民主黨,公民黨精神分裂: 批評預算案 忽略N無人士

呢兩個柒頭黨話反對派錢係唔想鼓勵不勞而穫同應該留返D錢做長遠籌劃。咁你地千萬唔好送禮物比人,因為會鼓勵不勞而穫!
回水1萬!!! 回水1萬!!!
鬍鬚曾呢d人就係學咗當奴曾的先低後高依條屎Q, 要D人打定輸數先,沒咩期望, 然後如果沒壓力要派糖就儲埋入銀行,有壓力就派少少糖,制造成德政感款,即係好像民賎聯.投共民煮黨咩成功爭取扮做嘢!!
蕭生講依D人就係唔屌唔鬆化!!!

財政年度頭9個月盈餘595億港元
http://www.hkreporter.com/talks/ ... p;page=1#pid8401327
(認真討論) 香港龐大儲備可以為香港做甚麼!!人網兄弟姊妹集思廣益
http://www.hkreporter.com/talks/ ... &extra=page%3D1
.
.          fuck them all.................^o^
.
.
     <  <  <  正 大 光 明  >  >  >
< < <  SAN  FRANCISCO  > > >
I WANT TO FOLLOW - 注資100億元到撒瑪利亞基金 - WHY HK GOVT DO IT TO THIS FUND ANY INTEREST RELATED TO DONALD TSANG????????
I will regret if I do nothing, I won't regret if I do something which is not success.
how to define N無人士 and give them money....
周永新is insane, besides Mr. Siu also point out the problems
付錢俾n無 對在職窮人更加不fair
披星戴月 發表於 1-2-2012 17:37
周永新這些所謂學者,完全無政治智慧
如果咁派,政府受的政治壓力重大過全民mpf 6000

講D野完全唔practical
你老味!!!!!回水8千咪幫到N無人士囉!!!!仆你個臭街!!!!
周永新這些所謂學者,完全無政治智慧
如果咁派,政府受的政治壓力重大過全民mpf 6000

講D野完全唔practical
ha!ha!ha! 發表於 1-2-2012 19:51
周永新=公職王
要做公職當然要政府
注資100億元到撒瑪利亞基金
即係話N無人仕你地衰撚過大陸雙非,有綜援唔攞自己攞唻賤,抵撚死
快啲自殺死啦..........不過防止自殺會有100億請好多人唻勸你,唔比你死
仆街寧願比錢人唻阻住你死都唔肯用呢啲錢唻救人
閪曾祝你絕子絕孫冚家鏟,日日比黑鬼屌爆你老母個臭化閪!!!
f
佢哋今次可以掛”成功爭取N無人士食白果”.
risingsun 發表於 1-2-2012 18:02
人力要幫各大政黨掛成功爭取不派錢banner
民主黨及公民黨均認為,新一份財政預算案都明顯忽略對俗稱「N無」人士的照顧。

公民黨黨魁梁家傑表示,預算案以經濟前景不明朗,沒有更多惠及基層措施,忽略了N無人士,政府完全無回應公民黨提出的,租住私人物業免 ...
ywfung9 發表於 1-2-2012 17:22
呢班仆街,神又係佢,鬼又係佢,把口咁得閒講咁多費話,冇銀掟口呀?
囡囡呀!誰都喜歡妳,小貓也自豪!  >^.^<  喵~~~