陶傑唔俾譚博士講嘢??

陶傑唔俾譚博士講嘢??

有朋友報料話, 譚博士上親商台 '光明頂' 節目, 陶傑都成日插咀, 唔俾譚博士講嘢.

我就好耐冇聽 '光明頂' 喇, 先前聽開, 我知道那些與陶傑同一思維, 唔會駁陶傑咀的主持人 (例如鮑偉聰), 陶傑就會俾佢講嘢; 好似譚博士或者彭志銘等人, 就俾陶傑插咀插到阿媽都唔認得.  不知道現在的情況又如何呢.  Reply 吓啦各位.
我晚晚聽光明頂.

但我真係唔覺.
基本上陶賤對所有定期出席的講者都插, 長駐主持(如鮑偉聰, 健吾等)就插得仲多
陶傑係主角嘛,配角要識做
原帖由 crab939 於 2008/8/1 11:09 PM 發表
基本上陶賤對所有定期出席的講者都插, 長駐主持(如鮑偉聰, 健吾等)就插得仲多
邊個講多d,邊個講少d,明顯有晒默契。因為個節目是以陶生為賣點!
原帖由 Hayashi 於 1-8-2008 23:12 發表
陶傑係主角嘛,配角要識做
咁又唔錯得晒, 不過, 如果係嘉賓主持又另當別論, 阿陶的確係唔係好尊重譚博, 渠對倪匡伯伯就好好多.
我係一隻wide-open-beaver
平生一事無齮齕 去留肝膽兩崑崙
懷鄉書訊
原帖由 仁仁係人 於 1-8-2008 18:40 發表
有朋友報料話, 譚博士上親商台 '光明頂' 節目, 陶傑都成日插咀, 唔俾譚博士講嘢.

我就好耐冇聽 '光明頂' 喇, 先前聽開, 我知道那些與陶傑同一思維, 唔會駁陶傑咀的主持人 (例如鮑偉聰), 陶傑就會俾佢講嘢; 好似譚博 ...
我反而想知樓主點解同陶傑咁大仇口? 好多篇post都係度狂插佢, 或者攪D挑撥離間的事。
相信就算係,譚博士很佩服他,譚博士在MyRadio節目大讚陶傑的學識,真想問譚博士,如果蕭生同陶傑兩位才子比,,誰勝一籌?
原帖由 peterma 於 2-8-2008 07:45 發表

我反而想知樓主點解同陶傑咁大仇口? 好多篇post都係度狂插佢, 或者攪D挑撥離間的事。
平心而論,有部份原因係毓民Fans效應...
原帖由 number18 於 2-8-2008 14:11 發表 平心而論,有部份原因係毓民Fans效應...
我唔知樓主想法!
我自己就沒有拜任何人做偶像,
我本人認為陶傑欠缺風骨,
較為長頭草,不過這亦是陶生地盤多搵到食,而毓民被人差點趕絕的原因。