[討論區投訴] 修改祕書長文章錯別字,被fukdim删帖扣分

帖文是我發表,我要承担一切後果,可能我以前是人之患,有改文章之壞習慣,唔出聲可能貽誤學子,到時學生中文水平低,老師就入晒社記數,教授一定不會認同寫錯別字. ...
carmeliali 發表於 27-9-2010 00:51
最慘佢唔係一個半個小錯誤,堂堂一個秘書長的中文咁差真係絕不能接受.
最慘佢唔係一個半個小錯誤,堂堂一個秘書長的中文咁差真係絕不能接受.
teddy 發表於 27-9-2010 01:04
LSD秘書長? 佢係 AO , 天子門生來架............
又真係好多錯字.....政府都推行正字,港台都有個節目係"最緊要正字"

作為正式回覆,咁多錯字既回覆實在過份
作為一個保持聯絡既地方,亦可以用手機在街上直接出簡短既食帖
有興趣請大家一齊玩

https://www.facebook.com/groups/192733524184216/
比起其他文字﹐ 漢字係特別容易有白字/別字/錯字﹐ 人人都必定試過。 不過被人指出錯字﹐ 有啲人會覺得冇乜所謂﹐ 有啲人可能會覺得被人寸/被針對/被捉字虱﹐ 好容易引起不必要嘅誤會﹐ 希望今次都只係一場誤會。
勿再延誤,遠走高飛
Delay no more, go far high
其他團體收到社記公文書信,只能意會理解其內容,錯別字連篇,唔影响發信人之團體個名譽就講都冇人信喇,A.O.又如何?法律學位持有人(未係律師)又如何?詞不達意,所以本人在于飛老師之通識園論壇批判網言網語,教壞莘莘學子.
teddy 發表於 27-9-2010 01:04
你都係唔好呻喇, 心照啦.......... 而家係條pk版主既問題,  大x哂咩....挑!
你都係唔好呻喇, 心照啦.......... 而家係條pk版主既問題,  大x哂咩....挑!
23561234 發表於 27-9-2010 01:26
佢又真係大x晒架,愛明經理叫我地搵fukdim或毓民傾,你搵fukdim大大傾,佢唔理你還好,理親你就又要慢慢又負資產開始過,鬼叫人地話毓民授權比佢咩.
至於毓民,佢已經不只一次係節目度講過佢版主個名係名義上的,事實上他說連自己的登入密碼都不知道,咁又點可能聯絡到佢主持公道呢.最怕回覆你果個毓民又係fukdim大大時,果陣就滅族都似.
不過我又唔明喇,毓民delegate the authority to fukdim,即係imply左毓民有責任監察佢下放權力的人是否適當運用權力至得架,也許因為他太忙,又或許因為他不只一次說過想取消黃毓民政評討論區,故意派fukdim大大秘密進行呢個任務,只要佢查找到所有網友惡意灌水,咁呢個討論區消失的目的就指日可待了.

評分次數

• kuen9791

法官都教訓他工作要專注,但小季子,他還是死性不改。
囡囡呀!誰都喜歡妳,小貓也自豪!  >^.^<  喵~~~
法官都教訓他工作要專注,但小季子,他還是死性不改。
囡囡 發表於 27-9-2010 01:51
囡囡姐,多謝你加我分啊,我而家積極做人了.
又真係好多錯字.....政府都推行正字,港台都有個節目係"最緊要正字"

作為正式回覆,咁多錯字既回覆實在過份
hkt008 發表於 27-9-2010 01:22
八記,或許他學你玩早神。
囡囡呀!誰都喜歡妳,小貓也自豪!  >^.^<  喵~~~