蘋果即時港聞: 學生要求財爺派8000元

正是要減輕父母在自己身上的負擔,更要派8000!
星屑醫生 發表於 7-2-2012 19:25
正正可以幫助到每日父母給子女返學既午餐同搭車開左................
Do you means only those who've paid taxes are qualify to voice out their opinion or demands?  Those who make such kind of statement is a complete arsehole.
鄉下賣地都係按人頭分錢啦,香港賣地多咗咁多錢, 點解唔可以按人頭分咗佢呢?
釋放劉曉波!
食屎啦,未搵到錢,又無交過稅,幾時輪到佢地講野?!
marybe 發表於 7-2-2012 18:41
屎就你先食囉••••••••••••屎忽鬼!
亞里士多德有句名言:"Man is by nature a political animal",換句話說,當 "人" 不再political的時候,便已經不再算是" 人 ",而只是停留在animal的層次了。
讀好自己啲書先啦,穿爺衣、食乸飯,有乜資格要求。
winwin238 發表於 7-2-2012 17:48
唔系笑你 閣下的質素 讀多多書對社會都無林用啦 有時間去耕下田啦
政治家是要得到世界還是要得到人民尊重呢
不同意~
社會應該分為貢獻資源與使用資源的人, 由嬰兒成長開始, 到真正出來做事貢獻社會是一個過程, 是一直享用社會資源, (天才另論 - -")
但因學習期長, 到大學畢業往往都廿多歲, 所以以拿成人身份證, 有充份自理 ...
thunder 發表於 7-2-2012 20:43
判罪一般會較輕 閣下都承認就算年輕都有責任啦 再講你都唔知世界系點 從古至今都很多童工 依家都大把學生做m記等職務
政治家是要得到世界還是要得到人民尊重呢
學生都係公民,點解冇資格要求??
世界上好多國家,都係叫中學生畢業後走去服兵役, 比枝槍佢地,準備萬一打仗時上前線做炮灰。
In North America, youngsters can get their driving licenses when they reached 16 years old.

They can vote when reached 18 years old.

Of course they can express their opinion especially the Hong Kong government is so suck

Astounder
鄉下賣地都係按人頭分錢啦,香港賣地多咗咁多錢, 點解唔可以按人頭分咗佢呢?
Dauntless 發表於 7-2-2012 23:19
呢個比喻相當貼題!賣左的地就要分比每一個香港人!大陸好多地交方就係賣左地無分比的人,就要同佢死過!人人有份!
還富給富! 不是還富給基層 !! 天理何在?????       [特衰政苦] 還我八千
果六千元,學生哥都未收到呢。