[殷法青 (神功)] 關於新居入伙問題

原帖由 波斯王子 於 20-2-2009 01:11 發表
師兄  算了、有關法門的問題、殷師父都唔會答的!何解??你自己想吧!! 就算在這裏其他的問題、有很多都不見她回答!開得個討論區、話就話為有必要人士解答問題!但以甚麼做標準 ?? ...
我唔期望殷師父會認真作答,人家亦無必要要答,隨緣!
原帖由 南斗星 於 20-2-2009 08:16 發表
我唔期望殷師父會認真作答,人家亦無必要要答,隨緣!
那麼開個討論區有何用??就算係賣廣告、替人解答左問題都係一種好廣告。不會在網上討論法科問題?但又為何標明寫著神功兩個字、神功討論區、唔問法的有關問題、唔通講做飯、績冷衫??
波斯王子和北斗星兩位仁兄,
請你們不要再在此胡鬧了! 無論你們對神功有多高深莫測? 或有多少疑問都不應是在此處用來作討論! 呢個網版只是為一些求助或對靈異有問題的網友而設! 並不是用作個人去滿足私慾!
我亦曾提議兩位可到其它神功網頁去暢言! 不需再在此糾纏下去!
我更相信你們在網上提問有關法門上的問題絕對唔會有師傅肯答你們!
若然兩位都算是法家弟子又何解要自暴其短呢?
希望兩位能明白呢一點! 更應懂得尊重! 唔好令到個網無端惹起紛爭!
多謝兩位合作!
千處來求求我靈符千處應
萬家相請請吾制煞萬家興
原帖由 六壬殷小姐 於 21-2-2009 04:34 發表
波斯王子和北斗星兩位仁兄,
請你們不要再在此胡鬧了! 無論你們對神功有多高深莫測? 或有多少疑問都不應是在此處用來作討論! 呢個網版只是為一些求助或對靈異有問題的網友而設! 並不是用作個人去滿足私慾!
我亦曾提議 ...
妳錯了、 我們那裏有胡鬧?請妳說出胡鬧的定義? 討論區就是各說其意、只要不粗言沒理就是。還有、我們那點是滿足私慾?? 真奇怪??妳說我們問的問題唔會有人答?妳就錯了、做師父的、所知所學而教、大有人在。甚麼都不作答、才是自暴其短! 為何妳會說我同南斗星這兩人?是不是因為我同他有問妳法門的問題??這就是胡鬧??妳說妳不會公開討論法門的事? 但為何妳又會在電台上講法問的事?妳還說過六壬同茅山、還有神功同神打的分別。這不是法門問題嗎??上面有網友說過以德服人。網友提出問題、妳能指道他們、有何人不服??
原帖由 波斯王子 於 21-2-2009 19:33 發表
妳錯了、 我們那裏有胡鬧?請妳說出胡鬧的定義?" /> 討論區就是各說其意、只要不粗言沒理就是。還有、我們那點是滿足私慾??nion07:" />" /> 真奇怪??妳說我們問的問題唔會有人答?妳就錯了、做師父的、所知所學而教、大有人在。甚 ...
你兩位人兄好似好叻法門啊.不如你起道講晒你識既野俾大家聽下先,等我地都討論下.

殷師傅只教法門給徒弟,普通問事既,師傅都每天花時間一一解答,大家有目共睹,唔該你(兩個)唔好咁無聊,有時間就多d做善事,法門俾你叻晒又如何?你覺得好威咩??學神功羅黎威?
希望在明天.!!
原帖由 初八 於 22-2-2009 20:34 發表

你兩位人兄好似好叻法門啊.不如你起道講晒你識既野俾大家聽下先,等我地都討論下.

殷師傅只教法門給徒弟,普通問事既,師傅都每天花時間一一解答,大家有目共睹,唔該你(兩個)唔好咁無聊,有時間就多d做善事,法門俾 ...
你太勞氣了、 何解??你又知我無做善事??你又做了幾多善事??做善事唔駛同人講架、討論區發言有何問題??唔通只可說些美好的說話??師兄你想討論法門問題?我當然不是好叻!我只是小才生、你問到也好、就請問點解壇中符無左個符膽??壇中九張符、九這個數有無乜野意思?請師兄你多多指教小弟、感謝不已。
原帖由 初八 於 22-2-2009 20:34 發表

殷師傅只教法門給徒弟,普通問事既,師傅都每天花時間一一解答,大家有目共睹,唔該你(兩個)唔好咁無聊,有時間就多d做善事,法門俾 ...
好呀,由你發問,我識嘅可以講嘅會盡量教你,咁你想問d咩呢?唔洗等d人十問九唔答,自己答錯又要鬧人!

講埋請地主先,六壬嘅請地主咒:此間土地誠祗最靈,通天達地出入幽冥,為唔傳奏刻不留停,有功之日名素上清,弟子叩請土地公公即刻降臨,大光日光時光景又寸光,為請為到,即請即到,有事敬請,無事不敢亂奏,弟子叩請土地公公即請即來.以上條咒殷師父無理由唔識,字面一個地主嘅尊稱都無,只有土地及土地公公,好明顯地主即係土地,土地即係地主,你話係咪以前d師傅攪錯左,將地主誤當土地黎請呢?

你依家識請地主啦!信不信由你,就係咁簡單,記住屋入面用請土地咒喇!
原帖由 波斯王子 於 23-2-2009 00:25 發表
你太勞氣了、 " /> 何解??你又知我無做善事??你又做了幾多善事??做善事唔駛同人講架、討論區發言有何問題??唔通只可說些美好的說話??師兄你想討論法門問題?我當然不是好叻!我只是小才生、你問到也好、就請問點解壇中符無左個符 ...
我無勞氣呀,你又知我勞氣??我勞氣唔同人講架.

我無想討論法門問題啊, 殷師傅都講左唔會同你公開講法門問題,何以你要再窮追猛打呢? 你既出發點真係想討論嗎? 心照啦, 唔好再浪費時間係道再追問好無. 我都唔會再覆你兩位人兄, 請~
希望在明天.!!
小磨光我就無學過、因為當時細個 無錢學!!土地開光咒、裏面有段........有功之日(名字上清)。應該唔係(名素上清)。因為名素上清係無意思的、名字上清就係提名奉上三清之意。 土地和地主其實都係地神、但其位是有分別、土地在外、地主在內。    壇下地主也寫著...本壇地主之神位。不會寫本壇(土地)之神位。     家 門口是寫著門口土地財神、而不會寫門口(地主)財神的。以文字而分、地主和土地是有分別、一在內一在外。 小磨光法、請土地用事、和土地、地主開光咒只用到土地兩字其實以是包括了地主之意。因為同是地神、只是一位主內   一位主外。
原帖由 南斗星 於 23-2-2009 01:34 發表
好呀,由你發問,我識嘅可以講嘅會盡量教你,咁你想問d咩呢?唔洗等d人十問九唔答,自己答錯又要鬧人!

講埋請地主先,六壬嘅請地主咒:此間土地誠祗最靈,通天達地出入幽冥,為唔傳奏刻不留停,有功之日名素上清,弟子叩請土地 ...
呢條好似唔係六壬地主咒,係六壬童子鏡,配合小磨光來尋人尋物,老一代既六壬師傅都會用,家陣好少師傅會用la,在下是六壬弟子,如果要請地主就會化符落香爐度再加一D口令。

這是在下一點見解,請不要誤會
寒冬送衣少    過橋抽板多