阿陶應否轉去同毓民做節目???

阿陶應否轉去同毓民做節目???

1. 以前同台長on8做節目, 得佢同台長過招, on8 做路人甲, 但現在佢給譚博士跟台長比下去, 好似坐左on8個位咁, 佢本人也難有內容供應俾個節目.
2. 自己有社民連的要職, 不及台長跟譚博士可以客觀.
3. 佢同毓民做節目, 可以學多d野, 也改改佢有時俾人"招積"的感覺(我覺得)
都可以一試........................
招積唔緊要,真係冇料到果o下就真係好斃

譚炮同台長都唔太敢丙佢,等主席親自調效o下佢係好事,亦希望主席睇清楚佢o既本事,睇o下佢是否可扶不起的阿斗,否則第日交棒時先知所托非人就真係大件事了

海闊天空,逍遙遊也.
從前我都唔知點解以亞陶資歷會上唔到位, 直至聽過人民台"風波.. 龍門陣" 後面就明, 當他拍住on伯時, 缺點出晒黎.

其實人民台無咗 轉了myradio對亞陶係得益了, 起碼拍譚志強時會謙卑些.

希望阿陶做節目方面能好好向台長學習.
原帖由 QQ 於 24-11-2008 09:18 發表

譚炮同台長都唔太敢丙佢,等主席親自調效o下佢係好事,亦希望主席睇清楚佢o既本事,睇o下佢是否可扶不起的阿斗,否則第日交棒時先知所托非人就真係大件事了 ...
調教正啲喎....
虐下無妨 不過e家阿陶+阿譚都very good
原帖由 QQ 於 24-11-2008 09:18 發表

譚炮同台長都唔太敢丙佢,等主席親自調效o下佢係好事,亦希望主席睇清楚佢o既本事,睇o下佢是否可扶不起的阿斗,否則第日交棒時先知所托非人就真係大件事了 ...
交棒、所托非人
乜社民連咁獨裁,主席自己assign下位架

定係你班友太神化阿譚同主席咋
我覺得阿陶都幾唔錯喎
原帖由 風褸 於 24-11-2008 11:59 發表

交棒、所托非人
乜社民連咁獨裁,主席自己assign下位架

定係你班友太神化阿譚同主席咋
我覺得阿陶都幾唔錯喎
唔係我o地太神化其他人,係陶生成日神化自己,點知又冇料到,貽笑大方,not we screw Andrew,Andrew screws Andrew

講真,支持得社民聯的多數都有少少見識,所以對組織o既成員要求高D都好正常,如果我o地係人云亦云冇要求之流不如去支持淫賤亂好了,仲要蛇宴食添

主席是否可以欽定接捧人我唔知,不過睇得出佢真係好努力栽培陶生,但只我所見陶生真係唔太惦,我寧願睇到阿勒呢類智慧型的人可以上位,而少有sense好多,我只說出個人看法而已,沒有其他意思,反正又唔輪到我去接班,講o下都唔得咩?

ps:我不嬲對譚炮都麻麻(不過有時都幾鍾意),始終覺得佢太土,但又成日想以西人自居,唔係播幾隻西歌就可能impress到我,所以一直都冇神化過佢,反而對台長就真係另眼相看

海闊天空,逍遙遊也.
原帖由 QQ 於 24-11-2008 20:48 發表

唔係我o地太神化其他人,係陶生成日神化自己,點知又冇料到,貽笑大方,not we screw Andrew,Andrew screws Andrew

講真,支持得社民聯的多數都有少少見識,所以對組織o既成員要求高D都好正常,如果我o地係人云亦云冇要 ...
支持觀點,夠客觀,有理鋸,..
啊陶同譚生一齊做節目,係立竿見影,當討論台灣事務更加接不上,無法,始終係後生D,要慢慢黎,,,但睇返佢選區議會贏個讀LAW既八婆,D台型就殺晒D師奶....
所以,啊陶要多D跟世叔伯學多D歷史故仔,第日出口成文就可擔大旗啦..
不如叫佢自己擔當一個節目,盡快睇下佢夠唔夠料啦??