[殷法青 (神功)] 關於新居入伙問題

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
謝謝你的回覆。

原帖由 南斗星 於 25-2-2009 02:37 發表
土地只係一個稱呼,地主又係一個稱呼,以往的農村社會供奉土地係祈求五穀豐收,通常一條村一個,城市人唔耕田,供奉土地就祈求發財大吉,每家每戶一個,要分係人分嘅啫,我已經講過,土地可能係一舊石一棵樹,又或者係一d虛空 ...
不要武斷,你只活在自己知識范圍之中來談論高一層次既野, 你而家終於講出不信殷師傅能請到師公了,一開始咁講咪算羅.何必扮野話討論法門.你自己未見過師公,又話師公救過你..咁果個係咪師公呢?一個唔識神功既人會話你精神病,等如你話殷師傅請唔到師公.
原帖由 avkk 於 25-2-2009 12:30 發表

不要武斷,你只活在自己知識范圍之中來談論高一層次既野, 你而家終於講出不信殷師傅能請到師公了,一開始咁講咪算羅.何必扮野話討論法門.你自己未見過師公,又話師公救過你..咁果個係咪師公呢?一個唔識神功既人會 ...
標童有幾高層次呢?個個標上黎都話自己係乜乜物物架啦,我自己未見過祖師,並不等於祖師唔存在,亦唔代表別人不能請到師公降身,我係凡人我會做番凡人應做的事,修陽師吐教之法,終日沉迷標童,祈求他借靈體力量達至私下目的,實屬低層次境界,世間並無免費午餐,我無見過殷師傅上童身,亦無話過佢係流童,依家係你話殷師傅標流野,唔好老屈,我只係描述所見所聞,有何不妥,你有你相信嘅自由,我亦有我辨偽嘅方法,有興趣研究可以提出具體的問題討論,唔需要下下起哂鋼!
原帖由 南斗星 於 25-2-2009 15:08 發表
標童有幾高層次呢?個個標上黎都話自己係乜乜物物架啦,我自己未見過祖師,並不等於祖師唔存在,亦唔代表別人不能請到師公降身,我係凡人我會做番凡人應做的事,修陽師吐教之法,終日沉迷標童,祈求他借靈體力量達至私下目的 ...
第一句己經錯,標童真係好有層次的. 出面既乜乜物物只誤導你既姐,都話係你知識範圍之外啦.
原帖由 avkk 於 25-2-2009 15:52 發表

第一句己經錯,標童真係好有層次的. 出面既乜乜物物只誤導你既姐,都話係你知識範圍之外啦.
鬥咀冇意思,不如講講具體d嘅野,既然你講到咁高層次,相信你都係神功弟子,對請童可能亦有一定造詣,如果你係學六壬的話,請問有樣法門,係本門用來請童演武,呢個法門叫乜名?封身花字封落身體邊幾個位置?請童前要食幾多條符?識答先有興趣同你講落去,唔識答證明你連基礎認知都冇,如果你唔係六壬弟子,你從何得知有幾高層次!
原帖由 南斗星 於 26-2-2009 02:21 發表
鬥咀冇意思,不如講講具體d嘅野,既然你講到咁高層次,相信你都係神功弟子,對請童可能亦有一定造詣,如果你係學六壬的話,請問有樣法門,係本門用來請童演武,呢個法門叫乜名?封身花字封落身體邊幾個位置?請童前要食幾多條 ...
你有無問過你師傅俾唔俾你公開講晒法門既野?
原帖由 avkk 於 26-2-2009 11:06 發表

你有無問過你師傅俾唔俾你公開講晒法門既野?
我知邊d講得邊d唔講得,成年人唔洗下下要經師父同意,細路仔咩!況且呢d只係一般常識,相等於六壬神功又名流民三十三天六壬鐵板正法三七教,只係名一個,你連名都未識,又會知道有幾高層次,不學無術識唔識解?

如果你識野嘅話,第時見到d人標童,不防問下個童識唔識,高層次嘅師公無理由唔識,仲應該比你識更多至啱,一試便知龍與鳳!
請童其實好講 (緣) 。同師公有緣就唔駛食甚麼明童符都請到師公、同師公無(緣)就食乜都無用!

食明童符只係一個幫助、你同武打師公有緣、師公降到弟子身上也會耍幾招、由師公法定。唔係話你要文就文、武就武。最不好就是有些是心理童!!
原帖由 南斗星 於 26-2-2009 14:33 發表
我知邊d講得邊d唔講得,成年人唔洗下下要經師父同意,細路仔咩!況且呢d只係一般常識,相等於六壬神功又名流民三十三天六壬鐵板正法三七教,只係名一個,你連名都未識,又會知道有幾高層次,不學無術識唔識解?

如果你識野 ...
我覺得你未成年...