股仔專區: 蕭氏一籃子垃圾股指數 匯報及討論專區

多謝各位的功勞!!!
請問 edit grid 點用,我都想整返個
原帖由 wade 於 17-9-2007 12:05 發表
Editgrid 港人出品好易用,簡單版既excel
原帖由 wade 於 17-9-2007 12:05 發表
原帖由 alex 於 17-9-2007 15:58 發表
Editgrid 港人出品好易用,簡單版既excel
alex兄講得無錯, 基本上同excel 一樣咁用. 你可以直接import 一個excel file 上去editgrid, 唔使一定要透過editgrid create spreadsheet.

而定時更新數據功能就0係menu bar既"資料"->"管理遙距資料" 0個度設定

幾簡單易用, 識excel 既人一定好快上手.
首先多謝Swana姐把此帖置頂!!!
原帖由 李太 於 17-9-2007 09:47 發表
多謝各位的功勞!!!
李太說得對。這個指數網頁既順利建立絕對係各位既功勞,當然蕭生既功勞最大,因為佢為左我地0係數百隻股票入面精心挑選左32隻股票,花的時間和心機比小弟付出的多出唔知幾多倍! 小弟所能做既就係將各位既建議擺入去呢個網頁,使佢成為各位賺大錢的工具。希望各位繼續支持。

2007年9月17日蕭氏指數收市匯報

蕭氏24股指數收市報 1037.57, 升 6.37點
蕭氏8股指數收市報 1049.38, 升 13.23點
恆生指數收市報 24599.34, 跌 298.77點

仍然係小注組合領先! 兩者均能逆市上升, 蕭生果然厲害!!

原帖由 fungsiusiu 於 17-9-2007 04:52 PM 發表
蕭氏24股指數收市報 1037.57, 升 6.37點
蕭氏8股指數收市報 1049.38, 升 13.23點
恆生指數收市報 24599.34, 跌 298.77點

仍然係小注組合領先! 兩者均能逆市上堮..
同意簡直係神奇呀 !
金錢遊戲者最大的享受是:贏。第二大享受是:輸。沒有輸贏,就沒有享受。
已經升成4%
真係勁呀
本人是新加入的會員 , 眼見各會員的 " 貢獻 " 真是心服口服
very good
thx a lot