和成國際(651)股價討論專區

0.144 now.....
給自己半年時間!
有冇人可以查下
12:27

2028萬股大手成交,是邊個所為?
原帖由 Falcon 於 17-8-2007 11:10 發表
給自己半年時間!
好奇一問
用半年時間做乜野呢 ?
莫非半年後先放651 ? 咁過癮 ?
我會在0.12開始分批入
To Falcon: 給自己半年時間?

Don't la, Mr. Chan is a crazy man..... be careful.

Perhaps you shift the money to other stock, hold until this Christmas, you may earn much more.

Only my own opinion.
777, 你呢個時候入, 枉你為蕭生fans.
原帖由 jyfungee 於 17-8-2007 12:37 發表
Indeed I think 777 is a critical thinker with independent thinking. Mr. Siu did not ask anybody to strictly adhere to anybody's instructions. Although I don't think it is a wise move to buy in at this stage.
原帖由 jyfungee 於 17-8-2007 12:37 發表
0.12呢D位﹐ok
你去看看圖﹐只股在那價位徘徊最耐﹖
當然﹐等到0.08最好

大家要去想下﹐個遊戲是怎樣去玩﹖人家貨在手﹐高度集中﹐萬一跌落120或以下﹐你估莊皇會點﹖一定比人 call 爆loans

你見過比banker call 爆嗎﹖我以前親眼見過

651現在的風險是比人斬倉割價沽售﹐是有這可能的

原帖由 aloha777 於 17-8-2007 12:43 發表

0.12呢D位﹐ok
你去看看圖﹐只股在那價位徘徊最耐﹖
當然﹐等到0.08最好

大家要去想下﹐個遊戲是怎樣去玩﹖人家貨在手﹐高度集中﹐萬一跌萠...
呢隻股可能係蕭生講大市回彈時的首選, 但現在個市差不多股災,
風險未免太大, 這是個人意見, 如你代我地向陳國強報番一跌之仇的話, 我會好佩服你.

不過今日睇怕死守15%跌幅......