榮德豐(109)股價討論專區

不知多少兄弟還死守, 希望坐貨的都能平安離埸!(包括蕭生)

等了多月,終於平安離埸!賺了小小!
蕭生的推介都是回升有力之好股!
請蕭生繼續推介好股給我們!有錢大家一起賺!
原帖由 alexkcl 於 29-2-2008 16:32 發表
等了多月,終於平安離埸!賺了小小!
蕭生的推介都是回升有力之好股!
請蕭生繼續推介好股給我們!有錢大家一起賺!
蕭生推介時咩價? 跌到咩價先反彈? 有幾多兄弟止蝕離場?
原帖由 馬友 於 29-2-2008 16:38 發表

蕭生推介時咩價? 跌到咩價先反彈? 有幾多兄弟止蝕離場?
蕭生推介時大約0.15
很多兄弟止賺離場!
止蝕離場的不多吧!因蕭生最後評論時也收大家持有忍耐!
自910 件事之後, 成個故仔唔同唒, 910 宜家仲咁低, 好難炒了,
希望大家安全撤退
原帖由 alexkcl 於 29-2-2008 16:43 發表

蕭生推介時大約0.15
很多兄弟止賺離場!
止蝕離場的不多吧!因蕭生最後評論時也收大家持有忍耐!
記得似係: 109 升上0.18後蕭生推介, 升至0.2, 然後一直跌, 到0.15, 少買賣時, 蕭生仲睇好,
但之後跌到變仙, 蕭生都走唔切, 話0.13應止蝕, 0.18買的巴打, 好似都有0.13 上止蝕,
唔少人蝕錢的, 所以蕭生以後唔敢俾tips, 人網也冇人想講太多, 好似276咁人驚.

原帖由 jyfungee 於 29-2-2008 16:48 發表

記得似係: 109 升上0.18後蕭生推介, 升至0.2, 然後一直跌, 到0.15, 少買賣時, 蕭生仲睇好,
但之後跌到變仙, 蕭生都走唔切, 話0.13應止蝕.
經驗證蕭生在2007-10-18推介109時股價是 0.14! 今天收市0.159! 兄弟們如不是高追,現在應可賺小小安全離場!
原帖由 alexkcl 於 29-2-2008 16:57 發表

經驗證蕭生在2007-10-18推介109時股價是 0.14! 今天收市0.159! 兄弟們如不是高追,現在應可賺小小安全離場!
你搞錯了, 蕭生不是在一個時間點去推介, 而是在一段時間推介,
上年5,6月, 蕭生都有推109, 那時未拆細仲平,

請睇番:
http://www.hkreporter.com/talks/ ... 1&highlight=109

証明蕭生10月尾仍在推介, 那時109已近0.18, 一直以來聽過很多巴打在這隻股蝕錢, 我相信這是事實.
到家鄉了!穿 0.2 望 1!
原帖由 jyfungee 於 29-2-2008 16:48 發表

但之後跌到變仙, 蕭生都走唔切, 話0.13應止蝕, 0.18買的巴打,  ...
在下從來不認為蕭生俾tips有什麼問題,
人網最興旺的日子也蕭生俾tips時候,看本貼回復1019 查看63619,如何能說冇人想講太多
好似651,在下也跟蕭生入貨,只是出貨守了很久,一樣是賺,炒股耐性真的很重要!