飯,唔通要人餵埋咩!

ps:其實大家可以咁樣玩波幅:
先唔沽倉入面d貨,係低位撈新貨,再在高位沽出....今日我就係在1.50~.156分3次入2xk貨,再在1.60沽出一半.加埋之前係1.65沽出既7.5k舊貨,計埋都幾和味,而且個倉入面又多左10k貨.平均貨拉埋計去到0.9x蚊.

原帖由 伍嘉義 於 18-7-2007 14:13 發表

都係嗰句:蕭生送叉飯您食,您都要識爬飯,唔通要人餵埋咩!
唔係個個可以成日捕住部電腦黎短炒嫁,有時講說話就唔好咁刻薄!況且家下大家都係跟蕭生搵餐飯仔食啫,唔係跟你喎!
原帖由 頭文字B 於 18-7-2007 14:26 發表

唔係個個可以成日捕住部電腦黎短炒嫁,有時講說話就唔好咁刻薄!況且家下大家都係跟蕭生搵餐飯仔食啫,唔係跟你喎!
咁又係~不過我唔係有心寸d網友~姑有得罪:say 句sorry!
原帖由 頭文字B 於 18-7-2007 14:26 發表

冇所謂啦,我地都係跟蕭生學嘢啫,最重要大家和氣生財
原帖由 Enterprise 於 18-7-2007 14:37 發表

冇所謂啦,我地都係跟蕭生學嘢啫,最重要大家和氣生財
呢句好,和氣生財!最緊要大家都發財!
原帖由 頭文字B 於 18-7-2007 14:41 發表

呢句好,和氣生財!最緊要大家都發財!
thk!!

請蕭生指點109應何去何從?

原帖由 reporter 於 18-7-2007 16:29 發表
是否109大莊現開車,請賜教!  再次感謝蕭生關於690,651的提點;Thankyou!
版務: 所有關於 109 報價升跌討論, 請集中於此貼,
如另開新貼, 一見即刪。

吾好要我再提, 好煩!