[殷法青 (神功)] 搵 殷師父 幫手做野 要唔要比錢架?

原帖由 galaxyleo 於 10-10-2008 00:26 發表 多謝講公道話,各位請看清楚,係一萬零八,已經係好平,點解係平如下:- 1.四十八份大神衣+三份觀音衣 加三支大香及一把細香 一對8兩三對4兩蠟燭約$1000- 2.生果三牲,茶葉酒水,燈油,五行(木耳、片糖、...) 、花 約2000(豐儉由人) ...

但如果真係冇錢咁點算 , 人多數都係走頭無路先搵佢地 . 我都想知我可以點 . 係唔係死路一條 ?

以上各人都發表了不同的意見冬,都好清晰。如果你仍然有問題,可直接向有師傅查詢,每人情況不同,無謂估估下,想問就啦!不用愁都只想到死路一條。
原帖由 galaxyleo 於 10-10-2008 00:26 發表
多謝講公道話,各位請看清楚,係一萬零八,已經係好平,點解係平如下:-
1.四十八份大神衣+三份觀音衣 加三支大香及一把細香 一對8兩三對4兩蠟燭約$1000-
2.生果三牲,茶葉酒水,燈油,五行(木耳、片糖、...) 、花 約2000(豐儉由人) ...
你所講的根本就係大話,你的一同二點使咁多錢買,咪作大騙人啦,第一點定唔使一千蚊,第二點半價都買到啦!不知所為仲話幫人,點得就得
搵殷師傅做裝修既話,睇你間屋有幾大囉!

如果係煮飯既,睇你要食乜嘢餸,幾多個人食.錢就一定要收架,一分錢分貨囉!

原帖由 Visa 於 10-10-2008 02:50 發表   簡直係井底之蛙........咁ga說話都講得出   無理取鬧......   無名稱你出街點搵路.??????   D人做左善事接受紀念錦旗都影張相留念啦??????   你不如叫全世界D醫生都唔好掛個西醫牌出來, ...

話唔係咁講噃!! 可能你唔知道呢個世界有啲叫做真修既居士呀,道士咁啦,

呢啲人修心養性,搵食既嘢,可以打工,可以做生意,唔駛打正招版話同人燒

幾份幾蚊元寶就數一萬幾千,唸一兩場功德經又話一萬八千咁啦!

唔好打橫嚟講啦,神功師父點能夠同醫生相題並論呀 醫生要考幾廿次試,

係政府度攞正牌,唔係好似神功師傅自己話師公乜乜物物,跟住走去龍虎山

三日兩夜旅行團求求其其攞張籙又話自己幾近幾近咁!

轉載過嚟慢慢計吓數啦 多謝講公道話,各位請看清楚,係一萬零八,已經係好平,點解係平如下:- 1.四十八份大神衣+三份觀音衣 加三支大香及一把細香 一對8兩三對4兩蠟燭約$1000-&nbsp; [<STRONG>&nbsp; 嚇得我丫!我以為係四百八十份大神衣,三百分觀音衣,三支九尺大檀香同埋十八兩燭三對,十四兩燭一對...原來全部縮水嘢! 夾夾埋埋兩舊有找,點收到一千呀?</STRONG> ]&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 2.生果三牲,茶葉酒水,燈油,五行(木耳、片糖、...) 、花 約2000(豐儉由人) -&nbsp; <STRONG>[&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 呢吓嘢,三幾十攪掂,仲話兩千大元?兩千日元都有找啦,有價格架,唔係我亂吹! 富士果十蚊五個, 冰鮮雞三幾十一隻,燒肉十蚊有交易,燈油,五十蚊一大枝生油,食到你痾都得,五乜嘢行呀大佬,去雜貨鋪五蚊木耳夠你食幾餐啦!&nbsp; ]&nbsp;&nbsp;</STRONG>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;3.由師傅通神出大表(儀式的核心) 及出符 4.請門人負責化寶,過情要唸咒確保各大神收妥及化寶化好。 上述只是本人所知,並不代表各家各派意見,本人並不是法家,只是想講公道! 如果各位認為師資唔應該收費,不如各位打工唔好出粮啦!&nbsp; <STRONG>[&nbsp; 第三條題就似啲人樣,點解,你話搵師傅做嘢咪得囉,唔好話萬八啦,十萬八千都冇人叉輪廚你丫嘛!師傅做嘢不嬲都冇訂價.話明俾人知,搵我阿大師做嘢.全餐十萬八千八,做就做,唔做就番歸啦,咁咪叫做瀟灑有型囉 ]</STRONG>

唔收錢,佢走上黎做咩?上黎都係搵生意,你估真係開善堂咩
想問點解唔收錢. 人都要食飯
#61 帖的朋友,如果想找殷師傅,自己找她問問吧。講出自己的處境,看看如何。如果你以前有聽過 Edmond 節目,大約都有聽過殷師傅對不同情況所作出的收費。每個人的財政不同,價值觀不同,不能說貴定平。自己去問吧。如果真係有事想問,但又不方便,之前 Edmond 有介紹過黃大仙元清閣,是扶乩的,免費的,你也可以找到協助。不用想得太悲觀。絕處逢生。

原帖由 october2009 於 20-1-2009 14:17 發表 轉載過嚟慢慢計吓數啦 多謝講公道話,各位請看清楚,係一萬零八,已經係好平,點解係平如下:- 1.四十八份大神衣+三份觀音衣 加三支大香及一把細香 一對8兩三對4兩蠟燭約$1000-  [  嚇得我丫!我以為係四百八十份大 ...

其實你班人係咪傻架?一個人問下價錢?一個就代答多少錢?最離普就係自己偏左個拜神用品天價出來屈人地師傅!你仲過份到信佢來批評師傅!

你地係度討論的問題根本冇人會答到你地,何必係度借題發揮!