明日話今天 "天賜玄機"版

一首難忘的歌.................thanks...
得失隨緣, 心無増減.
各位師兄姐,個個都懷念過去,今天小妹就將現今香港美境留下足跡,好讓明天網友們可以回憶!
betty-cheong 發表於 17-3-2011 01:12
明日話今天,
今天說從前.
迢迢時光去,
滄海已桑田.

評分次數

• betty-cheong

得失隨緣, 心無増減.
果欄正是在"新填地街", 填海返嚟嘅, 真是滄海桑田..........
得失隨緣, 心無増減.
不用謝!歌仔有得唱,明日話今天,昨天亦提到,想到舊年.....唔好意思,唔多記得歌詞!(笑)
笑百步 發表於 17-3-2011 20:18
"更多挑戰".....................................
得失隨緣, 心無増減.
明日復明日

明日何其多

我生待明日

萬事成蹉跎
betty-cheong 發表於 18-3-2011 00:47
世人苦被明日累,春去秋來老將至.  朝看水東流,暮看日西墜. 百年明日能幾何,請君聽我明日歌 ...

評分次數

得失隨緣, 心無増減.
行人天橋下面馬路對開,全部是填海的地方,越填越遠.
betty-cheong 發表於 20-3-2011 02:08
愈填愈貴就真, .....萬幾蚊呎樓,,,,
得失隨緣, 心無増減.
咁就一齊行完花園街就行女人街啦!
212770 發表於 31-3-2011 20:38
咁我地呢?..........唯有做c9 啦...
得失隨緣, 心無増減.
龍友間放一些照片出來讓人欣賞,如果其他人覺得拍得很好,就會用"照片好毒"來作形容.
hkau 發表於 3-4-2011 00:11
你這牙縫下逃生的小魂, 講野清楚d 啦, 好易引人誤會架.....
得失隨緣, 心無増減.
狼兄,呢幅相片,真係好靚呀!即係話呢幅相係用單鏡相機影嘅,係咪?
http://www.hkreporter.com/talks/attachments/day_110403/11040300363876edb5d13632dd.png
betty-cheong 發表於 3-4-2011 01:13
betty, 相機唔係你玩嘅, 我年青時, 買唔起"哈蘇"機, 買賓得,Nikon, 最後買部萬美亞120機, 用左我兩個幾月人工, (陰功)....而家等發髦咋.........
得失隨緣, 心無増減.
喁喁細語,........................
得失隨緣, 心無増減.