[殷法青 (神功)] 搵 殷師父 幫手做野 要唔要比錢架?

原帖由 hksupporter 於 9-10-2008 22:32 發表 如果班師父真是有心幫人, 就應該唔好開自己個名, 用無名士身份幫聽眾解答問題. 唔好叫聽眾私低下聯絡佢地啦!    全部上edmond 節目的師父又影相, 又開名做節目他/她們的目的都是希望增加自己知明道. 多人 ...

簡直係井底之蛙........咁ga說話都講得出

無理取鬧......

無名稱你出街點搵路.??????

D人做左善事接受紀念錦旗都影張相留念啦??????

你不如叫全世界D醫生都唔好掛個西醫牌出來,更唔好掛D証書出來,默默地做個無名士醫生!

原帖由 hksupporter 於 9-10-2008 22:32 發表 如果班師父真是有心幫人, 就應該唔好開自己個名, 用無名士身份幫聽眾解答問題. 唔好叫聽眾私低下聯絡佢地啦!    全部上edmond 節目的師父又影相, 又開名做節目他/她們的目的都是希望增加自己知明道. 多人 ...

接到個別求助cases當然係私下處理啦! 唔通係台到現場做法事咩?

哈....哈...哈....你係咪傻架?.

其實法師唔易做! 搵得師傅當然有事,多數經濟都有困難,又怕被人騙。當師傅真的做左野時,又冇咩野可以比人見,但係多少會有人唔信,討論一番。真的令人難受,如果各位網友父母其中一位係法師,有一天同你講: 「亞仔! 亞爸從今日起冇入息要攞綜援啦! 因為亞爸份工已經冇人尊重,冇人願花金錢,又話騙人,不如不幹啦!」
其實有些人遇上邪靈,多少他們本係做左唔應該做架事,天要佢地付出多少給食神仙飯的人係自然。
收費除了師傅定外,都要求個聖杯,問下仙師接唔接受,如果係信天主的,仙師可能唔受,因為他們一般都唔會依足師傅吩咐做,唔會真心相信,為了免除日後幫左人後比人話! 所以情願不做!
天火同人...................:vlol:
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
丹真贊青
因為我集集都有聽, 不論係 " 人氣在線" 又或者 " 恐怖在線", 都聽到 好多時 殷師傅都會講 點樣幫人, 點樣幫人. 就算果個人係無野做又或者係無收入既人, 佢都會幫, 但又唔會講到個錢方面過噃.............所以我就有個咁既疑問喇.....

原帖由 軒維仔仔 於 10-10-2008 11:46 發表 因為我集集都有聽, 不論係 " 人氣在線" 又或者 " 恐怖在線", 都聽到 好多時 殷師傅都會講 點樣幫人, 點樣幫人. 就算果個人係無野做又或者係無收入既人, 佢都會幫, 但又唔會講到個錢方面過噃.............所以我就有 ...

咁醫生上電視節目講解案例會唔會講價錢?你直接pm秘書小姐喇,呢度有好多搞事分子嫁

如果你呢個羅緝係通既,咁就唔會有有名的醫生,工程師等等,亦即係話所有專業人士個名都應該用number黎代替,仲要最好帶埋面紗,自己諗下通唔通先喇~哥仔~

一萬銀真係唔出奇。香港風水師返嚟大陸幫人睇一次家宅,聽講都有收成十萬文人仔嘅!

你直接pm秘書小姐喇,呢度有好多搞事分子嫁

你直接pm秘書小姐喇,呢度有好多搞事分子嫁

唔該嗮呀, 卜居.
我都知道呢度有好多人, 亦會有好多事會發生.
唉............都唔知點講好啦.........
總之一句說話啦.........我真心的.........唔該哂你!!!!!
其實殷師傳在之前的節目都有提過, 呢份都係佢工作, 佢地都要食飯, 錢係一定會收, 但相信師公同師傳係會因 case 同因人而定的.